Повече хора, но по-спокоен протест на "жълтите жилетки" в Париж

На места са използвани сълзотворни гранати
25 май 2019 20:40, Нели Христова
8
Повече хора, но по-спокоен протест на "жълтите жилетки" в Париж
Снимка: Reuters

Въпреки по-големият брой хора, тази събота, протестът на "жълтите жилетки" срещу Еманюел Макрон преминава сравнително спокойно, съобщи Франс прес, цитиран от БТА.

По данни на МВР в ранния следобед в протестите са участвали най-малко 3200 души в цялата страна, от които 1200 в Париж. По същото време миналата събота участниците са били 2800, включително 1100 в столицата. През целия ден в протестите са участвали 15 500 души, което е най-слабата мобилизация от началото на движението, което събра 282 хиляди "жълти жилетки" на първата демонстрация на 17 ноември, отбелязва агенцията.

Освен в Париж, протестни акции се състояха в Амиен, родния град на Макрон, в Тулуза, Кан, Белфор и редица други градове. В столицата и в Амиен се съобщава за сблъсъци с полицията, която използва сълзотворни гранати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
7
 
! Отговори
Спомени... преди 4 години
А като бяха протестите в Украйна - щяха да ни продънят мониторите от новини, но нали "демокрацията" е от нашия лагер - по една противоречива новина на 5-6 месеца...Това е то 'правилната' демокрация и 'безпристрасността' на медиите!
4
1
 
8
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Заглавието във вести.бг е: "Рекордно НИСЪК брой протестиращи жълти жилетки във Франция". Тия пък пишат, че хората били повече... Кому да вярваме?
3
11
 
5
 
! Отговори
Мноо гаден преди 4 години
Повечето от тея са разни, дето до 35 години пиянстваха, друсаха се, караха га на помощи, а ся, гат стана трудно, искат високи заплати и бенефиции ... ем сори пърчове, ама тук немате право да рифтунти!
2
9
 
2
 
! Отговори
Фашистки-внук...... преди 4 години
Фашистки, и, фашисти ,.....Събодете- се, за, касова- бележка,...От, аптеката.......
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Буржоазията вече даде пари за Нотърдам. Прибирайте се и яжте пасти.