АзГ отрича дори съществуването на газови камери... Вреди ли споменът?

Дясната партия е против политиката на възпоменание
23 май 2019 19:30,
92

Ученически групи от Германия и Европа пристигат всеки ден на място в лагера Захсенхаузен, за да научат за престъпленията на нацисткия режим. В Захсенхаузен са били убити 10 000 души.

Всички от посеителите са съгласни, че в лагера витае едно ужасно чувство на подтиснатост.

В германската политика до ден днешен има консенсус, че споменът за престъпленията на националсоциализма трябва да бъде съхранен и предаден на следващите поколения.

Дясната популистка партия Алтернатива за Германия смятат, че годините на управлението на националсоциализма заемат прекалено голяма част от учебния план.

Според АзГ културата на възпоменанието в сегашния си вид вреди на Германия. Според тях младежта се възпитава систематично в омраза към Германия.

Привържениците на АзГ искат да спрат това и дори целенасочено пречат на обиколките в Захсенхаузен.

"Говорим за група хора, които са поне близки до АзГ, не можем да кажем дали са членове на партията. Стига се до там, че отричат дори съществуването на газови камери", обяснява пред DW директора на мемориала Аксел Дрекол.

Тези провокации са едната страна на медала, но успоредно с това АзГ внасят и предложения за намаляване на бюджета за поддържане на подобни мемориали.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
31
 
! Отговори
Тръмп, Доналд Дж. преди 4 години
Дойче Веле са по-фалшиви новини и от СиЕнЕн!! Ползват ги за политически атаки!
8
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами то няма ве, колко изследвания са правени от инженери и химици, знаете ли ?преди няколко години забраниха всякакви проучвания на секретни документи и влизане в лагерите с цел разследване. не може да се води дискусия по този въпрос. от какво ги е страх, че ще се разбере истината ли ? юдеите са хванали здраво всеки един политик за гащите чрез подкупи и изнудвания, а на останалите им промиха мозъците да вярват в лов на вещици.
7
3
 
20
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
Аз пък предпочитам да си представям света без ония дето уж са арбайтили там. Колко по-добро място би бил...
6
1
 
38
 
! Отговори
запознат преди 4 години
И тука ГЕРБ отричат турското робство и турския геноцид спрямо българите , значи и те са дясна популистка партия!
5
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
газови камери е имало за обезпаразитяване - премахване на въшките и спирането на разпространението на тиф. да не говорим че повечето камери са реконструкцтии и оригинални нема останали. в аушфиц са имали басейн, театър, оркестър и топла манджа три пъти на ден - за 99% от бугарситанците това е химера.
4
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Успех на Алтернатива за Германия! Само те могат да променят ЕС към по-добро! Нашите дърпания тук за ГЕРБ - ове и БСП - та нямат никакво значение, важните гласувания са в Германия, Франция, Италия, където победата на антисистемните партии би била решаваща
3
2
 
31
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Поредната хибридна война на Дойче веле!
2
0
 
26
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Спомена не вреди, но не знам дали когато някои си приватизират истината за жертвите и се изкарват едва ли не, че само те са такива не е също толкова вредно.
1
3
 
19
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Можеш ли да си представиш света през последните 200 г без Германия?