Джихадистите от "Бийтълс" планирали атентати в Лондон

Преди да изпълнят плана си обаче били заловени
29 май 2019 22:00, Нели Христова
15
Джихадистите от "Бийтълс" планирали атентати в Лондон

В света на Ислямска държава "Бийтълс“ имат изцяло друго значение. Клетка от терористи, носеща името на известната рок група, е била основна част от ИД. А един от тях – Алекс Коуей, в момента е в затвора в Сирия, заловен от Сирийските демократични сили, подкрепяни от САЩ.

От своята килия той разказва за финансирането на групировката и как са планирали терористични атентати в цял Лондон.

Коуей, родом от Великобритания, сподели пред ITV News, че с неговите съмишленици имали план да създадат спящи клетки в цяла Европа. Работата му била да пренасочва дарения от Острова директно към бойците на ИДИЛ в Сирия.

"Хората събираха пари в Англия, а аз с личния си телефон координирах начините, по които те могат да стигнат до нас“, разказва той. Определя се като "пазител на заложниците", които "Бийтълс" пленявали. Част от работата му включвала да "изтисква информация" от тях, а след това ги принуждавал да дадат контактите на близките си, за да могат те да бъдат предупредени, че техен роднина е заложник на ИДИЛ.

Но въпреки всичко Коуей отрича да е убивал когото и да е било. Ала в плана на "Бийтълс“ все пак била включена масова стрелба в Лондон, която да погуби възможно най-много хора. Но всичко се проваля, когато сирийските власти започват да хващат съучастниците един по един.

"Срещу мен има много тежки обвинения, така че няма значение, дали съм убивал или не", обяснява той.

До миналата година Коуей и още един от членовете на "Бийтълс" са осъдени на смърт. Присъдата им обаче е променена и те ще останат доживот в затвора. Британското им гражданство е отнето, а съдебните дела срещу тях се водят в САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Типичен англичанин! преди 4 години
Такива ще са бъдещите жители на Европа, вече прииждат на орди! Любимците на Меркел!?
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toва е характерно за Лондон - всякакви полуфабрикатни форми на живот да събират пари за нещо по улиците.Човек ако живее малко в Обединеното Кралство започва да разбира и белгийския колониализъм в Конго и защо толкова британци биват убивани в чужбина.Всяка година в Англия има по стотина намушкани жертви - коя ли е причината за тази примитивно-колониална еволюция?
9
0
 
6
 
! Отговори
Х преди 4 години
Бързо, пращайте го на Меркел.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Тц! Просто САЩ водят войната и коалицията срещу ИД. Заловили са го! И Тръмп поиска британия и другите държави да си приберат заловените джихадисти и да си ги съдят. На тоя британски гражданин, са му онели гражданството. Затуй САЩ го съди. Още въпроси?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,защо да не снася?Да умре за "Правдата" ли?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Доброволец"...с парче водопроводна тръба"---Може и с винкел. Имам един у багажнико на Голфо, 40 х 40 мм... :)
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей, няма ден без да публикуват някой "романоид", бе!Наши, чужди, врагове, приятели (на управляващите) няма значение, важното е да ни ги натрапват непрекъснато.Е, няма да станем толерасти! Все някой ден тази лудост ще свърши. Как ли ще се "превъплътят" медиите тогава?...
4
2
 
15
 
! Отговори
Доброволец преди 4 години
Тоя с мазната мутра,типичен подъл и извратен ислямист ,доброволно и без жал бих му разказал играта за 15 мин. с парче водопроводна тръба.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Терорист от ИД, отнето му британско гражданство, роден в Англия, заловен от Сирийски Демократични Сили, подкрепяни от САЩ, делото му ще се гледа в САЩ!? Пълна глобализация!Около САЩ.
2
1
 
16
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
А, за джихадистите от АББА защо няма статия?
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това нещо защо е още живо????Това в същност е въпроса??