Ким Чен-ун извършва масови чистки и екзекуции в Северна Корея

Сестра му също не се е появявала, няма данни за съдбата й
31 май 2019 08:02, Анисия Иванова
135
Ким Чен-ун извършва масови чистки и екзекуции в Северна Корея
Архив: БТА

Северна Корея е екзекутирала Ким Хьок-чхол - специалният пратеник на Пхенян в САЩ, и четирима служители на външното министерство, подготвяли на работно ниво втората среща САЩ-КНДР през февруари, вменявайки им вина за неуспеха й, съобщи вчера южнокорейски вестник, цитиран от Ройтерс.

Друг високопоставен представител - Ким Йон-чхол, който беше партньор на американския държавен секретар Майк Помпейо в подготвителния период на срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Ханой, е бил осъден на принудителен труд и идеологическо превъзпитание в провинцията, пише "Чосун илбо".

Още по темата

Смята се, че севернокорейският лидер извършва масирана чистка, за да отклони вниманието от вътрешни вълнения и недоволство, съобщава изданието в Сеул.

"Ким Хьок-чхол беше разследван и екзекутиран през март заедно с четирима служители на външното министерство на летище Мирим", съобщил неназован севернокорейски източник. Петимата били обвинени, че са шпиони на САЩ.

При преговорите преди срещата на върха Ким Хьок-чхол беше партньор на американския специален представител Стивън Бигън. Ким Сон -хе, който работил заедно с Ким Хьок-чхол, пък бил изпратен в политически затворнически лагер.

Шин Хе-йон - преводачът на Ким Чен-ун в Ханой, също бил въдворен в политически затворнически лагер, защото подкопал властта на лидера като направил критична грешка при превода, съобщи "Чосун илбо".

Сестрата на лидера Ким Йо-чен, която му помагаше в Ханой, също се е снишила по принуда, съобщи вестникът и цитира неназован южнокорейски източник, според когото няма данни за съдбата й след втората среща Тръмп-Ким.

Държавният севернокорейски вестник "Родон синмун" написа вчера, че да се правиш, че почиташ лидера пред други хора, но да мечтаеш за друго, като се обърнеш, е антипартиен, антиреволюционен акт, който заличава моралната преданост към лидера и такива хора няма да избегнат строгата присъда на революцията".

"Има предатели и изменници, които само наизустяват думи на вярност към лидера, но се променят според тенденциите на времето", пише в коментара.

За пръв път от 2013 г., когато беше екзекутиран чичото на Ким Чен-ун, в официалния орган в КНДР се използват такива изрази, загатващи за чистка, посочва "Чосун илбо". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
до 96 с жилищата преди 4 години
На тоя дето му били дефицитни жилищата преди '89-та...Божеее... сериозно ли можа да напишеш това ??? А купи си жилище сега със заплата от честен труд бе умнико !!!Дядо ми (работник в завод) и баба ми имаха собствен апартамент във Варна. Баща ми с нормална работа за средно образование и майка ми - учителка - имат собствен апартамент. Аз и жена ми, с по две висши и 15 г. работа със заплати НАД средните - НЕ МОЖЕМ да си позволим да си купим панелката построена по времето на дядо ми !!!
95
5
 
5
 
! Отговори
Ким Cep Сем преди 4 години
Да благодарим на Господ, че не живеем в тоя жълтypски концлагер! Не е истина в 21 век да съществува подобна мегапроста държава!
94
10
 
5
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 4 години
поредна партенка, преписана от незнаен източник
93
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
91-96.Какво стана в соца.Имаше добросчетоводство и контрол,на ниво отго-ворност.Но имаше вратичка ,брак,илиизписано за еди какво си.Крадеше сеяко,особено в комбината.Почти цялаСофия,или поне кремиковските квартали младости,люлини, левски,се остъклиха.Директорите правеха къщи с тухли от пещите,с работницибезплатно и ги продаваха.За" частно," "направи си сам," нямам думи.Апарта-менти,комбината раздаваше .Имаше ис връзки,имаше недостиг.Имаше хорас къщи,да речем Бистрица,но взимаха.Комсо
92
5
 
3
 
! Отговори
Никола преди 4 години
Много и е интересно при този вид управление как се достига до всички тези новинки?? Да не са им светли при екзекуциите? Всеки ден четем за Северна Корея, но да не се окаже, че е същото, както те си мислеха, че са световни шампиони:)
91
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кратък списък на силно дефицитните стоки по време на съветското робство:всякакви резервни частибатериитоалетна хартиякока кола (произвеждаше се в България и пак нямаше)западни цигаридънкителевизори и всякаква електрониказападни книги, списания и музикаделикатесиавтомобили (чакаше се 5-15 години)жилища (перманентна жилищна криза)перални, хладилници и всякакво обзавежданеИмаше периодични кризи за бензин, а от 1985 нататък и жесток режим на тока.
90
2
 
