Хонконг на протест срещу закон за екстрадиране в Китай

Според организаторите в шествието са участвали над 1 млн. души
Обновена: 9 юни 2019 18:32 | 9 юни 2019 18:11,
29
Хонконг на протест срещу закон за екстрадиране в Китай
Снимка: БТА

Над 1 милион души са участвали в днешния протест в Хонконг срещу законопроекта, предвиждащ разрешаване на екстрадирането на местни жители в Китай, заявиха организаторите, цитирани от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е най-голямата демонстрация в Хонконг, след като той бе върнат на Китай през 1997 г.

1,03 милиона души се включиха в днешното шествие, обяви един от организаторите пред множеството, събрало се пред местния парламент. Думите му бяха посрещнати с овации и аплодисменти.

По-рано хонконгската полиция каза, че 153 000 човека са потеглили от началната точка на шествието - парка Виктория, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според полицията, цитирана от ДПА, в своя пик демонстрацията е достигнала 240 000 души.

В. "Саут Чайна морнинг пост" писа, цитиран от АП, че половин милион човека са се включили в протеста.

Най-голямата демонстрация в историята на Хонконг се състоя през 1989 г. 1,5 милиона души се събраха в тогава британската колония в подкрепа на продемократичните протести на площад "Тянанмън" в китайската столица Пекин, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
31
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
До Лопух тут иЛопух тут и аппаратура при нем. Този и горнията постинг са за номер 22
24
0
 
31
 
! Отговори
Лопух тут и преди 4 години
Мы-то по-русски говорим, ты б на себя посмотрел, темнота. Два слова написал правильно, только два - "по" и "союз". Неуд!
23
1
 
31
 
! Отговори
хм преди 4 години
Представям си как се чувстват хората в Хонконг. Все едно сега на вас да ви отнемат частната собственост и да ви върнат по бели *** в социализма. За човек от Хонконг, израснал в прозападно общество, Пекин е като за българите Анкара. Претенции големи, а е Азия в най-лошия смисъл. Вари го, печи, го - Азия.
22
3
 
36
 
! Отговори
Паметлив преди 4 години
На Тянанмън беше париран опитът на китайските Лукановци да "демократизират " Китай.Сега китайският БВП е 36 пъти по-голям от тогавашния,а страната се е устремила към първото място в света.Едва ли ще позволят нещо да ги спре,дори това да е съдбата на няколко милиона души(което за Китай е нищо).Както се казваше едно време-предимство на Голямата правда пред Малката правда.Е,у нас не работеше,ама в Китай работи!
21
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ККП не може да не си покаже рогите иначе за каква комунистическа партия говорим? Ще има ексградиране, ще има и превъзпитателни трудови лагери.
20
1
 
32
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
Говарить по Русскаму?
19
1
 
33
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
До До 8не поглеждаш достатъчно задълбочено във същността.китай се води комунистически но фунционира като еднопартиен капитализъм и ако не беше така нямаше как да се замогне без вливащите се западни пари съпоставянето ти е повече от нереалистично и дори абсурдно
18
2
 
42
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Само ще кажа, че при съпоставими позиции за квалифициран персонал заплатите в Шанхай, Шенцен или Чунцин са около 3 пъти по-високи спрямо София. Това в "комунистически" Китай сравнено с "евроатлантическа" България.
17
0
 
38
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Ами имам възможността да пребивавам относително често в Хонконг, между другото предпочитам го много пред Сингапур и не е точно така както го описваш. Нещо бъркаш Хонконг с Тайван :) Хонконг винаги е бил финансов и търговски център през който навремето минаваше китайската търговия със Запада. Само, че сега се появи и Шанхай.
16
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние се отървахме от социалистическото робство не напълно ., частично. Върнаха наследствени имоти. Могат да пътуват и търгуват свободно. Представям си тия от Хонконг какво ще се случи , ако не изпълнат заповед он ЦК на Китайссата Комунистическа Партия.
15
6
 
33
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
1 милион за Китай може да е малко, но Хонконг не е Китай - населението му е 7-8 милиона, а територията му е може би 4 пъти тази на София.Става дума само за София 1,6, Хонг Конг 7,39млн.? Само комунистите си карат електората с автобуси.
14
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До4. Така е. Но като прибере Китай, учените, фирмите. И ги сложи под политически контрол. Тия хора няма да са същите в Китай, робство ги чака. Така малката страна ще обеднее.Ясно е , че това е политически терор над малката провинция.
13
3
 
35
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
1 милион за Китай може да е малко, но Хонконг не е Китай - населението му е 7-8 милиона, а територията му е може би 4 пъти тази на София. Така, че това е Огромен Протест!! Бог да Пази Кантонците!
12
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарят Сорос игра срещу хонгконгския долар и загуби позорно. Въпреки всичката масонска подкрепа на про-китайски бизнеси в Хонг Конг, които по сигнал трябваше да продават хонгконгски долари. Това той не можа да прости. Затова и за ставащото в Хонг Конг вие не знаете. Просто този протест бе твърде голям, за да могат кошерните медии да не го отразят. Но за отвличанията на издатели на книги, за отвличанията на хора, които са антикомунисти, за тях тези медии оглушително мълчат.
11
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай е мястото, което прави богати глобалистите. Свърши ли се с глобализма - довиждане на този модерен лагер за роби. Сорос ще стане клиент на социално осигуряване. Най-накрая е добре да излезе наяве цялата история с "модерен" Китай, построена от уолстрийтските крадци и организации като AIPAC, "велики мислители" като Кисинджър. Хвала вам, кривоноси престъпници-глобалисти. Изгори ли Китай, край на вашата власт. Затова Хонг Конг ви плаши.
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ни са кат вас нишстантициииииииииииии
9
2
 
36
 
! Отговори
Демократично е ! преди 4 години
Да действат като Макарон - никаква милост и 15 жертви досега, убити по евроатлантически от полицията!
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КИтай кърти мифки, мени аку питати!
7
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До каквото се докосне Китай то умира. Хонг Конг беше една от най-високотехнологичните държави. Беше. В момента е просто пазар за офиси и апартаменти. Образователната система бе разрушена, обществените отношения също. Сега искат и да въведат индиректно диктатура, за да може вече официално да отвличат хора от Хонг Конг и да ги избиват в Китай. Хората в Хонг Конг не искат да са част от Китай. До гуша им е дошло от комплексарщините на пекинските сатрапи и еврейските им учители.
6
13
 
39
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
кремълското чудовище Путларах Акбар може да им даде уроци как се смазват протести и как се пукат бъбреци с ритници без видими следи след интервенцията...