Шестима мирни граждани са убити в Афганистан. Станала грешка

Местите искат справедливост
25 май 2019 19:10, Нели Христова
12
Шестима мирни граждани са убити в Афганистан. Станала грешка
Снимка: Reuters

Най-малко шестима мирни жители, включително жена и две деца бяха убити по погрешка при акция на афганистански сили за сигурност срещу талибаните в източната провинция Нангархар, предаде Асошиейтед прес, цитирайки афганистански представители.

Говорител на губернатора на провинцията съобщи, че при проведената снощи операция са били убити и 10 бунтовници. Превозно средство, с което пътували цивилните, излязло от района точно след акцията и силите за сигурност помислили, че талибански бойци се опитват да избягат. При открития по погрешка огън мирните граждани били убити.

Провинциален съветник съобщи, че процесия от селяни е отнесла телата до столицата на Нангархар Джалалабад и са поискали справедливост за семействата на жертвите.

Както талибаните, така и Ислямска държава са активни в Източен Афганистан, особено в провинция Нангархар.

/БТА/


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Григор преди 10 месеца
До Анонимен ***

нямали спечелена война краварите, ами да им обявим, тогава, умнико, победата ни е в кърпа вързана. Тъкмо ще се обогатим с природния им газ и нефта.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДЕМОКРАЦИЯ ПО ХАМЕРИКАНСКИ-УБИЙСТВА УБИЙСТВА УБИЙСТВА
8
0
 
7
 
! Отговори
мда преди 10 месеца
Приятелски огън
7
2
 
19
 
! Отговори
Коце кмета преди 10 месеца
Ами нали краварите ги тренират, а те първо стрелят и после мислят? Каквито учителите, такива и учениците. А краварите ще стоят в Афганистан докато има търсене на хероин, защото покрай демокрацията те бранят и маковите полета. Същите, които талибаните бяха изкоренили и забранили.
6
2
 
0
 
! Отговори
До-властта.... преди 10 месеца
Викове,...

Или- гоненица,....

Се- лекуват, и- във- лудниците......Авганистан, е- съсед, на- Индия .....
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Казват му смекчаващо "collateral damage" по военната терминология
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хмммм..........жалко за жертвите, разбира се, но какво друго очаквате от хора, които се "учат" от краварите!!! Те и говедцата САМО ТОВА могат и да правят, да стрелят по мирни жители, болници, сватби и ескаватори!!! Ха-ха-ха.........че то краваристан НЯМА НИТО ЕДНА СПЕЧЕЛЕНА ИСТИНСКА ВОЙНА!!! Или се измъкват по чорапи или се примазват към ДРУГИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ!!!
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Основния износ на Афганистан е умрели янки във чували!От години губят отчаяно войната там!
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това ли е грешка? А в България партиите взели по 13,23 лева по погрешка. Не сгрешили да вземат по 10,23 лв. Законът бил двояк и те използвали по-големия край на закона.
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Егати държавата колко години се бият с тия талибани и никакъв резултат. Краварите уж им помагат а в действителност продават оръжие на Талибаните. Това немогат ли да се светнат тези Умници. Откъде в талибаните оръжие и муниции да не си ги копат или произвеждат.