Себастиан Фетел разлюби "Формула 1"

Макар че завърши първи, наказание му отреди второто място
10 юни 2019 18:08, Нели Христова
24
Себастиан Фетел разлюби "Формула 1"
Снимки: Reuters

След драмата, която се разигра на пистата в Канада, пилотът на Ферари Себастиан Фетел заяви, че вече не обича спорта така, както в началото.

Фетел бе обвинен в опасно шофиране и макар че завърши първи, на върха на почитната стълбичка се качи Люис Хамълтън. Германецът бе наказан с пет секунди, тъй като изгуби контрол над колата си, попадна в тревната площ, а връщайки се на пистата, принуди британеца да натисне спирачки. Хамилтън се оплака, Фетел бе наказан, а яростта му остана нескрита.

"Това не е спортът, в който се влюбих. Всички звучим като адвокати. Няма нищо спортсменско. Аз съм пурист. Обичам да се връщам назад, да гледам старите коли, старите шофьори. Чест е, когато имам възможността да се срещна с тях и да си поговорим. Те са герои. Би ми се искало да се състезавам в тяхното време, а не сега. Не става дума само за това решение, но и за много други преди“, каза Фетел, който в знак на протест, не паркира болида си до други два, а после премести табелата "Номер 1“ на мястото, където трябваше да е неговата кола. "Номер 2“ остави пред болида на Хамилтън.

"Има един официален език и това е грешно. Трябва да казваме това, което мислим, а не го правим. Просто... не ми харесва в какво се е превърнал спорта сега“, допълни Фетел. Той обясни защо това, което е сторил, не е проблем.

"Трябваше да се върна обратно на пистата, а Люис да реагира. Но нали това е да се състезаваш? Много от старите шофьори във "Формула 1“ и хората, които идват да ни гледат, ще се съгласят с мен. Това днес ме наранява, не само защото се отразява на моя статут в спорта, но и защото е част от по-голям проблем.“

Бившият пилот от Великобритания, Найджъл Менсъл, който става шампион през 1992 година  застава зад германеца.

"Срамно е. - пише той в своя профил в Twitter. - Нямаше нищо забавно в това, да гледам това състезание. Двама шампиони, които карат брилянтно, приключиха с фалшив резултат. Какво трябваше да направи Себ? Това е лудост! Колата излезе от строя... в този момент, той вече беше пътник.“

Хамилтън бе освиркван на подиума от огромния контингент фенове на Ферари, ядосани на наказанието. Фетел беснееше по радиото и отказваше да празнува на подиума. Въпреки всичко се качи, с физиономията на човек, който не иска точно сега да е пред публика.

"Всичко, което мога да кажа е, че не аз съм взел това решение. Не знам защо ме освиркват“, спокойно каза Хамилтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Пропов преди 4 години
Няма истински надъхан спортист, който да даде без битка първото място, да се дръпне и даде път. След всички усилия, подготовка и не само твойте, а и на екипа зад теб. Няма как да се откажеш заради една грешка. Не става дума дали е честно или не. Става дума за хъс, адреналин, целеустременост, страст, лудост... Това прави спорта вълнуващ. Ама напоследък Ф1 мноого омекна и заприлича на предизборна кампания. Победителят е предизвестен, всички знаят как е спечелил. И остава едно шушукане под масата.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Митко БанцераГовориш глупости.ФИА никога не е толерирала Михаел. Но се вижда, че маФИА толерира *** *** хамилтън с мерцедес и то е учевадно не просто учевидно.
19
9
 
1
 
! Отговори
Митко Банцера преди 4 години
Не може да тръгнеш през тревата за директен сблъсък с друг състезател на пистата и после да се сърдиш че те наказват за това. Германчето е лигльо като един друг немец - пилето, за когото специално правеха промени в правилата на спорта, за да не би случайно да загуби някое състезание. И тоя ще ми говори за мъжки спорт. Мъжко е като си допуснал грешка да не повличаш и другите с теб. Намали газта и внимателно излез на пистата, не ми се прави на пират с таран и после да обвиняваш другите.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хамилтън е точно както идола си Сена. И в сексуално и човешко ниво е абсолютен прикрит ***. За което се сещам има една латинска сентенция времето разкрива всяка една тайна.
17
0
 
