Хиляди венецуелци за ден на пазар в Колумбия

Минаха границата, за да си купят храна и лекарства
31
Хиляди венецуелци за ден на пазар в Колумбия
Снимка: Reuters, архив

Хиляди венецуелци влязоха днес в съседна Колумбия, за да си купят храна и лекарства, след като президентът Николас Мадуро разпореди да бъде отново отворена границата, която бе затворена от четири месеца, предаде Асошиейтед прес.

Дълги опашки от граждани на Венецуела се извиха на два презгранична моста близо до колумбийския град Кукута. Хората, някои от които с деца на раменете, чакаха документите им да бъдат проверени от колумбийски митничари.

Още по темата

Венецуелски граничари помагаха ситуацията да бъде държана под контрола.

През февруари социалистическото правителство на Венецуела разпореди границите с островите Аруба, Бонер и Кюрасао, както и с Бразилия и Колумбия, да бъдат затворени, в момент, когато опозицията се опитваше да достави храна и лекарства. По-голямата част от помощта бе изпратена от Съединените щати, ключов съюзник на венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо.

Миналия месец венецуелското правителство отвори отново границите с Аруба и Бразилия.

Вчера службата на върховния комисар на ООН за бежанците съобщи, че 4 милиона венецуелци - близо 15 процента от населението на страната - са емигрирали, за да избягат от икономическата и политическата криза.

Днес специалният пратеник на комисаря, американската актриса Анджелина Джоли, посети друг район по границата между Колумбия и Венецуела, за да се запознае с условията, при които живеят емигрантите и бежанците, и с техните нужди. Предвидено е холивудската звезда да се срещне с хуманитарни работници и с венецуелци и да обиколи палатков лагер, построен от ООН, съобщи АП.

Анджелина Джоли призова международната общност да помогне на трите южноамерикански държави, приели най-много мигранти от Венецуела - Колумбия, Перу и Еквадор, предаде Ройтерс.

20 000 деца са изложени на риск да останат без основни граждански права, предупреди тя. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Ами те и гърците идват у нас да пазаруват, а ние ходим в Сърбия за по-истински храни. Всеки пазарува там където му е по-изгодно. Ама въпреки провокираната криза , 90% от венецуелците подкрепят Мадуро, защото знаят, че изгубят ли соц придобивките ще станат истински бедняци. Като тези 42 милиона бездомници в САЩ, живеещи в палатки, коли на паркинги или просто покрай пътищата. И на никого няма да му пука за тях.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През соца се купуваше единствено овче сирене. Бира с касите и сирене с тенекиите.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много пазаруват венецуелците. Опразват магазините, редят се на опашки за безплатен и евтин бензин, пълнят туби, пазаруват в чужбина. Колумбия ще получи икономически растеж и увеличаване на търговията от венецуелската подкрепа на колумбийската икономика. Къде е Гуайдо? Американците му заповядаха да се скрие, след като той ги направи за смях пред света.
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубавият соц. Глад , глад и глад. Които неслушат в лагера . Дано скоро тоя са висне на въжето , като останалите военни хунти . И него ще го дочакаме .
24
1
 
4
 
! Отговори
а ние преди 4 години
те в колумбия, а ние в турция и сърбия - що бе??????????????
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин да организира чартъри до богатата Русия за да си накупят храна венецуелците вместо да хвърля пари, хора и военна техника за поддръжка на прогнилия режим на Мадуро.
22
4
 
4
 
! Отговори
:) преди 4 години
Модерен социализъм
21
3
 
2
 
! Отговори
???Ццц.. преди 4 години
И кога посети Венецуела? Когато Чавес управляваше .... или мин. седмица?
20
4
 
9
 
! Отговори
.. преди 4 години
Пропагандата в действие...Колко видите ли е лошо във Венецуела... дайте да ги избомбим за да ги оправим.По тази пързалка вече са ни пускали...Защо не кажете колко беше "лошо" в същата тази държава докато беше на власт Чавес? Литър бензин струваше по-малко от най-дребната монета и никой не бягаше от страната.Сега колко било лошо... да, защото определени хора им "шпмогнаха". Много петрол има там, затова "помагаме".
19
2
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Мда българите ходят в Одрин за храна и лекарства щото тука няма
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалките опити да се свали мадурчо отново удариха на камък. Хората по принцип си ходят да пазаруват в Колумбия както хиляди българи ходят в Одрин. Просто там е евтино. Ходят на пазар в чужбина хора с пари.Каквато и пропаганда до пускат хората си живеят живота. Преврата се провали да чакаме следващия.
17
3
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Как така хиляди венецуелци с 5$ заплата пазаруват с колите си в съседните страни с пазарна икономика и какво си купуват с тях?
16
0
 
8
 
! Отговори
До долния преди 4 години
Трябва ли да си комунист, за да разбираш какви са причините за събитията около Венецуела?
15
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В коментарите някакъв комунист ни обяснява, че глад във Венецуела няма, после че се дължи на ембарго на вноса на стоки първа необходимост!?!?
14
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Законният президент на Венецуела е Николас Мадуро!Гуайдо е един узурпатор и чужд агент!!!Това са фактите!!!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжат.
12
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
винаги съм знаел че комуниста е ларш! ето, мадурко е отворил границата, да си купят хората храна от Колумбия.
11
3
 
11
 
! Отговори
mhm преди 4 години
Ама разбира се, че ще изкарaте, че има по-зле и от нас. Това ви е домашното!
10
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Венецуела е под ембарго и да искат не могат да си купят стоки първа неоходимост въпреки, че имат много петрол, който могат да продадат. САЩ съсипа тази хубава страна.
9
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно си прав.За един месец 32 000 души в Калифорния са изхвърлени от банките от жилищата си и сега живеят в колите си на паркинг откупен от хуманитарна организация за помощ на бедните.А за Венецуела, да отиват защото стоките са по-евтини и качествени както ние ходим в Сърбия Гърция и Турция.Но причината за колапса е ясна американския външен министър в повик на честност си го каза.Ние не искаме Мадуро и начина да го свалим е като предизвикаме икономическа криза която да породи народен преврат.