Обвиниха Порошенко в кражба на компютри с държавни тайни

Съдържали информация за националната сигурност на страната
29 май 2019 18:36,
8
Обвиниха Порошенко в кражба на компютри с държавни тайни
Снимка: Reuters

Администрацията на новия президент на Украйна обвинява предшествениците си, че са изнесли важно компютърно оборудване от заседателна зала, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Порошенко обвини: Москва премина "червената линия"

Олександър Данилюк, който бе назначен за секретар Съвета за национална сигурност и отбрана, каза вчера, че цялото оборудване от т.нар. ситуационна зала, където държавният глава обсъжда проблеми на националната сигурност, е изчезнало. Данилюк пусна видеоклип, на който се вижда празното помещение, като от стените стърчат силови кабели и има следи къде са били мониторите. По думите му екипът на бившия президент Петро Порошенко е взел сървъри с поверителна информация, предава БТА.

Святослав Цеголко, говорител на бившия президент, обясни, че Порошенко е плащал от собствения си джоб наема за компютърната техника и тя трябва да бъде върната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
да бе преди 4 години
Като се има в предвид, че Порошенко и свитата му се управляваха от САЩ, а във всички служи се бяха настанили "сътрудници" от САЩ, които реално ръководеха Украйна, е нормално да си изнесат техниката.Все още не са сигурни в новият прези, а в тия компове сигурно могат да се открият много интересни неща.
6
0
 
10
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Видяхте ли сега какво стана -Порошенко е плащал за националната сигурност на Украйна от собствения си джоб,тя е негова частна собственост и затова сега си я взима!? Който в Украйна иска да има национална сигурност,да вади портмонето и да плаща!Някои несъзнателни елементи обаче твърдят,че Путин ,като най-богатият човек в света/така пишат западните издания/ е плащал за цяла Украйна от собствения си джоб и сега ще си я вземе за лично ползване!?
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4 мнения и 4-те на платени тролчета. Новия президент ще им разкаже играта. Той не си поплюва. Няма какво да губи. Честен е и си е изкарвал хляба сам с лицето си пред цяла Украйна. Не е крал и влачил. Ако не е президент - пак ще си изкарва хляба сам без кражби. Цяла Украйна го познава и харесва. Дано не го убият мафиотите. Ако беше тука до сега *** и прасчо да са го очистили.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от Германия 1Ха........че то ако ги даде на Москва то може и да спаси държавата си! Но ако ги даде на краварите............е, тогава лека им пръст! Както върнаха на Русия Крим, сега Донбас, а после ще върнат и останалите територии от Руската империя на сегашна Русия. Без галицията де........там са сбъркани полячета и австро-унгарци. Русия няма нужда от *** и нео-фашисти!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква стана тя сега новия алтернативен сайт с държавни данни е готов.Знаех си че Порошенко ще намери начин да изкара пари приметно като радио или тв водещ.
2
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно, защо да оставят на тоя да ги дава на Москва.
1
20
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Браво на Порошенко ,че е скрил компютрите с държавни тайни защото новият президент може да се окаже *** и да предаде тази информация на Москва !