Всяка година близо 15 000 българи получават инфаркт

Солта и сладкото са най-вредните храни, които товарят сърцето
20 май 2019 21:03,
15

Всяка година близо 15 000 души в България получават инфаркт, каза пред Bulgaria ON AIR председателят на Българската лига по хипертония проф. Арман Постаджиян.

Той посочи, че солта и сладкото са най-вредните храни, които товарят то. А поне веднъж годишно е задължително да посещаваме кардиолог, посочи той.

Клиничният психолог Калоян Куков обясни в предаването "Директно", че почти всички ХИВ позитивни у нас живеят в стигма. Те са отхвърлени от обществото, а програми за психологична помощ няма.

Д-р Радосвета Стаменкова от Асоциацията за семейно планиране пък посочи, че тестовете са анонимни и всеки може да си ги направи безплатно у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Тестове водени от мен след 1972 година доказаха че основна причина за инфаркта и инсулта е отравянето на населението с хлор токсични канцерогенни разтвори продавани вместо питейна вода и продажбата на отровна с калиев йодит готварска сол.Новост е ,че преотровените с престоящи инсулти и инфаркти се разпознават видимо и миришат на калиев йодит..
12
0
 
1
 
! Отговори
15000 преди 4 години
Преди да си погледнете сметката за ток, парно, вода или банковото извлечение, пийте успокоителни или твърд алкохол(в умерени количества).
11
0
 
2
 
! Отговори
сакскобург 9 преди 4 години
Да гледаме положителното - все пак почти 7 милиона НЕ ПОЛУЧАВАТ инфаркт , нали - - - -
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стрес и обгазяване в София
9
2
 
3
 
! Отговори
х преди 4 години
заради прекомерната консумация на въглехидрати
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както вече някой написа - в тая работа ред няма. Само спортистите са с предимство като че ли. Германците имат една поговорка: Sport ist Mord. - Спорта е смърт. Не случайно.
7
0
 
3
 
! Отговори
NZ преди 4 години
Още 15 000 получават зелена карта или шанс за реализация в чужбина.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Спорта води до травми за цял живот. Да не мислиш, че като спортуваш си абониран за дълголетие? Още утре може да те блъсне някой пиян без книжка например. Така, че по - спокойно.. Миналата година почина един старец на 99 години - пиеше, пушеше до последно, но падна и си счупи крака и приключи бързо.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все от нещо трябва да се мре.Ако не е от инфаркт, ще е инсулт, ако не е инсулт ще е рак, ако не е рак, ще е диабет.Не е кой знае колко голям изборът.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен1За ходене на оня Свят ред няма.Глей ти да не се споминеш скоропостижно с огромния си акъл.
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами така е като хората масово купуват най калпавата храна от немските магазини Лидъл Кауфланд и Била. Това на практика са магазини за бедни които завладяха целия пазар в Бг. и продават най големите б0куци и храни второ и трето качество. 90% от храните са фалшиви или натъпкани със консерванти и всякаква химия. Зеленчуците и плодовете пък са пълни със нитрати и пестициди. Лошото е че ликвидираха и ХЕИ и нищо вече не се изследва дали е вредно или. Иначе тези магазини да са ги закрили досега.
2
2
 
6
 
! Отговори
Пияния юмрук преди 4 години
Аз като поркам 2 дни много пуша. На другия ден много вдигам пулса 140-150 и пия бизогама да падне под 100 :( Кръвно 101/55, пулс 140-150. Два, три дни ходя като зомби после.
1
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Солта, сладкото, хляб, преяждането, пиенето...Тука има едни "разбирачи", които пишат, че от спорта се изтърквали ставите...Абе като ви е толкова акъла отивайте на оня свят.