16
 
! Отговори
До 91 преди 4 години
Сега да не вземеш да изтърсиш, че сега се краде, а тогава не се крадеше.КРАДЕШЕ СЕ МАСОВО И В ОГРОМНИ РАЗМЕРИ!!!Всеки крадеше каквото може. Съществуваше паралелна икономика, в която хората си разменяха или продаваха откраднатотто:Шофьори, военни, БДЖ, милиционери, бензинджии- бензин и нафтаБармани и сервитьори- пиене, цигари и долариМагазинери-храни, напитки облекла, обувки, батерии (много дефицит бяха)......Който нямаше какво да открадне, крадеше от работно време.
89
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сватбите-понеже ги има с 4 -15 човека.Нищо лично.Аз времето немога да про-меня,казвайки факти.Имах една колежка ,която каза,че сега е по- добре,щото имало банани.Малко за младитедето знаете.Футболистите на Ботев сападнали,щото много публика.Милите,как да им дадеш развитие за живот.Утре такъв *** ще оперира човек.Нещо ,...голямо общество се задава.,
88
7
 
12
 
! Отговори
До 90 преди 4 години
И що си мислиш, че сватбите днес са от по 4 човека? Мъчно ти е за младостта байно и понеже си вече леко сенилен, малко ги бъркаш нещата. България беше комунистическа клоака под съветско робство. Сега е 100 пъти по-добре, а който не му харесва си грабва личната катта и чао... Това тогава беше невъзможно, по границата разстрелваха хора при опит за бягство.
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бензинът на черно, 5лв-20 литра.Инакнафтата 4ст или8 и всеки търсеши дизел.Хората се отопляваха масово нанафтови печки,повечето самоделки.Крадеше се.Като парадокс,краз обикаляше комбината на втора,щото трябваше да изразходи нафтата.
86
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За едната луканка се хванахте.Добре 8лв,79 год.Голяма лъжа-за 1 год.Започнах тогава работа в Кремиковци,150 лв основна ,но реално~180.СтигнахОколо 280, а може и повече 84год......Сватбите бяха от 50-200>човека....Имаше душевна поддръжка...Увеличихасе висшистите,лакомията за апартамен-ти,провинцията започна да налага прос-тотия в столицата.Започна разлагането на соц обществото,от глезотия и от ощенещо,но стига толкова,щом не ми вярвате.
85
4
 
7
 
! Отговори
... преди 4 години
Бре чета тука и другаде разни "РАЗБИРАЧИ" дето ми твърдят колко било хубаво в Северна Корея! Е на всичките тия "разбирачи" ше им пожелая да идат там и да поживеят до дълбоки старини в таз баш държава, пък после пак ке си лафим! А извинявам се с някой от тях мое да не можем! То с изрязън език, без ръце и/или крака или умрел, комуникацията ше е или не възможна или безкрайно трудна! Та така! Бегайте към северната част на кореята!
84
5
 
5
 
! Отговори
Пънкар преди 4 години
Тва ясно въпросът е един какво ще правим като се разпадне Руската ко.ина?!
83
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото имаше при комунистите беше ужасно калпаво. Имаше и корупция на всяко ниво. Всичко ставаше с "връзки" и с подкупи, къде бутилка уиски, къде някоя щафета луканка, стек западни цигари... Вече нагоре ставаше много по-дебело: долари...Имаше и битова престъпност в изобилие. Оставиш ли си чистачките на колата, на сутринта ги нямаше.
82
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През соца не е имало коли и телевизори, но пък по времето на Цар Симеон дори не имало ток, лекари и асфалт.Живи и здрави да сте.
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 82Потвърждавам че беше точно така през 1985-1988 година. Само ще допълня че излезнаха и по-модерни български цветни телевизори два пъти по-леки от руските телевизори но по 1500лв броя и чакане минимум 24 часа пред магазина.
80
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 85"зъболечение във всяко училище"Не ми споменавай за това зъболечение защото започвам да псувам всеки като тебе. В 11 клас се лекувах безплатно при училищния зъболекар. "Лекува" ми 4 зъба след 2 години всичките направиха пулпит и ги извадиха в студентска поликлиника пак безплатно. След това трябваше да си сложа мостове но тогава безплатното зъболечение ми излезе 2 заплати на баща ми. Относно тока си допуснал грешка не беше 10ст а беше 4.4ст. 50% ходеха на работа но не работеха.
79
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа и от училище ни водеха под строй задължително да се кланяме на мумията на оня алкохолик и безродник Гошо Тарабата. ВАРВАРИ!!!...............А сегашният вожд се кланя на всеки, който дойде.
78
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да и от училище ни водеха под строй задължително да се кланяме на мумията на оня алкохолик и безродник Гошо Тарабата. ВАРВАРИ!!!
77
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
през соца:безплатни учебници зъболечение във всяко училищелентен лагер за всяко училищецена тока-10 ст.нямаше безработица.нямаше бездомницци по улиците