Папа Франциск сравни аборта с "наемен убиец"

Той не одобрява процедурата, дори когато плодът е болен
25 май 2019 19:40, Нели Христова
70
Папа Франциск сравни аборта с "наемен убиец"
Снимка: Reuters

Папа Франциск сравни правенето на аборт с наемането на убиец и бе категоричен, че това не може да бъде толерирано, дори и ако плодът е много болен, съобщават от Independent.

На конференция, организирана от Ватикана, която е срещу абортите, папа Франциск призова лекари и свещенници да насърчават и помагат на семействата, за да износят своите бебета докрай.

"Допустимо ли е да се изхвърли живот, за да се реши проблем? -  попита той публиката си. - Допустимо ли е да се наеме един убиец, който да разреши проблема?

По думите на папа Франциск, не става дума само за религиозни съображения, но и за човешко отношение. Той осъди решенията за прекъсване на бременностите, основани на пренатални тестове, казвайки, че човек никога не е "несъвместим с живота".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
8
 
! Отговори
DO 39 преди 4 години
Не мисля че сте Доктор , няма как жена да забременее без Мъж .Има само един случай в Религията ни .
39
10
 
7
 
! Отговори
ДОКТОР АЛЕКСИЕВА преди 4 години
Раждаемостта се е " срутила" не защото *** са се прселили в градовете, а защото СЛАВА БОГУ, времената са се променили. И жените са разбрали, че са нещо повече от инкубатори за деца!!! И имат право да учат, работят и живеят нормално. Вместо само да стоят в кухнята и да раждат деца нон стоп. Колкото до земята и всичко останало- земята си стои. Ама селяните не мърдат от удобните градове. Отмяната на софийското жителство е престъпление срещу всички възпитани и нормални столичани.
38
6
 
12
 
! Отговори
ДОКТОР АЛЕКСИЕВА преди 4 години
До АнонименЖена МОЖЕ да забременее без мъж. Медицината отдавна предлага възможности за това. Информирайте се, преди да пишете глупости по форумите, които издават колко сте назадничав и зле информиран.Има много жени, които по ред причини- включително преживяно насилие- не желаят да имат нищо общо с мъж, но нямат нищо против да бъдат майки. Освен това кой ви каза, че всички жени искат да бъдат майки? Имат право да изберат да не бъдат. Не сме в Средновековието.
37
5
 
15
 
! Отговори
ДОКТОР АЛЕКСИЕВА преди 4 години
До НиколайНе ме познавате. Аз Вас също. Затова не ми говорете на " ти". Фамилиарниченето е простащина и невъзпитание. Колкото до моето тяло- то е МОЕ. И " правилният" начин за " използването" му го решавам аз. Не Вие, папата или дори съпругът ми. Аз. Защото ОТГОВОРНОСТТА Е МОЯ. За всичко, което направя с това тяло.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В католическа Бразилия новият им президент разреши свободна търговия с оръжие до 10 бройки на човек.Папата да бъде така адекватен и да се погрижи за паството си първо на континента, откъдето идва.
35
0
 
0
 
! Отговори
Дреме ми ... преди 4 години
Такива като мене не им е писано да бъдат родители не заради друго а заради Господин Макиавели ....
34
1
 
0
 
! Отговори
Абе ей ... преди 4 години
Виж положението, един шут и *** се подиграва с цяла България двадесет години и излезе с 50 милиона отгоре и рев по него. И няма дете ... Защо ли? Наказание свише заради атомно куку, златен лев, подслушвания, клюки осмивания на щяло и не щяло и на неудобни хора. И най-вече принцът на Никола Макиавели - е тая философия е много успешна в България, но питам ви до какво доведе ...
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вържи попа да е мирно селото.
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом има биещо сърце това е убийство. Не помня нищо когато съм бил на 1 годинка, но това не значи, че не съм чувствал болка и не значи, че убийството ми е обосновано.
31
4
 
5
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Що тъй бе, Франци? Нали се правиш на много модерен и отворен? Или това е само когато изнася на господарите ти?
30
3
 
8
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Аман от търтеи в раса!
29
2
 
0
 
! Отговори
До-властта.... преди 4 години
Папа- Франциск,....Е, длъжен,...Да- се- пречисти, . Ако- ще, във- фонтана, на- НДК ....
28
1
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Абе църквата е най-голямото НПО. Папата, мюфтията, равина, патриархът и всякакви други *** да си гледат работата! Те ще ми дават акъл! Откъде-накъде!
27
0
 
0
 
! Отговори
363/4 преди 4 години
90 days ...
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не прави деца и няма да ти се налага да плащаш издръжката, а и с една смешна издръжка дете не се гледа. Мъж, който не може да осигури жена и дете, не е никакъв мъж!
25
0
 
12
 
! Отговори
Dragon fight преди 4 години
Правото да си отстоявам живота е различно от правото да се решава дали да съществувам. И все пак не бих искал детето ми да се ражда в свят в които е такива като тоя искат да се роди само за да го индоктринират в техните глупости. Поредната батериика за църквата ... А не може ли църквата да си иде, а детето ми да се роди в свят без църкви и религии ...
24
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жена не може да забременеее без мъж съответно и ние трябва да имаме глас. Когато жената реши да задържи детето мъжът трябва да плаща издръжка, но иначе само жената можела да решава какво да прави с тялото си. Махнете издръжката и да правят каквото искат.
23
1
 
13
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
На Папата му трябва една жена, да го вкара в пътя. Кви глупости плещи само!
22
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъжете трябва да решават също както и жените, но докато не се стигне до консенсус абортът трябва да е незаконен.
21
19
 
4
 
! Отговори
Николай преди 4 години
До ДОКТОР АЛЕКСИЕВАТвоето тяло не е твое. Дадено ти е от Бог и трябва да го използваш така както той иска от теб. Ако го използваш по правилния начин, може и да не се стигне до аборт никога.Невежеството води до голяма заблуда. Плътските желания и страсти водят до смърт.Трябва да се отстрани проблема, който води до дилемата "за аборт или не".