6
 
! Отговори
Адолфо Хит преди 4 години
Един път да беше мъж, сал ЕДИН път, сега беше момента, откажи го това първо място бре Хамилтън, щеше да спечелиш повече, от колкото да загубиш. Но не е мъж а... църно лай... но. За Фетьо ще кажа едно... за кой път бре ***? Колко пъти стана? Кой ти попречи сега, че пак направи, тъпата си поредна... грешка?
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз спрях да гледам формула заради тоя лиглио и ред бул , на мама детенцето ощете ли го
15
4
 
10
 
! Отговори
михаал преди 4 години
На този *** с плитките,сигурно му се е счупило маникюрчето от маневрата и затовареве. Така реват и тези, които са изтървани при груповия
14
2
 
21
 
! Отговори
Мразим Говедата преди 4 години
Ф1 приключи като спорт, когато Шуми се отказа да кара. .
13
16
 
3
 
! Отговори
Ехххх Фетел преди 4 години
Да беше отишъл при Мерцедес , да не бе чудо видял.И сега си плащаш за предателството , както трябва.
12
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 80-те беше перфектноАбсолютно е така. Онзи *** от Бразилия се мислеше за бог, но Шуми му показа кой е шефа. И онзи накрая се самоуби на 1 май 94. Жалко само, че накара екипа си да изпитват вина за самоубийството му. Но онзи си беше *** и така и се самоуби като *** долния ***
11
5
 
21
 
! Отговори
ss преди 4 години
Наказаха го, защото е расист!!! Да изпревари ч-ерното момче, откъде накъде!!
10
0
 
3
 
! Отговори
любо преди 4 години
Ама вие всяка втора публикация триете. ... Много ви здраве.. повече няма да се занимавам с вас......
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този случай ми припомни за случката Сена-*** преди 30 години. Когато Сена умишлено удари с високо скорост Ален и Сена продължи по аварийния път и го дисквалифицираха и му отнеха титлата. След 1 година стана ясно, че решението на Сена е било правилно, но при подобен случай. Тогава се върнаха на дискусията за Сена-***. Нелсън Пике каза, че действието на пилота е правилно и Сена се ядоса и разплака като си тръгна тръшна вратата на залата.
8
9
 
17
 
! Отговори
Монегаск преди 4 години
Спомняме си го клоунът сена седи отпреде и блокира всички.То по тая логика я че де кАчим у едно Минарди или Тирел и че клечим отпреде и че ги блокирам па ако мноу знаят напрао че ги торполирам.Ба тва състезание.
7
3
 
16
 
! Отговори
Формула1-2 преди 4 години
Добре ве разбирачи, ако сте заложили малко пари след полпозишън на квалификацията, състезанието завършва и хоп, разменят 1 и 2 място със съдийско решение. Как ще реагирате тогава?!? Освен това пилотите от Ф1 са доста уравновесени и спокойни хора и когато си изпускат нервите по този начин не е без основателна причина.
6
22
 
12
 
! Отговори
90-те беше най-добре преди 4 години
фетелчо просто го е яд че младият Монегаск го шамари къде го хване а в деугите отбори нямат нужда от тоя немски слабак.
5
9
 
25
 
! Отговори
Един преди 4 години
Как се намалява през тревата? Вие луди ли сте? Фетел каза, че едвам не се е ударил в мантинелите.
4
28
 
16
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Естествено че германистанеца не е прав.Тва е Формула 1 а не състезание с блъскащи се колички.
3
22
 
13
 
! Отговори
kreti преди 4 години
Защо Ревлю не намали минавайки през тревата а, тръгна да торпилира Хамилтън по идеалната линия, дано не свърши като Шумахер, за който ме е жал въпреки мръсните му номера!
2
4
 
40
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Прав си Себастиан, прав си. Преди и Формула 1 беше мъжка, и рока беше мъжки и мъжете си бяха мъже......