Стотици жени от Северна Корея продадени като роби и съпруги в Китай

Трафикантите им обещанат нов живот в Южна Корея
22 май 2019 19:45, Нели Христова
24
Стотици жени от Северна Корея продадени като роби и съпруги в Китай
Снимка: Reuters

Сексуалният тормоз в Северна Корея вече се приема като част от нормалния живот, твърди доклад на KFI (Korea Future Initiative). Жените в комунистическата страна не само са насилвани и унижавани от местните полицаи, войници, адвокати и мъже от различни прослойки на властта, но и са продавани като сексуални робини и съпруги в Китай.

Според доклада, стотици жени са били принуждавани да проституират или да участват в киберсекс, без да се хранят с дни. На страниците му се намира и шокиращата история на 12-годишно момиче, изпратено също като робиня в Китай.

Няма официална статистика за това колко севернокорейци напускат страната си и живеят извън Южна Корея. Според неправителствени организации, само тези, които живеят като бежанци в Китай са десетки хиляди. KFI посочва приблизително число - около 200 хиляди.

Външното министерство на Китай все още отказва да коментира обвиненията.

Неправителствената организацията KFI се фокусира около жените, децата и тийнейджърите в Северна Корея, които са жертви на тормоз. По данните й, близо 60% от жените, които са бежанки в Китай са всъщност жертви на трафик.

“Във времената, в които се налива толкова финансов капитал в Китай и толкова политически капитал в Северна Корея, е разочароващо, че жените са оставени да са жертви на трафика на хора“, пишат от организацията.

По-рано тази година, в доклад от 98 страници, "Хюман Райтс Уоч“ също изследват този проблем, а Държавният департамент на САЩ потвърждава, че през 2018 г. е имало достатъчно данни за насилие над жени в Северна Корея.

Две години отнема докладът на KFI. Организацията интервюира повече от 45 жертви на сексуален тормоз.
Северно-корейците, които напускат страната си за да отидат в Китай рискуват живота си. Рядко някой получава позволение да премине границата, а тези, които биват заловени, са жестоко наказвани. Малцина успяват и нелегално да преминат в Китай, но и там не безопасно за тях, защото страната ги приема не като бежанци на режима, а като икономически бежанци.

Но в Китай броят на мъжете е много по-голям от този на жените и това се превръща в перфектния бизнес за трафикантите на хора. Те запълват липсата като продават жени от Северна Корея като съпруги. Според "Хюман Райтс Уоч“, те обещават на жертвите си, че ще им помогнат да излягат в Южна Корея, но вместо това ги откарват в Китай, където ги продават на комерсиалния секс пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
1+1 преди 4 години
До работникНе само........, за съжаление!Прочети малко повече, преди да даваш мнение.
20
9
 
5
 
! Отговори
работник преди 4 години
Където има социализъм има и насилие над личността.Поради това че ресурса е съсредоточен в ръцете на малцина партийни вождове, стремежът да се получи дори справедлив дял от общото се манипялира в сервилничене, и различни услуги. Включително и полови. Те затова и социалистите побесняват само какъв грабеж ги чака и млади булки и въобще . . .
19
7
 
2
 
! Отговори
то и в България преди 4 години
Потърсете вестници в килера от времето 1994-1996 когато Жан Виденов се опитваше да разработи този пазар.През 2005-2008 Сергей даже построи хотели като с които да открие червените фенери по българските земи.
18
1
 
1
 
! Отговори
галоши преди 4 години
в азия нямало булки , голям дефицит било хоря не останаха ...
17
7
 
10
 
! Отговори
Баровец преди 4 години
На българките не им трябват посредници. Сами си се продават. Като видят кинти, са навити и за робини и за всичко.
16
10
 
7
 
! Отговори
бай Кире преди 4 години
а на кого да вярваме бе, мульо, на твоите червени руски приятели ли, или на българските червени, дето дума не обелиха за Чернобил а ни оставиха да ходим на манифестация на първи май под дъжда, много честни комунисти, пардон социалисти
15
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждам че комунистическата *** не пише нищо по същество относно комунистическото робство, а повтаря само че това не е вярно, защото Маркс е писал че това общество е най-справедливото.
14
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кактези организации са взели такава информация след като Северна Корея е затворена държава и никой незнае какво е там ! И , сороската евроатлантическа пропаганда се напъва ли напъва да бълва измислици и лъжи. Има ли някой още да вярва на евроатлантическите медик освен сороскитегендари ?
13
5
 
20
 
! Отговори
Кики преди 4 години
Това са повърхностни и некомпетентни писания-няма нищо вярно!В Северна Корея няма адвокати, защото всичко е държавно,хората нямат нищо на свое име.Престъпност няма, измами няма, затова и адвокати няма.Някое момиче е избягало в Китай и насила е станала ***,но това не означава,че има канал за момичета!
12
1
 
19
 
! Отговори
ЕСССР преди 4 години
АфРопа е най-доброто място за Живеене, разбира се сравнено единствено и само с Африка. да живее ЕНП и създаването на Еврокомисар за Африка!
11
1
 
3
 
! Отговори
африка преди 4 години
да не ходят на бритгада в чужбинА , после туризъм 'и шопинг терапия .....
10
11
 
8
 
! Отговори
До1 преди 4 години
"Защо нещо ми се струва..." Защото явно не си нясано в какъв свят живееш! Огледай, ползвай компютъра примерно, научи език ако трябва... Западните жени се радват на неимоверно по-добро отношение от българките, от азиатките да не говорим. Проблемът с корейския секс трафик е толкова голям че тази статия само драска по повърхността! Много японци също са обсебени от корейки по някакви причини. А в Китай има остър недостиг на жени, защото по време на политиката "Едно дете" масово си убиваха момичетата, в полза а момчето.
9
15
 
10
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
най-големият успех, който Българска жена може да постигне е да продаде тялото си на Китайски жених, душата й отдавна е продадена на Лусифер! п.с. дано Китайците харесват клинично затлъстели и раплути от ГМО храни.
8
8
 
10
 
! Отговори
жената днес преди 4 години
Българки Отпровайте се Към Китай!
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То па маса българки не се омъжиха по сметка на запад. Бабите им цял живот са пили Кока-Кола.
6
7
 
30
 
! Отговори
мнение преди 4 години
Внимание! Внимание! Настоящата новина се съобщава от радио "Фейк нюз". И понеже Габриел няма да се задейства при такава явна лъжа, то затова в неделя вечер ще гледа тъжно и жално. Тази лъжлива новина съвпада по време с обтягане на отношенията между САЩ и Китай. Ха, сега, сещате ли ли се откъде идва настоящата новина:)
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До нищо не знаеш за Китай , китайки, северно корейки. Както и не етака за западните жени. И от къде ще знаеш!!!
4
13
 
8
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Тази статия показва че всъщност е доста лесно да избягаш от Северна Корея...Хубава статия...Истинска...
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Не е така в Европа,САЩ,Астралия,Русия и Канада жените са издигнати на пиадестал в сравнение с третия свят близкия изток,Азия и Африка.
2
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, мисля да го преместя ... толкова много ме интересува за Северна Корея или а Чайна майна