Спасиха най-малкото бебе в света, Сейби се е родила само 245 гр

Тя е била 5 месеца в интензивното в калифорнийска болница, но сега е добре
30 май 2019 07:52,
7
Спасиха най-малкото бебе в света, Сейби се е родила само 245 гр
Снимка: pixabay.com

Калифорнийска болница съобщи за раждането на най-малкото бебе в света. Сейби е момиченце, била е по-малко от 23 сантиметра и е тежала само 245 грама, когато се е родила, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Бебето е родено през декември в болницата "Шарп Мери Бърч" в Сан Диего. Бременността на майката е продължила едва 23 седмици и три дни.

Лекарите решили да направят секцио по спешност, тъй като усложнения са застрашили живота на майката. Те заявили на бащата, че вероятно ще може да прекара само час с дъщеря си, преди тя да умре.

"Но този един час стана два часа, после един ден, а след това седмица", разказва майката във видео, разпространено от болницата.

Сейби прекарала пет месеца в интензивно отделение и в средата на май е изписана от болницата в добро здраве и тежаща вече около 2,3 килограма.

Според регистъра на най-малките бебета в света, воден от университета в Айова, Сейби бие световния рекорд, държан досега от родено през 2015 г. бебе в Германия, което е тежало 7 грама повече от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, какво стана с "най-известното" бебе-херцогче на Съсел, пардон, Съсекс, Арни, бе!Как е майка му Меган, татко му Хари? То започна ли да избелява, не давате снимки, не казвате нищо!Толкова го чакахме, следехме ежечасно новините, а сега нищо! :)Вече започваме да се безпокоим! :)
6
4
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
До DЩо за пожелание - "да имат шанса" на това клетниче. Да е живо и здраво и без дълготрайни проблеми, но дано бебетата да се раждат доносени!
5
11
 
1
 
! Отговори
До Гледна точка преди 4 години
Дано, ама по-вероятно е да е като теб...
4
4
 
12
 
! Отговори
D преди 4 години
Ето това е новина. Да е жива и здрава. Дано повече бебета имат шанса на Сейби. А нашите лекари да си вземат поука, а не да осакатяват децата.
3
4
 
21
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
При това малко тегло и кратка бременност дано е без увреждания. Да е живо и здраво!
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То тепърва ще се разбере колко е добре. И тези 7 грама са ги извадили от теглото за да бият рекорда. Американска работа във всичко трябва да са първи, дори и в яденото на ...
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е живо и здраво!