Милиони ще са засегнати от санкциите срещу Huawei

В България това са едни от най-масовите устройства
22 май 2019 10:11,
47

Милиони потребители ще бъдат засегнати от санкциите на американското правителство и технологичния гигант Google върху китайския производител на мобилни устройства Huawei. В България това е едно от най-масовите устройства и собствениците им с основание са притеснени.
Още по темата

Това ли е началото на студената технологична война?

Какви ще са последствията от мегарешението? Темата коментираха експертът по киберсигурност Борислав Сестримски и главеният редактор на Investor.bg и водещ на предаване за високи технологии по Bloomberg TV Bulgaria Бойо Попов.

"Големите компании имат стратегии за години напред. Huawei са в положение, в което започват ясно да доминират на пазара за комуникациите и идва нова ера там, свързана с 5G мрежите и сега е моментът, ако някой има претенции, да ги предяви", посочи пред Bulgaria ON AIR Сестримски.

По думите на Попов това решение е част от търговската война и е очаквано. А според експерта по киберсигурност е изключително трудно да се подменят ключови инфраструктури.

"Самият факт, че Съединените щати дадоха този гратисен период, показва, че и американските компании не са готови, защото това би могло да лиши стотици хиляди американци от услугите", смята главният редактор на Investor.bg.

Сестримски пък поясни, че има сайтове, които информират докога ще може да се използва определена операционна система, за да са наясно потребителите.

"Смята се, че ще бъде огромен пазарният дял на Huawei по отношение на 5G", посочи Бой Попов.

Гостите в студиото на "България сутрин" разясниха, че 5G мрежата ще позволява по-бърз трансфер на информация за по-кратко време и до 2022 г. би трябвало да има такава и в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България ще им спре омлайн банкирането на населението ли, или какво?Мнго ми напомня на кризисния щам на Тагарински. Военните ще изкарват ли техниката по улиците?
18
5
 
33
 
! Отговори
Ел коменданте преди 4 години
Има вече някакъв китайски телефон *** марка на 3 години работи си нормално ,но сега сериозно се изкушавам да си купя Хуавей просто ей така напук на мизерните кравари :)
17
0
 
6
 
! Отговори
Информиран преди 4 години
Това Бойо Попов воайора ли е! Осъдиха ли те?
16
3
 
36
 
! Отговори
Банкер преди 4 години
Възхода на Китай се дължи изцяло на кражба на технологии .За тази кражба носят вина основно САЩ и Европа които подариха безценни нови технологии на КитайВъзхода на Европа също се дължи на кражби на технологии, особено по време на средновековието, но и преди него. Да говорим ли за възхода на космическите програми на САЩ и Русия, които са били възможни само поради откраднатите от Германия технологии по време на Втората Световна Война? Ако го погледнем исторически, всички са крали.
15
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност е крайно светът да наложи едно ембарго на САЩ - да не се ползват стоките и услугите, генерирани от американски компании и с американско участие над 30%. Крайно време е да се предприемат мерки против налаганата от тях с десетилетия световна хегемония и злоупотреба с монополно положение на световните пазари.
14
14
 
11
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Защо се хванахте за телефоните.Проблема е че чрез Хуауей Китай се опитват да вземат целия трафик на инфо под свой контрол.Няма как САЩ Русия и ЕС да им позволят това
13
5
 
53
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Ще им накривят шапката. То и сега хората масово се чудеха как да си изключат изключително нахалните програми на google от телефоните си. А за приложения и ъпдейти китайците веднага ще си пуснат свой сайт (вече дори официално обявиха това), а следващите модели вече ще са с друга ОС. И без това вече всички ОС изглеждат по един и същи начин - хората не ги интересува каква е ОС, а да работи бързо и стабилно.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Айде беУау ... поредния "разбрал" :)
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12По-селксо изказване, не може ли да направиш?
10
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми да не са ги купували.Всички други марки продават подобни устройства с 10% по-скъпи.Ама не да ударят кьоравото от тарикатлък ако може да плати 100 лева и да купи 6 инчов с 8 ядрен с 4 кила памет. Аре сега играйте играчи.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
има едно лесно решение, инсталирайте си Lineage OS и имате андроид на стероиди.
8
3
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 4 години
така са мислили и на времето. В момента в който се имплементира, друга песен ще запееш :) . Нищо лично!
7
41
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците ще гризнат дървото.
6
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""Самият факт, че Съединените щати дадоха този гратисен период, показва, че и американските компании не са готови,"Не, просто не искат ЕК да им трясната по $50-100 млрд глоби в обвинения за монопол. Американците се правят на ударени, но европейските пазари за жизнено важни за тях.По-лошото за тях е, че тези пари ще тръгнат към Китай.
5
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос - На колко от нас им е нужен 5G интернет?Ако сте били на място със стъбилен 4G/LTE, особено с iPhone, то ви е ясно, че има някакви ненормални скорости от рода на 300 mbps ... Това стига, да hotspot-на на целия блок, за да си гледат 4k телевизия ... Не че нещо, но маосивят потребител рядко има нужда, от скорости над 8 mbps ....
4
6
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БауHuawei имат собствени процесори и подкрепата на китайското правителство зад себе си. Китайците показха, че са способни, да се учат от опита и грешки на другите. Не вярвам, че ще позволят сценарии от рода на Nokia.
3
4
 
53
 
! Отговори
Истина преди 4 години
До "1" е ,ти като не можеш да си го позволиш, ти остава да злобееш.
2
72
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи не пазарувайте тези устройства.
1
81
 
15
 
! Отговори
Честито! преди 4 години
Честит хуявей на всички горди собственици! Сега поне разбрахте смисъла на името на марката :-))))