МВР за убийството в Костенец: Открихме оръжие при издирването

Целият наличен ресурс е ангажиран, заяви главен комисар Иванов
Обновена: 18 май 2019 11:17 | 18 май 2019 10:24, Анисия Иванова
121
МВР за убийството в Костенец: Открихме оръжие при издирването
Снимка: Булфото

Тази сутрин е открито оръжие в един от претърсваните периметри в Костенец, каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов на брифинг по повод убийството в Костенец. В момента се извършва оглед на място.

Оръжието, което полицията намери днес до Костенец, е ловна пушка, съобщи БНР. Открити са и голям брой боеприпаси - патрони. По непотвърдена информация, пушката и патроните са били намерени в скривалище, което се намира близо до кошери до реката в Костенец. Предпорлага се, че скривалището е направено от Стоян Зайков, но за да бъде категорично потвърдено това, трябва да бъдат назначени експертизи на оръжието.

По думите на Иванов оръжието отговаря по вид и калибър на това, с което е извършено едно от убийствата. "Ще бъдат назначени експертизи, има ли връзка или е друго“, заяви той.

Иванов добави, че за днес няма изпратени сигнали към полицията за местоположението на заподозрения в убийствата Зайков. "Снощи до късно имаше, всички са потвърдени. До този момент нямаме никакви потвърждения. Продължаваме. Както виждате, вече има някакви резултати“, добави той.

Още по темата

МВР на крак: Снайперисти, кучета, хеликоптер издирват Зайков

Няма данни Стоян Зайков да е напуснал страната, предполагаме, че е в района, каза гл. комисар Иванов, цитиран от  "Фокус“.

"Напълно възможно е да се укрива. Назад във времето в минали периоди се е укривал с месеци. Бил е изолиран. Той е способен да оцелява сам. Може да няма помагачи. Това са основните данни, които сме извели като изводи, след направения анализ на събраните доказателства“, добави главният секретар на МВР.

Ивайло Иванов уточни, че в хода на разследването се използват всички налични ресурси. "Термокамерите са включени още от първия ден на операцията, хеликоптер използваме при необходимост, когато трябва да претърсим даден район. Целият ресурс на МВР е ангажиран“, добави той и поясни, че няма данни заподозреният в убийствата да е потърсил съдействиe или да се е свързал с роднини.

Иванов коментира и информацията, че полицията е разбивала врати на домове в Костенец и е застреляла куче по време на акцията.

"Аз сигнал за застреляно куче не знам. Ако някъде има разбивана врата, това е при извършена проверка, но това са при необитаеми къщи. Нямаме данни, когато е извършено претърсване на дадено помещение, да има чупене“, отбеляза Иванов.

 "Тук има много необитаеми постройки. Има много къщи, които са затворени. Някои са подсигурени срещу кражби и ако той влезне и се заключи отвътре, единственият начин да влезем е като разбием, но все пак се съобразяваме. Само когато имаме сигурни данни използваме разрешеното от закона средство“, заяви той.

Главният секретар на МВР уточни, че полицията има насоки, че двете убийства в Костенец са извършени от 43-годишния мъж Стоян Зайков. „Все още трябва да се направят някои сравнения в експертизите, които отнемат повече време. Засега при първото убийство имаме достатъчно доказателства, за второто ще ни е нужно повече време“, обясни той.

Попитан дали полицията не е подценила ситуацията в Костенец, той отговори: „Нищо не сме подценили. От първия ден са тук всички специализирани сили и се работи. Щабът не се премества от районното. Постоянно има психолози и оперативни работници. Ние като ръководители сме почти денонощно тук“, заяви Иванов.

