Посрещнаха Тръмп с кралски почести, той говори с Елизабет ІІ

Американският президент вече успя да прояви нетактичност
22
Посрещнаха Тръмп с кралски почести, той говори с Елизабет ІІ
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп беше тържествено посрещнат в Бъкингамския дворец в първия ден от тридневната си визита в Обединеното кралство, която обещава да е много наситена, предаде Франс прес.

Посрещнат с топовни салюти, милиардерът републиканец, придружен от съпругата си Мелания, беше очакван при слизането си от хеликоптера от британския престолонаследник принц Чарлз и съпругата му Камила.

Още по темата
По-късно Тръмп поздрави британската кралица Елизабет Втора, с която си размениха по няколко думи в присъствието на неговата дъщеря и съветничка Иванка и зетят му Джаред Къшнър.

След няколко минути, прекарани в двореца, кралицата и президентът излязоха, за да изслушат британския и американския химн, изпълнени от кралските гвардейци, облечени в традиционните си червени мундири и шапки от меча кожа. Тръмп направи преглед на почетна рота.

В програмата на президента са обяд с кралицата, чай с Уелския принц и съпругата му в тяхната резиденция Кларънс хаус, а след това - официална вечеря. Но непредсказуемият американски президент има намерение да не се ограничава с протокола, а да дава мнения по парливия въпрос за Брекзит, както и за трусовете в британската политика, отбелязва Франс прес.

Няколко минути преди кацането на президентския самолет Еър форс 1, Тръмп даде тон с туит, в който нарече кмета на Лондон Садик Хан, който беше критикувал визитата му, "пълен неудачник".

Почестите, предвидени за американския лидер, предизвикаха вълна от протести, а няколко политици, сред които ръководителят на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, няма да отидат на банкета.
Активисти на "Амнести интернешънъл" тази сутрин поставиха на мост срещу посолството на САЩ плакати с призиви за "съпротива" срещу Тръмп, срещу "расизма", "сексизма" и "омразата".

По време на визитата си Тръмп ще се срещне с министър-председателката Тереза Мей.

Верен на репутацията си, стопанинът на Белия дом не се поколеба да прояви нетактичност още преди пристигането си в Лондон, отбелязва агенцията. Пред британската преса той разкритикува начина, по който Мей е водила с Брюксел преговорите за напускане а ЕС, и препоръча на бъдещия й наследник да се оттегли от общността без сделка.

Той посочи, че привърженикът на твърдия Брекзит Борис Джонсън е предпочитан от него за следващ премиер. Тръмп похвали също популиста Найджъл Фараж, лидер на Партията за Брекзит, спечелила изборите за Европейски парламент.

Преди да прелети над Атлантика, Тръмп каза, че "може да се срещне" с двамата политици, с които има "много добри отношения". Корбин определи коментарите на Тръмп като "неприемлива намеса в нашата демокрация". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нали затова плащат данъкоплатците на кралското семейство - да поддържат шоуто, че тълпата от носъри ще озверее. Вече намаляват драстично колониите и псевдоколониите и става все по-трудно да се ограбва. Слет Брекзит, ще става все по-трудно да препродават в Европа и нещо ги понапече. На хората им писна от брандирани *** натоварени с комисионни.
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли вариант , мулатката да стане кралица и при нея да дойде майка и , да командват англетата ? Малко свеж африканска кръв , така да се каже
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабушкерчето като го гледам едва ли може да говори без акумулатори. Взело-дало ми се види. Новата, тъмна снаха и бебето кръстено на куче май и взеха живеца. Хехехе.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
та кой командвал парада? :))))
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп ще покаже на тази изку фяла бабичка кой командва парада.
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
горката Елизабет, небедена на си прекара деня с тоя ***
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз гладувах за Сашо Нереза,щото много ми е симпатичен и знам,че ще се бори за благото на народа.
15
2
 
6
 
! Отговори
Дядо Радой преди 4 години
Предвидено ли е в протокола качването на Бай Дончо Краварина и разходка върху Камила?
14
4
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
за британските етични стандарти този е абсолютен простакдори надминава *** балкански по арогантностама кво да го правиш няма да порасне просто никога не е живял земен живот само *** като фараж и безотговорен въздухар като борис биха се радвали на визитата му другите ще се преструват до като си замине
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Drugarko desi radeva u4i se ot protokola na jenite na dr presidenti
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тръмпи в действие. колко ли хора чакат да му свърши мандата и да дойде някой, който не е изкукуригал съвсем или поне да има допир с реалността, че сегашния обитател на бялата къща си е направо за лудница.
11
4
 
13
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Тръмп пак "нарита" пакито-кмет.Тоя *****ал за какво се мисли?
10
3
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До IBM FAKE NEWSКъде видя паунда да се срива?От 3 г е между 2.2 и 2.3лв и си стои така,с изкл. на един къс период когато спадна до 2.16.Пращам редовно пари натам,та го следя изкъсо.
9
10
 
4
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Ей тия двамата искат да унищожат ЕВРОТО, защото долара е в дълг с 22 трилиона. ЧЕСТИТО на американците. А, паунда го знаем. Вече се срина. Всеки ден пада и ще продължава докато англичаните не изтрезнеят.ГЕРМАНИЯ да не си мисли, че ще управлява ЕС. Има таен план и скоро ще е в ход. Скоро ГЕРМАНИЯ няма да съществува, защото ще отвори врати и премахне всички граници. За кратко ще бъде командвана от един от конниците на АНТИХРИСТ.
8
14
 
4
 
! Отговори
Пънкар преди 4 години
Отлично да излизат така ще разчистят пътя Франция да се саморазправи с германия.В Бундестага е грешка да се говори на този каруцарски език наречен немски.Френският трябва да е официален навсякъде в ЕС а Белгия анексирана към Франция холандите и без това са под вода ще бъдат издавени.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радане ,върни мандата не е ваш ,стига с лъжи да влизате в този ЕП.Първо Малинов сега ти .
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦИК фалшифицира изборите и прати хомосексуалиста Радан Кънев в Европарламента.
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
държането му е типично просташко, парвенюшко арогантно, понякога и селяндурско! " дай му на ******* власт и му гле`й сеира!
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой назначи Радан Кънев за евродепутат ?
3
3
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Има много държавни и частни клиники с много добри специалисти.