Френският сенат с нов законопроект за Нотр Дам

Той допуска изключения от екологичните правила
28 май 2019 09:35,
5
Френският сенат с нов законопроект за Нотр Дам
Снимка: Reuters

Френският Сенат прие законопроект за възстановяване на парижката катедрала Нотр Дам от пожара, който миналия месец унищожи покрива и островърхата й кула, предаде БТА.

Още по темата
Законопроектът бе одобрен от Националното събрание по-рано този месец. Той предвижда бързо възстановяване на прочутата катедрала и допуска изключения от екологичните правила и изискванията за културното наследство, както и за търговете за поръчки във връзка с възстановяването.

Социологическа анкета, публикувана през април показа, че повечето участници искат катедралата да бъде възстановена точно каквато е била преди пожара.

Президентът Еманюел Макрон обяви международен конкурс, в който може да бъдат направени предложения за заменяне на островърхата кула с модерни архитектурни решения.

Макрон поиска Нотр Дам да бъде възстановена за пет години, но според експерти този срок е твърде кратък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
Vive la Republique, Vive la France!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон да монтира едно минаре на Нотр Дам, за да е в крак с времето, да му се вдигне рейтинга, да покаже че е истински хипи мултикултурист.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да орежат помощите за бедните африкански деца и без това са обречени,че да си вдигнат покрива по бързо ,щот е много важен за историята на франция където много скоро ще я превърнат в джамия между другото
1
0
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Да правят каквото искат.