Между студентската скамейка и ЕП: Най-младата евродепутатка

21-годишната Кира Хансен е избрана от групата на Зелените
3 юни 2019 09:00,
118


Някои страни все още предстои да оповестят окончателните резултати от евроизборите, но едно вече е ясно - кой ще е най-младият член на европейския парламент.

Амбициозна, млада, целеустремена. 21-годишната Кира Хансен от Дания скоро ще заеме мястото си в новия европейски парламент, като най-младия член в историята на институцията, предава Bulgaria ON AIR.

Колоритни, нетипични, дори затворници сред новите евродепутати

Студентката е избрана за депутат от групата на Зелените и е типичният представител на новото време – свободолюбива и борбена.

В момента Кира все още учи икономика в университета в Копенхаген. Наясно е, че времето ѝ ще трябва да бъде разкъсано между лекциите и работата ѝ като депутат. Но е категорична - необходими са действия и жертви, за да се избегне екологичната катастрофа, пред която е изправен светът.

Еврокомисията прикани Габриел да избере между нея и ЕП

Хенсън признава , че най-голямото и важно предизвикателство пред Зелените е намирането на баланс между екологията и индустрията. Тя обаче е сигурна, че има решение, от което да са доволни и двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
Годинките и партията... Иронично нали? Нещо като най-стария евродепутат да е от социалистите.
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ох дечицаа дечицазелените са разновидност на евросоциалистите създадени от шороош след 89годинапо същия начин и зелените- проблеми винаги има- скриваш се зад проблема народа спии ти си решаваш твоята задачакажете ми едно място дето са свършили работатяхната роля е като на янето или патриотите патерица на големиа брат ако закъса някъде- това енашият социалист станишка си е чист шоропитекак озакъса - така наречената "народна партия4"той поема щафитата и шорош пак управляваотворете очи
56
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До Анонимен 39А знаеш ли дали младите датчани могат с осигурената "смешна робата" да си закупят собствено жилище, и то в обозримо бъдеще? Защото алтернативата да обитаваш две стаи с група "приятели", не ми струва особено добра, освен ако не става въпрос за кратък период от време.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що бе, и 18 годишна става.
54
0
 
5
 
! Отговори
5-то класник преди 4 години
Да построим Екологията вместо за 5 за 3 години.
53
0
 
11
 
! Отговори
Аззз преди 4 години
Ама дайте да видим на кого е щерка, че да придобие някакъв смисъл тази новина
52
4
 
27
 
! Отговори
Едно ми ЕС прогнило преди 4 години
От това трябва да ви стане ясно как се управлява ЕС-то.
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Копенхагенски няма мног стой със скамейки, така чеее... Статията е невалидна.
50
8
 
3
 
! Отговори
Феминистка преди 4 години
Матриархат трябва да има в Европа! Ясно ли ви е? Матриархат!!! И ще видите, че ще се получи, изкуствено или не, но ще го имаме :)))
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунисти е много по-добре от демократи или песове социалисти. Лошото е че демократите и песовете ще ги спъват за да се откажат.
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зелените са си направо червени.Това е детският отряд на коминустите.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бау!
46
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До олигофрения"олигофрения" е да избереш за свой представител в европарламента едно недорасло хипи. ЕС затъва жестоко, икономически, технологично, военно, демографски и т.н., а такива сектанти като теб тръгнали да спасяват света, да водят налудничеви донкихотовски борби с природните закони - да се смее ли човек, да плаче ли.
45
14
 
10
 
! Отговори
олигофрения преди 4 години
борбено момиче влиза в Европарламента само на 21 г, а тука 30-40 годишни балъци без нормална работа коментират. *** ужасен
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се бориш срещу нещо "лошо" винаги е лесно.Трудното започва, когато заемеш мястото на "лошото" и трябва да правиш "добро".
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква каква е политическата платформа на зелените? Те били зелени и толкова, това ги прави винаги много добри, каквото кажат и направят е винаги е най-доброто, а онези които не им играят по свирката винаги са много лоши и толкова, с това се изчерпва всичко при тях. Да забравих и лозунгите от типа, ще спасим света, от какво, как и защо обаче не е ясно, не е и важно, съответно за това не се говори.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ставри48% е максималната такса, но дори и тогава, едва ли ще сметнеш необлагаемия минимум, който се променя, в зависимост от размер на заплатата, семейно положение, дали изплащаш заем или не... Повечето хора плащат около 35-6%, но ако я окъсаш с наема, общината помага, образованието е безплано и има хора, на по 40 години сменят кариери. А и нека не казвам, че половината държава взима половин заплата, като връщат такси (ако са си направили сметката) И как така получаваш евро в Дания?
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен А каква да е? "Мазка ***" дето викат някой? "Яка тръба"? С повече силикон в гъдите, отколкото мозък в главата?
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До добре инвестиратИнвестират и в много в изследвания и затова "хващат" рака на време, В смисъл - вече излседванията се пращат с дронове, за да се пести време и пари. В България има хора, които не са си правели кръвни изследвания от 90те години. Възможно е да имат някаква форма на рак, но никой не го отчита.А другото е - Целият ЕС се изсипва в Дания, защото ако си на местната здравна система, то поне имат много пари за лечение.
39
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Дания е най-нормалното нещо, на 16-7, да си хванеш някаква смешна работа, да излезеш я на общак, я при приятели и да си гледаш живота. У нас, защото заплаките са по 500 лева, на човк му се налага, да живее до 30 години с мама и тате, а отношението към младите хора е, като към някакви второстепенни изродени създания, които за нищо не стават ...