Лайнер се удари в корабче във Венеция, четирима са ранени

Каналите на града са задръстени от корабчета, водни таксита и гондоли
Обновена: 2 юни 2019 14:26 | 2 юни 2019 14:15, Камелия Цветанова
21
Лайнер се удари в корабче във Венеция, четирима са ранени
Снимка: Pixabay

Круизен кораб се удари в кей и в туристическо корабче във Венеция и при инцидента бяха ранени четирима души, предаде БТА като цитира Франс прес.

Сблъсъкът станал в канала Джудека, разделящ Венеция от остров Джудека. Круизният кораб Ем Ес Си Опера изгубил контрол и се блъснал в кея в района на Сан Базилио-Дзатере, като предизвикал истинска паника сред хората на кея.

После той се ударил в туристическо корабче.

Двама от ранените са откарани в болница за преглед, а другите двама са леко пострадали.

Националността им засега не е известна. Кадри от инцидента показаха как някои хора падат във водата след удара с лайнера, а други бягат паникьосани на кея.

Предполага се, че круизният кораб, теглен от влекачи в канала, е изгубил контрол, след като се е скъсал един от кабелите, свързващи го с влекачите.

Заради силното течение италиано-швейцарският лайнер не успял да спре, когато то го тласнало към кея и към другото туристическо корабче там.

Във Венеция тече дебат от дълго време дали да се допускат круизни кораби в центъра.

Каналите на града и без това са задръстени от корабчета, водни таксита и гондоли.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Венецияраненикораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От алчност,туроператорите ще си съсипят градовете.Вкарват огромни круизи в заливите,за да предоставят атракции,които се заплащат скъпо,но още по-скъпо ще им излезе,като потъват малки корабчета ,и лодки.Да не говорим,за замърсяването на крайбрежието и градовете.Задръстиха и Дубровник с тези круизи.
7
1
 
1
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
както става (много често) във форума, се появява един анонимен , който започва да спори сам със себеси и така докато не се намеси модера ,
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФутурологНяма никакво значение противно на очакванията банкерите са играли по-голяма роля. Кралете са имали съветници тия съветници могат да се купят. Oтделно колко е надника на един наполеонов войник например, кой е финансирал Наполеон ? Хитлер е знаел неща които ние никога няма да узнаем.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Папа НиколайВенецианците по-късно пращат граф Капидострия, който е руски дипломат да изработи Cвещения документ със който се създава Швейцария Карл Велики син му Филип Хубави или тоя оня, няма никакво значени.е Всички са били марионетки банкерите са въртяли всички на малкия си пръст. Венецианците първи признават Холандия може да знаеш за холандската банка създена през 1815 год. Wisselbank тъй че ти учи и не тия блудкави неща за крале и кралици.
4
2
 
5
 
! Отговори
до Фактите преди 4 години
Венеция първа се освобождава от Византийската опека и вземат главно участие в кръстоносните походи и са плячкосвали в Константинопол били са страшно богати може да си чувал израза богат като венециански търговец Венецианците са държали юздите на тамплиерите докато Англия не обърква всичко. Ако не знаеш и Венецианците сa държали най-богатите сребърни рудници. Заври си фактите в *** на Чърчил либераста.
3
2
 
6
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Не знам не е ли малко тесничко круизен кораб във Венеция е все едно моторна лодка в канала на Перловската река в София
2
3
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Интересно къде ли е това ВенИция ?????????????????????
1
12
 
5
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Нищо вече не може да попречи на стремежът на Валонците да скъсат оковите на холандското робство и да се присъединят към Френската държава спасителка.Скоро на френски ще се говори от Мадрид до Владивосток като отражение на тоталното превъзходство на Френската култура над другите.