Прогноза: "Гражданска"-та нагоре между 5% и 10%

Общата презастрахователна програма ще качи цената
Обновена: 3 юни 2019 07:10 | 3 юни 2019 07:00, Александър Попов
64
Прогноза: "Гражданска"-та нагоре между 5% и 10%
Снимка: Булфото, архив

Най-малко между пет и десет процента ще поскъпне задължителната застраховка "Гражданска отговорност", прогнозира пред "Хоризонт" Константин Велев – ръководител на една от големите застрахователни компании и член на Бюрото "Зелена карта".

Към оскъпяването ще се добави и цената на общата презастрахователна програма, която секторът трябва да изготви заради поставянето на Бюрото под специален надзор от Брюксел. Тя ще се отрази индивидуално на всяка от компаниите, обясни Велев.

"От 5 до 10% е един нормален ръст през годините на годишна база, който ръст, разбира се, е повлияван от различни фактори през годините. Няма някакви фактори, които тази година да оказват по-сериозно въздействие, освен въпросната презастрахователна програма", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Селянска отговорност преди 4 години
*** без книжки и цъpвyли без мозък правят катастрофи, а застраховката се вдига за всички.КАТериците се скатават и не идват да пишат протоколи, а застрахователите измислят всякакви начини да не плащат премии при инцидент.
55
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 4 години
330лв. Данък увеличен от 240320лв. Застраховка (ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 7Г. НЯМАМ НИТО ЕДНО НАРУШЕНИЕ) увеличена от 26040ЛВ. преглед90 лв. ВинеткаОбщо 780лв. За старт
54
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 4 години
Полицаите колко вземат при липса на ГО?
53
0
 
5
 
! Отговори
Боко преди 4 години
Нема да се плашите, демокрацията иска жертви. Вервайте в светлото бъдеще.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз Миналата година платих гражданска отговорност 180 лв. тази година ми вцзеха 250 лв. Това е увеличение от 39% . Направо бандитска работа.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже тук виждам големи корифеи в застрахователния бизнес, да попитам аз знаещите, спецовете тъй да се каже, за кола застраховката е задължителна, а за коне с каруци застраховки няма изобщо - защо така бе? А?И да не бъда голословен, гледах един качен клип по една от телевизиите, в която бяха заснели как кон с каруца връхлита върху паркирало МПС и го потрошава.Обяснете ми, моля - кой ще плаща щетите в този конкретен случай?
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България - най-бедната държава в ЕС не може да ти предложи този висок стандарт!една жалка територия б.лгаристан
49
0
 
2
 
! Отговори
До: 777 преди 4 години
С копие до: ЗастрахователАз съм на малко по-различно мнение. Гражданска Отговорност е задължителна застраховка.Така че да, има задължителни застраховки.Но пък колата в днешно време не е лукс, а необходимост.Все едно да кажеш, че обувките не са задължителни - можеш да си ходиш и бос нали?Така че нека на всички им стане ясно: В 19-ти век и началото на 20-ти, каруцата е била необходимост а колата - лукс. В началото на 21-ви век колата е необходимост, каруцата - екстравагантност!
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: ЗастрахователСкъпи застрахователю,Не е задължително и да работиш като застраховател!Ако не те бива, откажи се! Аз не искам да те нападам, напротив!Може силата да ти е някъде другаде, например, да се явиш на кастинг на "Гласът на България" и да се окажеш неизвестен талант в тази област!Но да изтупваш празен чувал в който е имало брашно, най-много да събереш малко прашинки, ще загубиш!България - най-бедната държава в ЕС не може да ти предложи този висок стандарт!
47
0
 
10
 
! Отговори
ПО ТОВА СЕ ВИЖДА преди 4 години
КАКВО Е УПРАВЛЕНИЕТО??? ---- МНОГО ЛОШО, ДВЕ МНЕНИЯ НЯМА. УВЕЛИЧИХА ТОКА И ТОПЛАТА ВОДА ОЩЕ В "ЕУФОРИЯТА" СИ ОТ УЖ ЧЕСТНАТА ПОБЕДА В ЕВРОИЗБОРИТЕ, А СЕГА И ТОВА:------ Прогноза: "Гражданска"-та нагоре между 5% и 10%ПРОСТО УПРАВЛЕНИЕ -- СЛАБА ДЪРЖАВА....
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 777 Някой може ли да изчисли вече колко данъци, налози, застраховки, такси и пр. се плащат тук в България - най бедната страна на ЕС в Европа и сигурно и в Азия и Африка. До тук само ни се разминаха както ги готвеха - задължителна застраховка здраве и застраховка пак задължителна дом.Ама и тези ни са предостатъчни.На тез там горе дети им гласуваме не им пука за това.
45
0
 
17
 
! Отговори
Agenta преди 4 години
Няма ли кой да спре мутрите -застрахователи. Не стига, че плащаме луди пари, а накрая като дойде време те да ти платят- първо ти се подиграват със смешни суми, после ги съдиш с години.
44
8
 
0
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Абе, като не ви изнася, стягайте си багажа и се чупката от България. Самолетните билети са почти без пари вече. Отивайте на Запад. Там всичко е на аванта. Няма данъци, застраховки такси и точно вас чакат, за да ви дават огормни заплати.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 777Виж какво сега: Навремето, при комунизма, при Тодор Живков, всички карахме Лади и Москвичи. И бяха еднакво евтини. Каквото и да потрошиш се оправя лесно и не е скъпо.Сега ако с Трабантче удариш Мерцедес S класа например или Бентли или Бугати или Мазерати (каквито не липсват в България вече), няма да можеш да го платиш и трябва да си продаваш апартамента.Навсякъде е задължителна. Само тук обаче няма "Бонус-малус". Може да си образцов (нерисков) шофьор - плащаш наравно със джигитите!
42
5
 
1
 
! Отговори
Застраховател преди 4 години
До 777Като имаш кола, нормално е да имаш и разходи по нея. Обаче притежаването на кола не е задължително. Никой не те кара на сила да имаш кола.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какви 5% ... миналата година юли сключих ГО за 200 лв, тази година ако я сключа сега ми искат 250 лв! Много проста сметка и това е 25% отгоре
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тока, тока забраихтеи там 10 %
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 90те години "застрахователите" носеха анцузи и бухалки, а после станаха компании за автокаско, го и прочие. Днес пак бухат хората,но законово постановено от мутрите във властта. Повечето тогава с 3 букви днес завършват на инс.
38
0
 
16
 
! Отговори
Самоедия преди 4 години
Прогноза или сигнал за вдигане? Картелите в България с помощта на мафиотската държава, винаги така действат.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22ами горивата по бензиностанциите от 2 седмици петрола е паднал с 17 длр. за барел а тук нищо цените си стоят еле ако скочи с 17 ще стане 2,75Няма начин, задунайците трябва да кърпят бюджета на Русия.