Венеция взе на мушка проститутките и пияните туристи

Градът готви такса от ?3 за едновдневните посещения
18 май 2019 09:36, Анисия Иванова
12
Венеция взе на мушка проститутките и пияните туристи
Снимка: Pixabay

Общинският съвет на Венеция предприе мерки за решаване на проблемите с проститутките и пияните хора по улиците и каналите на препълнения с туристи италиански град, предаде Ройтерс.

Съгласно новите правила "жриците на любовта" ще може да бъдат глобявани с до 500 евро за "злоупотреба с обществено пространство" и за възпрепятстване на трафика, докато преговарят с потенциални клиенти.
Предвиждат се глоби и за хората, които пият алкохол навън през нощта или ходят разголени по улиците. При най-екстремните случаи на антисоциално поведение туристите ще бъдат гонени от града.

"Не може да има място за безнаказаност", заяви лаконично кметът на Венеция Луиджи Бруняро. Новите мерки се вписват в усилията на контролирания от консерваторите общински съвет на северния италиански град да наложат спазване на обществения ред, отбелязва Ройтерс.

През февруари местните власти въведоха такса от 3 евро за хората, които посещават Венеция за един ден. При това тя ще бъде повишена от догодина до между 6 и 10 евро, в зависимост дали сезонът е слаб или силен. Около 25 милиона туристи посещават Венеция всяка година, препълвайки алеите и ренесансовите църкви покрай каналите. 14 милиона от тези хора прекарват в града само един ден.

За сметка на това населението на Венеция е намаляло рязко от около 175 000 души в края на Втората световна война до приблизително 50 000 в наши дни. Местните жители се оплакват, че градът буквално е превзет от туристите, а те са онези, които плащат цената.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
33
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Ако вдигнат мерника и на гейовете града съвсем ще опустее
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко, Сидеров ще си има проблеми...
10
0
 
32
 
! Отговори
Гошу преди 4 години
Вдигнете им цената на винетките на проститутките. 1000 Евро на джет.
9
1
 
35
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
истината е че новите технологии доведоха до разцвет на нискобюджетния туризъм, а това е нещо от което не печелят нито търговците , нито кметството.Това го виждаме много ясно по "Златните " с прочутия all inclusive , ако не са джапчииките , туристите няма да оставят 2лв в повече.
8
1
 
33
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Анонимен 3 Прав си! Винаги съм се питал, къде отиват отходните им води, докато не видях. Добре че от снимката не се носи миризма....
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия *** са мега зле .Мисля да ги спра .
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ганьоМного "българско" изказване. Не всички са готови да живеят в содимизирана ***, смао защото имало "парички"
5
2
 
38
 
! Отговори
до коментар 1 преди 4 години
Таксата няма отношение към свободното придвижване в ЕС. В противен случай трябва да махнат заплащането за вход в кино, музей,паркинг,дискотека и др. "ограничаващи" свободното придвижване места.
4
6
 
36
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
стандартен подход за да се извлече повече финансова полза от туризматези които са напуснали градът са го направили заради по добро препитание някъде другаде а не заради тълпи веселящи се туристи
3
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И там е станало клоака. Баш канал.
2
4
 
39
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
НИЕ ДА ГЛЕДАМЕ НАШИЯ СИ ДВОР
1
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добре де, тези такси не противоречат ли на едно от основните правила на ЕС - свободното придвижване?