Тереза Мей сдава премиерския пост на 7 юни

Тя не скри сълзите си след като обяви новината
24 май 2019 13:55, Александър Попов
41
Тереза Мей сдава премиерския пост на 7 юни
Снимка: Reuters

Британската премиерка Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка като лидер на управляващата Консервативна партия партия на 7 юни и ще остане начело на служебно правителство до избирането на нов партиен лидер, предаде Ройтерс и БТА.

Още по темата
В кратко емоционално слово пред премиерската резиденция на Даунинг стрийт 10 в Лондон с треперещ от вълнение глас тя каза, че за нея е било чест да служи като лидер на своята страна. Мей изрази дълбоко съжаление, че не успяла да осъществи главната задача на своето премиерство - да осигури изпълнението на волята на британците за излизане от ЕС, изразена на референдума през 2016 г.

Тя посочи, че това може да стане само с компромис и че намирането на такъв компромис ще е главната задача на нейния наследник начело на правителството.

Говорейки за острите конфликти, възникнали по повод на Брекзит в парламента и в нейната партия, Мей отбеляза, че не се оттегля с лоши чувства, а с дълбока благодарност, че е имала възможността да служи на страната, която обича.

Тя не скри сълзите си, слизайки от подиума, поставен направо на улицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: тереза мей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До warningне знам дали се шегуваш или си сериозен,но мога да ти кажа че по всички ТВ канали нарочно ,или просто "по инерция",се зомбира/хипнотизира публиката.Ето как:Зад всеки водещ ,докато говори,на екрана се въртят,преплитат и засукват какви ли не компютърни фигури..Това НЕ е случайно!!!!!...Сигурно си спомняш как мосю Алфонс хипнотизираше жените?..-Като люлееше часовника си пред жертвата..Така действа и тв.:-просто ОБЪРКВА ,"ошашавва" мозъка на зрителя за да успее да му внуши това,което
32
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Поздравявам всички англичани с касапницата при залива Сувла!
31
0
 
0
 
! Отговори
warning преди 4 години
провеждат се тренировки за окървавяване на Европейски страни.Ползват с е мощни психотронни оръжия насложени над радио канали.Обемно обсебващо проникващи пси терористични радиопредавания малтретират милиони.Следват причиняване на трайни увреждания точно на определени центрове в главен мозък.След специфични увреждания следват директни внушения за масови убииства вкл с нож,чук,вилици,авто катастрофи или взривове .Отработват се техники. НЕ Включвайте РАДИО.Данни з а сектанти трениращи нова техни.
30
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРОБЛЕМА НЕ Е МЕЙ ТЯ Е АБСОЛЮТНО НИКОЙ И Е ЕДНА ПИОНКА НА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО!!ПРОБЛЕМА Е ПРЕСТЪПНОТО КРАЛСКО СЕМЕЙСТВО КОЕТО СЕ ПОДИГРА С ВОЛЯТА НА НАСЕЛЕНИЕТО НА БРИТАНИЯ КОЕТО КАЗА, ЧЕ ИСКА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС НО КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО НАСИЛСТВЕНО ГИ ОСТАВИ В ЕС!
29
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Някой има ли кърпичка да и изтрия сълзите????????
28
0
 
6
 
! Отговори
Адиос преди 4 години
На британеца му дай метилов алкохол и балконинг, на британката пакистанска хурка
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британик сега ще го разкостят и ще му продават остатъците на търг в Сотбис
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 27 само дано не нацели българския магьосник Илиян от канал фен тв с вълшебната *** Беатрис, че катерицата е в разгонен етап пък и лъсна че е с много либерални убеждения и всъщност е катеричок и на Мей направо ще и изтърбуши дунапрена.След това ще знае как се чувстват всички други след управлението на такива като неяи Тръмп.Приятни преживявания с катерицата.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той Британик от разпада на кллониалната му империя е на дъното, но САЩ го подъържат жив на системи, като политически Франкенщайн и като потенциален антиевропейски болестотворен вреден бактерий, но много некадърен излезе и му спряха системите и сега надолу надолу към земното ядро на там има да се развива тая тръмпутинска *** напаст.Пък танцуващата вещица и е време да отива в Хогуортс новата учебна година почна.Вече одра всички други с пари, време е и магьосниците да одере данъци и такси.
24
1
 
5
 
! Отговори
Няма Брексит преди 4 години
НЕМА И ДА ИМА!!!!!!!ЕС-СЕ ОКАЗА КОРАВ КОКАЛ ЗА ЧЕРВЕНАТА ИЗ. МЕТ!
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британик потъва, адиос, адиос
22
3
 
6
 
! Отговори
nexussss преди 4 години
Тая лелка не може да се мери и на малкия пръст на Маргатет Тачър!
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неможе и да става дума дума за сравнение между Тачер и това недоразумение. Да и двете баби са грозни, дърти и злобни, но аналогията спира до тук.Тачер имаше много повече акъл, такт и стил. Може и да я ненавиждат повечето британци, но дори и враговее й я уважаваха.Мей е просто плашило, което попадна на премиерското място по случайност.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой нормален НЕ иска да остане в историята, като извадил британия от ЕС и от там загубилл Шотландия и други. Това само дърт консерватор може да го иска, дето утре ще се накендзаа в гащите и ще замине в гробааа.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
I feel. so pity for her!: '(She's a British Dancing....ehmm Brexit Queen!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май ще станат популярни вицовете за блондини с потенциала на Зейфод Бийблброкс.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бягат като Русия от Съветския съюз.
16
1
 
9
 
! Отговори
.. преди 4 години
А Скрипал какво ще прайм сега?
15
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много злоба и жлъч е събрала русофилията на всичко което няма нещо руско...лош съветник е това омразата - отвратителен живот !
14
2
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
специалистката по отровите ще се мотае до последно да заминава при м тачърдвете са лика прилика отвратителни вещици