Ремонтът на болница "Шейново" ще приключи до есента

Стойността му е близо 1 милион лева
5 юни 2019 15:53,
0
Ремонтът на болница "Шейново" ще приключи до есента
Снимка: Pixabay

Ремонтът на Втора АГ болница "Шейново" трябва да приключи през есента, съобщи днес пред журналисти след проверка на ремонта кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

СО ще инвестира в ремонти и апаратура за болници

Над 850 бебета са се родили в лечебното заведение от началото на годината като месец май е най-успешен - родени са 195 бебета и са направени 550 операции, съобщи д-р Румен Велев, директор на болницата, пише БТА.

Ремонтът на лечебното заведение е на стойност 855 хил. лв. и включва саниране на фасадите, ремонт па покрива, на ВиК и отоплителната инсталация. Средствата, спестени от отопление ще останат за болницата и ще могат да се използват за закупуване на апаратура например.

Столичната община има специална политика за подкрепа на общинското здравеопазване
, подчерта столичният кмет. Всяка година отделяме между 8 и 10 млн. лв. за дофинансиране, което е огромна глътка въздух за общинските болници. Само за дофинансиране на медицински дейности, които не се поемат от НЗОК, болница "Шейново" получава тази година 500 хил. лв. общинско финансиране.

През миналата година общината инвестира за ремонти и ново оборудване около 2 млн.лв. в общински болници и ДКЦ-та. За 2019 г. сме предвиди 4 млн.лв. инвестиции в ремонт на сгради и закупуване на медицинска апаратура на общинските болници. Най-голямата от тях е за болница "Шейново" с настоящият ремонт, подчерта кметът.

По повод ремонта
д-р Велев подчерта, че се спазва хигиенният режим вътре в болницата. Подменя се цялата парна инсталация, поставят се нови радиатори. Инсталацията е била огромен проблем за болницата, налагали са се чести и скъпи ремонти.

Д-р Велев благодари за добрата организация на работа вътре в лечебното заведение и каза, че ремонтният екип напълно се съобразява с работата на лекарите. Директорът на "Шейново" обърна внимание на усилията за максимално подобряване на битовите условия за пациентите. Той припомни, че само преди няколко години беше ремонтирана родилната зала в болницата като инвестицията беше на стойност 850 хил.лв.

Резултатът е, че имаме една от най-модерните родилни зали в София. Болница "Шейново" продължава да бъде една от водещите АГ болници в София, каза още д-р Велев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари