Не е изключено някой да помага на издирвания Стоян Зайков

Може да го открият и след самоубийство, допусна Явор Хайтов
20 май 2019 22:40, Василия Пейчева
35

11 дни полицията не успява да открие Стоян Зайков, заподозрян за две убийства в Костенец. Той е в неизвестност от 9 май.

Бившият зам.-министър на вътрешните работи Явор Хайтов смята, че е възможно заподозреният все още да се намира в района на Костенец, тъй като той детайлно и топографски е познавал не само града, но и околните населени места.

Пред Bulgaria ON AIR Явор Хайтов направи паралел на случая с този с избягалите затворници Владимир Пелов и Радослав Колев, които се укриваха в Ботевград дълго време и службите успяха да ги локализират едва когато се стигна до още едно убийство.

Още по темата

По думите му Стоян Зайков е лице, което е в състояние да извърши посегателство срещу здравето, живота и личността на гражданите в Костенец или околните места.

"Бързината и навременната намеса при едно такова престъпление винаги са важни. Зайков е изтърпявал присъда. Какво се случва, след като той е освободен? В миналото такива лица - изтърпели наказанието си - са били оперативно обслужвани", коментира Хайтов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му много от тях са с разбити семейства и няма къде да отидат. И първото, което трябва да започнат да правят след освобождаването си, е да си намерят работа, за да си набавят средства. Според него при липсата на оперативно обслужване те са обречени да извършат ново престъпление.

Бившият зам.-министър на вътрешните работи посочи, че не е изключена версията Зайков да бъде открит и след самоубийство, а от друга страна е възможно да има човек, който му помага.

Именно заради това властите трябва да не оставят потенциален човек, който може да му помага, без контрол.

 


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Ванчо преди 1 година
Преди 4-5 години Цецо ги копаеше убийците с багера. Даже Меркел се уплаши. Сега няма Цецо, няма кой да ги копа ... Всяка работа си иска майстора.
19
0
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Сръбската граница е на 1 дена път пеша.С кола за час! .Граница която не се охранява като Турската на пример.Държава която НЕ уважава нашите закони и укрива издирвани от България лица .Имам в предвид Цветан Василев .Аз лично бих заминал за Сърбия .Там е евтино ,ме му трябват много пари .С 5-10 хил евро може да си уреди живота в Сърбия,да започне работа , да си намери жилище и т.н.Новите документи също няма да представляват голяма трудност защото в Сърбия гражданството се продава!
18
0
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 1 година
Преди имаше много агентура--която обаче следеше самите хора ---примерно във всеки вход по 3-ма човека ,границите се пазеха жестоко много полиция много сътрудници--- НО сега отпадна ДОНАСЯНЕТО , НО подслушването е на много високо ниво,технически действат много по-добре във всички населени места има видеонаблюдение видимо и невидимо ,да още софтуерите са им малко по-назад НО все пак са много по-напред от преди....
17
0
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 1 година
Всичко струва пари !!!Свободата струва пари!!!Това на разследващите е много ясно. Ако Зайков разполага с под 10 хил лв .Вероятно се укрива в миша дупка в Балкана. Ако има до 50 хил лв, вероятно се укрива в отдалечено селце из България .Ако разполага със 100 хил или повече пари Зайков ще успее да си купи свобода и силно вероятно да напусне или вече да е напуснал страната!
16
0
 
3
 
! Отговори
полицай преди 1 година
До правят се

няма неразкрито така както веднага разкрито!!
Всичко зависи от предателството!
15
1
 
4
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 1 година
Партизаните си имат ятаци! И едно време преди девети, убийците са имали ятаци!
14
0
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 1 година
А що пише в учебника на КГБ за случая?
13
0
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 1 година
Последните 10 години доста народ ГИ самоубиха...
12
0
 
19
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 1 година
Може на живо да се наблюдава безпомощното състояние на полицията,в опитите по залавянето на един селски престъпник.Визирам случая в Костенец,където полицията медийно демонстрира неолибералната и демократичната си разруха.След като преди години бяха подходящо демонизирани информаторите,а и продажността на полицията,вече е изключително трудно да вербува такива информатири както в криминалните среди,така и след гражданите.Освен това укривателите и помагачите,се разминават само с мъмрене

.
11
0
 
3
 
! Отговори
вижте картата преди 1 година
Ако е тръгнал от Костенец към Горна Васильовица и по път е крил пушка --накъде отива после на 3-4км е магистралата след 1час бързане макар че е кофти терена е там... или е останал в грамадния район пълен с вили или е успял да мине през полицейските заграждения ,щом зарязва пушкалото значи то ще му пречи ще се вижда ,ако ще се крие във вила няма да му пречи ,а го е скрил умишшлено да не му се разбере посоката на движение не ми се вярва да обърне движението си в др посока щото губи време и обръча
10
9
 
3
 
! Отговори
Ала-Бала преди 1 година
Това е работа на Решетников, Президента и Нинова. Пище го в учебника на КГБ.
9
1
 
30
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Да пращат някоя чистачка и да се приключва.
8
2
 
24
 
! Отговори
Бивш преди 1 година
Като излязат от властта и веднага стават много компетентни и имат решение на всички въпроси.
7
0
 
22
 
! Отговори
ЕВОА преди 1 година
Този Зайков ви направи на луди калинки.Срок до 25.05.,после на 26 ще си стоим у дома!
Страх,мале страх!
6
1
 
30
 
! Отговори
ЛАЗО преди 1 година
На него,не знаем кой му помага,а на вас кой ви пречи!
Преместете щаба в Костенец,че идват пак бюлетините от Костинброд!
5
19
 
9
 
! Отговори
Корделия преди 1 година
При мен е на Позетано! Разлепя плакати на Елена и Иво! Прибира се преди полицейския час! Много изряден и мил!
4
2
 
36
 
! Отговори
лес преди 1 година
Там колкото блюстители на реда и закона са се събрали, да се надупят към гората и да пръднат, гората ще поломят и зайците и лисиците ще се разбягат!
3
2
 
26
 
! Отговори
Поредният луд е тоя преди 1 година
И защо един тотално луд смотльо се разхожда на свобода вместо да е в психиатрия? А, имал бил права.... Лудите не били опасни, душиците те. Така твърди главната лекарка в Курило, която много се кефи да дава интервюта. Лудите са опасни! И мястото им категорично не е в обществото
2
0
 
17
 
! Отговори
КОЗИ РОГ преди 1 година
Толкова сте жалки...той не е в района....само си намирате работа.15
1
2
 
40
 
! Отговори
Хм! преди 1 година
Даммм... Сигурно на Зайо Байо му помага Ежко Бежко.