Папа Франциск сравни аборта с "наемен убиец"

Той не одобрява процедурата, дори когато плодът е болен
25 май 2019 19:40, Нели Христова
70
Папа Франциск сравни аборта с "наемен убиец"
Снимка: Reuters

Папа Франциск сравни правенето на аборт с наемането на убиец и бе категоричен, че това не може да бъде толерирано, дори и ако плодът е много болен, съобщават от Independent.

На конференция, организирана от Ватикана, която е срещу абортите, папа Франциск призова лекари и свещенници да насърчават и помагат на семействата, за да износят своите бебета докрай.

"Допустимо ли е да се изхвърли живот, за да се реши проблем? -  попита той публиката си. - Допустимо ли е да се наеме един убиец, който да разреши проблема?

По думите на папа Франциск, не става дума само за религиозни съображения, но и за човешко отношение. Той осъди решенията за прекъсване на бременностите, основани на пренатални тестове, казвайки, че човек никога не е "несъвместим с живота".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Realist преди 4 години
Католическата църква още ли си мисли, че може да учи на морал? Мафиотска организация от педофили?
59
0
 
2
 
! Отговори
ДОКТОР АЛЕКСИЕВА преди 4 години
До 62Не е Ваша работа дали имам деца. Това първо. Написала съм точно колко деца имам в един от коментарите си- това второ. А това дали съм жена ще подмина с мълчание. Тъй като съм ДОСТАТЪЧНО възпитана, за да НЕ отговарям на *** така, както заслужават. А това, което съм написала е моето мнение, което имам КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО да изразя СВОБОДНО.
58
1
 
1
 
! Отговори
До Доктор Алексиева преди 4 години
Това, което сте написала, категорично доказва, че нито сте възпитана нито нормална "столичанка"! Впрочем, жена ли сте? Имате ли деца?
57
1
 
3
 
! Отговори
axaxax преди 4 години
Убиш един и си убиец, убиеш милион и ставаш завоевател.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май според будизма страданието произлиза от желанието, не от невежеството, може да направите справка. Човек ще надмогне страданието, когато укроти желанията си.
55
10
 
1
 
! Отговори
DEAD Inc. преди 4 години
Ами прав е дядката... Жените ги сърбят с.ливите шият се и стане белята и айде аборт... Не става така, ще си гледаш ко,пелето след това!... Ама ха...
54
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека е прав. Поне за това.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама иска да приемаме още пришълци.Нека си ги приема при него и той да ги храни.Ние сме достатъчно бедни.
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко институционализиране на бедността като обществена норма е вредно.Социализмът беше щансът на европейската цивилизация за развитие, но ретроградният капитализъм, субективната човешка алчност и обективната ненавременност на процеса отнеха шанса на Европа за развитие.Харесвам и се кефя на Китай, дано поне те оцелеят!
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Призив:Всяка яйцеклетка-плод!Нито една яйцеклетка в канала!Това много прилича на мюсюлманското:Не си хвърляйте семето на земята!-или-След първото кървене момичето трябва да се омъжи.Предлагам всички да станем мюсюлмани.Така ще настъпи мир и плодене до безкрай, ще ликвидираме модерните технологии и ще се справим с екологичните проблеми.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз разбирам, че християните се топим спрямо мюсюлманите, разбирам от тази гледна точка призива на Папата, но Злото е в Авраамическата култура без значение коя по-точно от трите религии и естественият ход на историята не може да се спре.Варварите са като лешоядите-почистват мършата, такъв е кръговратът на човешката цивилизация.
49
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дори до третия месец плода още се оформя и и централната му нервна система не е добре изградена и не усеща болка самия плод."Това е зародиш на човек, на когото му предстои да се роди, да порасне и живее живота си. Така всички ние сме дошли на този свят. За мен лично е сбъркано родител доброволно да прекрати развитието на детето си.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Блажени нищите духом, защото е тяхно Царството небесно."Срещу тази християнска максима ще поставя будистката:"Всяко страдание произтича от невежеството."Много се извинявам, но втората мисъл е логичната.Уважавам Християнството поради други причини.
47
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чете човек форума как да не повярва , че българите имаха пръст в стрелбата срещу папата.Омраза,интриги,мъст ,подлост,комплекси .
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според Библията трябва да преживеем Апокалипсис и вярващите стриктно работят за сценария.После:Защо харесвам Будизма?-ами, защото единствено китайците се справих със задачата 1 дете в семейство.Ама много им се иска на тези да са съвременници на Второто пришествие!
45
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е убийство. Щом го няма на тази земя това не е убийство. Дори до третия месец плода още се оформя и и централната му нервна система не е добре изградена и не усеща болка самия плод.
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това си е лично негово мнение и на църквата му,не трябва да го натрапва на хората извън последователите му,чухме го,ще преценим за себе си,ако обаче иска да го наложи законодателно чрез пропаганда,мисля ,че това е насилие над жените
43
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой го казва това наследника на Великата Инквизиция. Колко народ изгориха твоите предшественици на кладите. Колко народ са избити в това число и БГ Монаси в България. И този ще ни разправя за аборти. Че това е едно от най невинните убииства. Зародиша не е личност няма чувства няма мисъл. По лошото е да убиеш личност каквито са били жертвите на вашата Инквизиция. Прочети си историята бе ПАПА прочети поне два реда от нея за да не се правиш на Хуманист. Няма ли кой да му каже колко е Жалък.
42
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скъпи роби, забранено ви е да не раждате още роби!
41
1
 
16
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Добре си е измислено в момента. Плода е напълно неразвит и няма проблем да се премахне. Вече ако е развит си е убийство. Нежеланото зачеване става обикновено след пиянска вечер или защото хората не искат или нямат пари за предпазни средства. Да се родят деца, които не са желани и няма да бъдат обичани е ужасно ...