Жители на Шумен се оплакват от "странни обаждания"

Неизвестен звънял уж от "енергото" заради засечена кражба на ток
23 май 2019 16:25,
16
Жители на Шумен се оплакват от "странни обаждания"
Снимка: pixabay.com

Жители на Шумен са съобщили на полицейски служители, че са получили "странни обаждания" на мобилните си телефони, информират от МВР.

В единия от случаите жена получила обаждане от скрит номер. След като вдигнала, й затворили.

Друго обаждане било от номер, започващ с код "02". По време на разговора било съобщено, че се обаждат от "енергото" за засечена кражба на ток. Съобщили, че ще спрат тока на абоната, ако това не бъде преустановено.

Жената питала за кой град и за какъв адрес става дума. Казали й, че щом звънят на нея, значи кражбата е от нейния електромер. Настоявали да си продиктува данни, за да бъде оформен протокол. Тя разбрала, че става въпрос за измама и прекъснала разговора.

От ОД на МВР - Шумен припомнят на гражданите, че не трябва да предоставят информация на непознати по телефона за себе си и близките си, защото данните могат да се използват за измама, а при нужда - да позвънят на телефон 112.

От полиция съветват хората да не говорят с непознати, но ако все пак приемат подобно обаждане - да зададат няколко уточняващи въпроса и ако не получат конкретни отговори, да прекратят разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
До boboЗащото пропадналия сайт днес бг обслужва ВИК ....Нормално за Анадолу ***
13
1
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
И на мен ми званяха ,само че от В и К .Имал съм в мой обект гараж незаконно прикачена тръба и фалшив водомер .Искаха ми ЕГН и банкова сметка при което се усъмних за измама и затворих мобилния
12
2
 
6
 
! Отговори
Juaspaa преди 4 години
Това е Juasapp, освен за кражба на ток има и други сценарии. Майтапчийско приложение.. По лошото е, че занимават полицията за глупости!
11
2
 
13
 
! Отговори
До Теди преди 4 години
Амиии да не вдигаме как какво. Ако човек е на зор, няма да си губи времето да си крие номера.
10
1
 
9
 
! Отговори
Теди преди 4 години
Какво трябва да направим, когато обаждането е от скрит номер
9
1
 
16
 
! Отговори
bobo преди 4 години
Странно!! Написах коментар (под номер 9 ), в който написах и няколко номера, от които ми звъняха, тъй като не знаят само от скрит/личен номер. Странното е, че коментарът ми е изтрит.
8
2
 
18
 
! Отговори
Велес преди 4 години
Преди 4 дни ми звъни мобилния, и докато го отворя, затвориха! След около 2 минути, отново звъни.Отварям, и ме питат Гецата ли се обажда. Казах им, че има грешка, и затворихме. След около още две минути, отново звъни, и отново търсят Гецата. Отново им казах, че са сгрешили, но те вече питаха кой съм аз. Завоалирах отговора си, и вече искаха да си кажа име и фамилия, за да попълнят данните си в техния телефон и да не ме безпокоят напразно! Съответно, аз ги попитах за имената им, и те затвориха!
7
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Активисти на БСП се мъчат да съберат още пари за черната каса, за да си купят още гласове! Стари комунистически номера!Оставка на шумкароида, набеден за президент - нищоправецът от Харманли Румен Радев, който не говори, а мучи и не налага вето върху телефонните измами, следователно ги подкрепя!
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не се работи 30 дни после трябва 10 да се влезе във форма. Когато е 6м. Трябва много усилия или сменяш работата. А когато е една година. Не ставаш за работа.Народна мъдрост от Запада.
5
1
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Второто пенетрация ли е?
4
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно герб ги проверяват за изборите)
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези пробват нова измама. А не си представят че ще попаднат на мен. Няма да им казвам какво ги чака за да им е по интересно.
2
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Rolex ,само да не сте група от хомоселксулисти?
1
5
 
24
 
! Отговори
Rolex преди 4 години
Ако ми се обадят, ще уговоря среща с тези михлюзи. Нямат си идея каква група сме. Първо започваме бой с кол.