"Имаме много следи, които ни насочват, ние затова сме тук и ще продължим да сме тук, докато не свършим работата. Явно допускаме някои слабости, но продължаваме да го издирваме и ще направим всички възможно всичко да свърши добре“, поясни главният секретар на МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
изтеглил си е спестените пари... за да ги харчи в гората!
96
1
 
3
 
! Отговори
Деамел преди 4 години
В такава ситуация вълчаците са най-добрия приятел на Човека. Когато няма човек - има звяр!
95
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР е много зле.
94
4
 
9
 
! Отговори
ами така ще е преди 4 години
За 1 милиард и половина годишно - толкова. Един шумкар не могат да намерят с "целия си ресурс". Да им утрои бюджета Тиква Ага - Сикаджията, на 5 милиарда да го направи, само за тях да работим и да плащаме данъциНакрая ще намерят някой клошар умрял от препиване, ще кажат ето го, намерихме го и това ще е. То тоя като няма роднини кой ще го разпознае?
93
2
 
15
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Предлагам да се проведе и частична мобилизация на армията за търсенето на един човек.Добре че не са двама.
92
4
 
7
 
! Отговори
Просто питам преди 4 години
До кога ТЕРОРИСТИЧНАТА ШАЙКА МВР ще тероризира безпричинно хората?Като си върша моята работа не тероризирам хората по улиците,нито бия тъпани.
91
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми ще бяга . Може така да го хване полицията и да стане като онзи от Благоевград. Да умре като си е ударил главата в бордюра.!!!!!!!!
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къщите ги разбиваите спокойно. Те са строени не засонно, нямат визи за строеж. Така, че на тарикатите им счупете вратите. И никой няма да ви иска пари за щетите. Второ този където го търсите си имаше връзка с полицията , беше ви уше. Зато внимавайте , че ако е жив знае чного за полицията.
89
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не бяха тъжна реалност двете убийства, този случай би бил много смешен...
88
3
 
5
 
! Отговори
86 преди 4 години
Абе стиска ми да се укривя в гората. Ама полицията няма да ме търси за убийство щото няма да трепя комшии ,за сега.За какво да ходя в гората , като мога да се барикадирам на топло в къщи? Тя полицията като разбере ,пак ще дойде.
87
1
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Аз лично съм много доволен от МВР- всяка година по няколко пъти МВР се грижи за нещастните хора - като им пуска КОМЕДИИ и винаги има много смях и сълзи- Предпоследната Комедия беше с лютият спрей- Там над половин България се смя от сърце- МВР са винаги забавни и допринасят за поне малко щастие в скучният сив гаден живот на робите ! Доволен съм - Нека все така да работят! Ох забравих и Комедията с Чистачката- тя гонеше тежковъоръжени гангстери с метла- а полицаите бягаха през глава от страх))
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най ми е жал за младите момчета полицайчета шефовете им ги пратиха да гонят вятъра. Неможе ли да се сетят че Заека не е в този район където го търсят. Мина повече от седмица без резултат. Това означава че Заека се е покрил на дълбоко. Не му е за първи път. Ако няма кой да предаде за местонахождението му няма да го намерят и след година. Да обявят прекратяване на акцията Заека ще се успокои и ще излезне от скривалището. Да оставят само цивилни ченгета облечени като клошари и ще го хванат.
85
2
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Почнаха лъжите на МВР...
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато БАШ шефа на Гръмотевиците не се престраши и застане начело на издирването няма да го намерят. Този не за първи път се крие. Това убииство не е инцидентно а замислено щом я е следил. Подготвил си е консерви и скривалище някъде надълбоко в гората и сега гледа и се смее. Това е планинец човек израснал е в горско планинска среда не е гражданин от жълтите павета. Може и на почивната станция на Долна Баня да има хора които го укриват а там е гора и планина. Оди го фани за дедовия.
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 96 Ти ми напомняш на приказките на мой брачед дето един му се заканва да го смаже от бой и брачеда: Да, ти ще ме налагаш и аз ще стоя??? )))Та същата работа със Зайков: Те го търсят в района, а той там ще стои...?
82
3
 
15
 
! Отговори
Заек преди 4 години
Най са смешни ония със качулките, забулените! Те се мислят за страшни, но бай Петко им е майстора....
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям смях.Ама много голям.
80
1
 
22
 
! Отговори
рпу костенец преди 4 години
Те не могат да намерят банкомата та камо ли бягащия заек.Денонощно не мърдат от районното.
79
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами шефа на правителството бивш м..утрополицай, колко министри назначаваше и уволнявашв в МВР, какво очаквате като професионално ниво на това миниатерство, даже и секретарката му РумИто беше министър на вътрешните работи, пълен разпад...и некадърност
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 91 и то със заглушител на преправената от него пушка.