Българин почина, изкачвайки Олимп

Гърция е провела мащабна акция по спасяването на младежа
Обновена: 21 май 2019 09:59 | 21 май 2019 07:00,
23
Българин почина, изкачвайки Олимп
Снимка: Pixabay

Гръцката спасителна служба проведе мащабна операция за спасяване на 25-годишен българин в планината Олимп вчера следобед.

Още по темата


Той беше открит и откаран в болница в Солун с черепно-мозъчна травма, но по-късно почина. Това съобщи за bTV  консулът ни в Солун Румен Лозанов.

Става дума за нещастен случай, уточни дипломатът.

Мартин Киров се казва загиналият млад мъж.

Все още няма информация дали той е изкачвал връх на Олимп сам или с други туристи.

Той е открит от спасителните екипи в местността Кофто, която е скалиста и доста рискована за изкачване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Малко след теб са казали кой е най-високия връх, но не е ясно дали той е бил целта на изкачването. Като се качваш на Витоша значи ли, че задължително трябва да е до Черни връх? Във всички случаи, просто "статията" е някакъв ужасен копи+пейст от неясно къде, а "авторът" просто не го е грижа какво е сътворил, важно е да го "изцвъка".
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде е статията?Това горе не може да се нарече така!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всеки може да се случи - аз преди години щях да се прибия така на Пирин. Подхлъзваш се по камъните, падаш, удряш си главата и си до там. Миг не внимание и доста лош късмет. Това не значи ,че не си оипитен планинар или, че си се подценил. В града също можеш да се подхлъзнеш и да се пребиеш. Жалко за младия живот!Към писачите на статията - ужасна е! Планини, върхове, никакво конкретно инфо! Научете се да пишете бе!
11
0
 
7
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
Наистина ли и за секунда не допускате, че може този човек всъщност да е опитен планинар, познаващ и уважаващ планината, на когото му се е случило нещастие ?Жалко за младия живот!
10
0
 
11
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
Каква е тая нечовешка и неконтолируема сила, коята кара хората веднага да дават оценки и съвети и да правят генерални изводи, никога няма да разбера.Нито познавате човека, нито сте наясно какви са обстоятелствата, и веднага се почва "Някои си мислят, че планината е пешеходна алея", "Планината не прощава неуважение." или "Когато си в планината, трябва да изпитваш респект и уважение.".Как точно направихте генералния извод, че човекът е неопитен планинар ??
9
0
 
8
 
! Отговори
shmatarok преди 4 години
За пореден път "статия" в днес,бг е на "ниво". Планината е Олимп, върхът е Митикас, предполагам, че за Стефани дори не са мислили (малко по-нисък, но технически по-труден за изкачване връх).
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук само начетени умньовци, дето били чели, че Олимп е планина! Само дето никой май не знае какво е името на най-високия и връх...
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В заглавието Олимп е връх, а в текста е планина. Пак в заглавието е починал изкачвайки се, а в текста е в болницата. Това е някаква форма на "открийте разликите". Наистина ли няма кой да ви следи какво драскате?
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои си мислят, че планината е пешеходната алея в центъра на населено място. Ами не е е така.
5
0
 
8
 
! Отговори
матура преди 4 години
До Анонимен"Българин почина, ИЗКАЧВАЙКИ връх Олимп" ...Някой не е внимавал в час ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК когато му е било времето!Сърдечен поздрав!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
География учете, неграмотници! Върхове, планини....нищо не ви е ясно, но статии драскате.
3
0
 
25
 
! Отговори
wgw преди 4 години
Светла му памет на момчето!! Планината не прощава неуважение. А на писалия статията да кажа , че Олимп е Планина....Все едно да изкачиш връх Рила или Стара планина......
2
3
 
12
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Светла Му Памет! Момчето е подценило планината. Когато си в планината, трябва да изпитваш респект и уважение. Тъжно е, защото е млад човек. Нека почива в мир!
1
7
 
6
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Много българи починаха изкачвайки Олимп...