Не е изключено някой да помага на издирвания Стоян Зайков

Може да го открият и след самоубийство, допусна Явор Хайтов
20 май 2019 22:40, Василия Пейчева
35

6495 гледания   |  Още видео
11 дни полицията не успява да открие Стоян Зайков, заподозрян за две убийства в Костенец. Той е в неизвестност от 9 май.

Бившият зам.-министър на вътрешните работи Явор Хайтов смята, че е възможно заподозреният все още да се намира в района на Костенец, тъй като той детайлно и топографски е познавал не само града, но и околните населени места.

Пред Bulgaria ON AIR Явор Хайтов направи паралел на случая с този с избягалите затворници Владимир Пелов и Радослав Колев, които се укриваха в Ботевград дълго време и службите успяха да ги локализират едва когато се стигна до още едно убийство.

Още по темата

По думите му Стоян Зайков е лице, което е в състояние да извърши посегателство срещу здравето, живота и личността на гражданите в Костенец или околните места.

"Бързината и навременната намеса при едно такова престъпление винаги са важни. Зайков е изтърпявал присъда. Какво се случва, след като той е освободен? В миналото такива лица - изтърпели наказанието си - са били оперативно обслужвани", коментира Хайтов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му много от тях са с разбити семейства и няма къде да отидат. И първото, което трябва да започнат да правят след освобождаването си, е да си намерят работа, за да си набавят средства. Според него при липсата на оперативно обслужване те са обречени да извършат ново престъпление.

Бившият зам.-министър на вътрешните работи посочи, че не е изключена версията Зайков да бъде открит и след самоубийство, а от друга страна е възможно да има човек, който му помага.

Именно заради това властите трябва да не оставят потенциален човек, който може да му помага, без контрол.

 


35
Още от Евроизбори '19
Време е да отидем до урните. Как се гласува на евровота?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Ванчо преди 4 седмици
Преди 4-5 години Цецо ги копаеше убийците с багера. Даже Меркел се уплаши. Сега няма Цецо, няма кой да ги копа ... Всяка работа си иска майстора.
19
0
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 4 седмици
Сръбската граница е на 1 дена път пеша.С кола за час! .Граница която не се охранява като Турската на пример.Държава която НЕ уважава нашите закони и укрива издирвани от България лица .Имам в предвид Цветан Василев .Аз лично бих заминал за Сърбия .Там е евтино ,ме му трябват много пари .С 5-10 хил евро може да си уреди живота в Сърбия,да започне работа , да си намери жилище и т.н.Новите документи също няма да представляват голяма трудност защото в Сърбия гражданството се продава!
18
0
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 4 седмици
Преди имаше много агентура--която обаче следеше самите хора ---примерно във всеки вход по 3-ма човека ,границите се пазеха жестоко много полиция много сътрудници--- НО сега отпадна ДОНАСЯНЕТО , НО подслушването е на много високо ниво,технически действат много по-добре във всички населени места има видеонаблюдение видимо и невидимо ,да още софтуерите са им малко по-назад НО все пак са много по-напред от преди....
17
0
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 4 седмици
Всичко струва пари !!!Свободата струва пари!!!Това на разследващите е много ясно. Ако Зайков разполага с под 10 хил лв .Вероятно се укрива в миша дупка в Балкана. Ако има до 50 хил лв, вероятно се укрива в отдалечено селце из България .Ако разполага със 100 хил или повече пари Зайков ще успее да си купи свобода и силно вероятно да напусне или вече да е напуснал страната!
16
0
 
3
 
! Отговори
полицай преди 4 седмици
До правят се

няма неразкрито така както веднага разкрито!!
Всичко зависи от предателството!
15
1
 
4
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 седмици
Партизаните си имат ятаци! И едно време преди девети, убийците са имали ятаци!
14
0
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 4 седмици
А що пише в учебника на КГБ за случая?
13
0
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 седмици
Последните 10 години доста народ ГИ самоубиха...
12
0
 
19
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 седмици
Може на живо да се наблюдава безпомощното състояние на полицията,в опитите по залавянето на един селски престъпник.Визирам случая в Костенец,където полицията медийно демонстрира неолибералната и демократичната си разруха.След като преди години бяха подходящо демонизирани информаторите,а и продажността на полицията,вече е изключително трудно да вербува такива информатири както в криминалните среди,така и след гражданите.Освен това укривателите и помагачите,се разминават само с мъмрене

.
11
0
 
3
 
! Отговори
вижте картата преди 4 седмици
Ако е тръгнал от Костенец към Горна Васильовица и по път е крил пушка --накъде отива после на 3-4км е магистралата след 1час бързане макар че е кофти терена е там... или е останал в грамадния район пълен с вили или е успял да мине през полицейските заграждения ,щом зарязва пушкалото значи то ще му пречи ще се вижда ,ако ще се крие във вила няма да му пречи ,а го е скрил умишшлено да не му се разбере посоката на движение не ми се вярва да обърне движението си в др посока щото губи време и обръча
10
9
 
3
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 седмици
Това е работа на Решетников, Президента и Нинова. Пище го в учебника на КГБ.
9
1
 
30
 
! Отговори
Смях преди 4 седмици
Да пращат някоя чистачка и да се приключва.
8
2
 
24
 
! Отговори
Бивш преди 4 седмици
Като излязат от властта и веднага стават много компетентни и имат решение на всички въпроси.
7
0
 
22
 
! Отговори
ЕВОА преди 4 седмици
Този Зайков ви направи на луди калинки.Срок до 25.05.,после на 26 ще си стоим у дома!
Страх,мале страх!
6
1
 
30
 
! Отговори
ЛАЗО преди 4 седмици
На него,не знаем кой му помага,а на вас кой ви пречи!
Преместете щаба в Костенец,че идват пак бюлетините от Костинброд!
5
19
 
9
 
! Отговори
Корделия преди 4 седмици
При мен е на Позетано! Разлепя плакати на Елена и Иво! Прибира се преди полицейския час! Много изряден и мил!
4
2
 
36
 
! Отговори
лес преди 4 седмици
Там колкото блюстители на реда и закона са се събрали, да се надупят към гората и да пръднат, гората ще поломят и зайците и лисиците ще се разбягат!
3
2
 
26
 
! Отговори
Поредният луд е тоя преди 4 седмици
И защо един тотално луд смотльо се разхожда на свобода вместо да е в психиатрия? А, имал бил права.... Лудите не били опасни, душиците те. Така твърди главната лекарка в Курило, която много се кефи да дава интервюта. Лудите са опасни! И мястото им категорично не е в обществото
2
0
 
17
 
! Отговори
КОЗИ РОГ преди 4 седмици
Толкова сте жалки...той не е в района....само си намирате работа.15
1
2
 
40
 
! Отговори
Хм! преди 4 седмици
Даммм... Сигурно на Зайо Байо му помага Ежко Бежко.