Huawei: САЩ подценяват силата ни!

Конфликтът с Америка е неизбежен, смята Рен Женгфей
21 май 2019 17:00, Нели Христова
227
Huawei: САЩ подценяват силата ни!
Снимки: Reuters

САЩ подценява силата ни. Това заяви Рен Женгфей, основателят на китайският гигант Huawei и допълни, че конфликтът с Америка е неизбежен.

Коментарът му идва след като Доналд Тръмп обяви национална извънредна ситуация с цел да блокира развиващата се 5G мрежа, разработвана от Huawei.

Още по темата

“Нашата 5G мрежа изобщо няма да бъде засегната. Като говорим за 5G технологии, останалите ни компании няма да успеят да ни настигнат в следващите две, дори три години“, казва Женгфей, цитиран от китайската телевизия CCTV.

"Жертвахме себе си, семействата си за нашия идеал да застанем на върха на света. За да достигнем до този идеал, рано или късно, ще се стигне до конфликт със САЩ“, заканва се той.

Huawei падна в жертва на търговската война между Китай и САЩ, а от Google обявиха, че преустановяват лиценза на компанията за използване на Android. По-късно те смекчиха мярката си и заявиха, че Huawei все пак ще може да поддържа операционната система на вече съществуващите си мобилни устройства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
6
 
14
 
! Отговори
... преди 4 години
До АнонименАко си вземам личен телефон ще е Huawai или Xiaomi. Карам със служебен iPhone, харесва ми но няма да дам толкова пари никога за телефон, дори и това да няма наруши бюджета ми за настоящия месец ако си ги купя! Просто съм практичен, а не снобар!
84
8
 
1
 
! Отговори
Питър преди 4 години
А на Хуауей си купих последния модел за 700 паунда само заради камерата, дори не го ползвам за слушалка.
83
0
 
6
 
! Отговори
До 86 преди 4 години
Бачкаш в някой частен сервиз за 800 лв на месец. ***.
82
1
 
3
 
! Отговори
Истина преди 4 години
До Анонименхубаво че е печатница защото хората минават на криптовалути... :) ще може да си забърсват задниците :) може да не е в следващите 1-2 години ама на там са тръгнали. с много забрани караш другите да те изолират или се самоизолираш... а те стават изобретателни.
81
2
 
3
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До Анонимен 84Естествено, че могат. В момента, в който всички останали си кажат, че е дошло времето да прекратят използването на зелена хартия. И макар че този ден идва бавно, то все пак е неизбежен
80
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не бих дал повече от 200 кинта за китайска пръчка-псевдотелефон. И да ги няма, все тая.Бачкам в една немска банка, карам новата Е класа, имам служебен iphone XS , а личния ми телефон е Huawei за 220 евро. Искам да ти кажа, че Huawei-а за парите си няма грешка.
79
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците ще гушнат дръвцето...Никой няма да им купи вече новите телефони...Тръмп им го начyка много здраво...
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сащ не могат да фалират, защото там е световната печатница. Все за хартия, мастило и ножици ще съберат пари...
77
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не съм имал такъв телефон, а след последните събития никога няма и да си купя.
76
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе кой нормален им купува телефоните на тия. Хубавите телефони за Самсунг и донякъде епъл.
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...79, вероятно и никога не си имал телефон, по-скъп от споменатата от теб сума.
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или с други думи - САЩ може да са кенсър, но държат световната икономика за заложник. Ако грохнат, нещата ще станат много по-зле. Докато не се направи финансова инфраструктура, която да замени доларовата и SWIFTBIC, по-добре САЩ да не фалират.
73
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия не ме интересуват. Никога не бих дал повече от 200 кинта за китайска пръчка-псевдотелефон. И да ги няма, все тая.
72
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вероятно тръмпи ще заповяда на фб, туитър, вайбър, уотсап, скайп (все ус компании) да изключат устройствата хуавеи ит трафиците си, и тогава наистина хуавеи са покойници! За 5Г мрежите, заповедта вече е издадена от мистър Тръмп. Да, хуавеи могат да продават в Азия, но просто нещата вече стават съвсем други без ЕУ и УСА...
71
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
инфраструктурата на долара пада. От там индустриалеца неможе да те снабди със стока, понеже няма достъпен за копуване петрол, а ти живееш на другия край на света. И банани няма да ядеш, по същата причина. Виденовата Зима ще ви се стори като приятен сън. Тъй че не си пожелавайте смърт на САЩ.
70
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангеле, много ганьовско разсъждение, моето момче. Цялата световна икономика е навързана. В момента света се съобразява с инфантилните избухвания на САЩ предимно заради това, че долара е резервната валута. А тя е такава заради ОПЕК и заради доларовата инфраструктура, благодарение на която можеш да идеш сега в АлиЕкспрес и да си купиш някоя китайска дрънкулка за левче с доставката. Тази далаверка важи на всички нива - индустриалеца копува на далаверка заради долара, падне ли долара и инфраструкт
69
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Те индия ако ставаха за нещо друго освен за евтина ръботна ръка за някой колцентър, отдавна щяха да са направили техни марки като китай, ама не. Само кол и ИТта и някой милиард цигaния
68
7
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Спрели им лиценза за Андроид? Ще си направят собствена операционна система. Има достатъчно отворен код за ОС, подобни на Андроид.А за стратегията на Тръмп: Волът рие, а на главата му пада. Стара поговорка.
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономическото джудже Русия мълчи и пълни бензиноколонките на нормалния свят. Нигерия със сняг.
66
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ не могат да воюват срещу целия свят, макър и икономически, никой не може, Хитлер го доказа.