Толкова ли са лоши видеоигрите?

С какво можем да сравним вредата от тях
10 юни 2019 20:56, Eкип на Puls.bg
25
Толкова ли са лоши видеоигрите?
Източник: Reuters
В днешния свят мониторите и екраните са навсякъде. Само на един клик разстояние сме от всичко, което ни интересува и ни е необходимо. Работим, забавляваме се, играем пред монитори. Именно заради тази мониторна експанзия страховете и притесненията относно употребата им нарастват.
 
Можете да прочетете стотици заглавия, които предупреждават за вредите от мониторите – недоспиване, десоциализация, влошено умствено здраве и т.н. Все лоши неща за нас, а още повече за децата ни. Сякаш тази компютърна експанзия се отразява по най-пагубен начин върху децата.
 
Ако прекарате повече време в задълбочено четене в тази област ще видите, че нещата не са толкова лоши. Ново проучване на Оксфордския университет сочи, че яденето на пържени картофки, пиене на любимото сокче с консерванти имат горе-долу същия ефект върху настроението и поведението на децата както и времето, прекарано пред екрана на компютъра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам пичове ... Цъкам си на Switch-a, докъто пътувам със самолета, понякога за отмора с приятели и даже с приятелката се зарибяваме на Марио Карт. Имам образование, на 28 съм, работя добра работа, защо да не си цъкам? И не, не съм забил да играя по 50 часа игри на седмица (въпреки, че като пуснаха GTA5, Witcher 3 и полследната Зелда, признавам си, че маааалко се поувлякох, но все едно, не сте гледали цял сезон на GoT за една вечер).
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Victimized"Ванката Иванов, дето играе дота 2 е на 23 и вече има изкарани 3 милиона долара, дали му е лошо"Ами дано, ама да не стане на 33, да го изпраска синдрома на карпалния тунел, да си е изхарчил парите за коли и наркотици, че не е толкова рядко срещан сценарии.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СтарКрафт и Хероес 3 трябва да се учат в училище в избираема подготовка.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уайт Ра /украинец/ - човекът си финансираше образованието от турнири по Старкрафт. Голям провал трябва да е бил животът му, вярваме.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"солциалния им живот, общуването с дргуия пол, себедоказването"Това показва колко не си наясно. Корейците ги събираха ЗАЕДНО в отбори в отделни "къщи", където живееха и тренираха. Себедоказването - пробвай да станеш шампион по каквото и да е без това, да те видя. "Общуването с другия пол" - аз за девствен милионер не съм чувал.
19
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в златната ера на старкрафта трима зомбирани корейци са спечелили неколко милиона долара а десетки хиляди младежи са получили перманентни повреди на мозъка и тялото. солциалния им живот, общуването с дргуия пол, себедоказването и т.н. липсват. пропиляват си годините когато трябва да стават мъже и после стават едни нехранимайковци които съсипват и живота на родителите си след това. болест си е.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В златната ера на Старкрафта корейските шампиони станаха МУЛТИ милионери от професионално играене. Освен това т.ъ.п геймър до сега не съм виждал. Може да е задръстен, странен, особен, но в никакъв случай глупав.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Различните хора се гневят от различни неща.Някой хора им харесва друг да прави секс с жена им дори има клипчета цели поредици в интернет на други не им харесва.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агресията не идва нито от филмите, нито от игрите. Идва отвътре. И отвън. Все едно домакините като прочетат 5 любовни романа и да стават неудържими мажоретки със свръх сили в областта на кама сутра. Като се превъзбудят отиват, мачкат котето и отиват да готвят на любимия... Реалността е, че новото поколение никой не го учи как да овладява гнева си и не му обяснява защо трябва да го владее, контролира и насочва. Никой не му обяснява за какво си заслужава да се гневи и за какво не си заслужава.
15
1
 
9
 
! Отговори
до иванов преди 4 години
Пусни си сега една компютърна игра в която играят хиляди играчи от цял свят.След 2-3 часа ще си говорил и писал с минимум 50 човека от цял свят мъже и жени.Повечето от тях доста забавни хора.Ето това е разликата между геймърите и задръстените чалгари с манталитет на крепостни селяни от 17 век.Не искам да те убеждавам в нищо.Просто правя сравнение.Предпочитам компанията на виртуални хора ама готини отколкото на диви селяни с бмв,голф по анцузи и татуировки с възможност за разговор от 2-3 изречен
14
1
 
4
 
! Отговори
Гошу преди 4 години
Само не пипайте порното!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИвановЕй сега се връщам от разходка в столичен квартал.Заведенията са полупразни обикновено посетителите са алкохолици или типове с вид на мутри.Темите са футбол и кой колко дига от лежанка.Паркът е пълен с млади момчета и момичета .Стоят на групички отделно-мъжките слушат чалга пият бира и подкряскват с желание да привлекат вниманието на перхидролените принцеси които не откъсват поглед от смартфоните си.Ако се опиташ да ги заговориш почват да те гледат сякаш си извънземно.Не желаят контакт.
12
2
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
До Victimized: Кой е тоя Ванката и къде ги е изкарал три милиона долара? Може и да има по един супер геймър на фона на хиляди други. Тук говорим играене в свободно време, а не професионално.
11
1
 
8
 
! Отговори
Free Bird преди 4 години
Авторите на статията да превъртят The Talos Principle, без да гледат клипчета в тубата и тогава да ми говорят за вреда от игрите.
10
2
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Лоши са, ако започнеш да се занимаваш само с тях. В днешно време с каквото и да се занимаеш, ако не изкарваш пари, все е лошо."Ванката Иванов, дето играе дота 2 е на 23 и вече има изкарани 3 милиона долара, дали му е лошо. Като цяло ние за толкова малка нация имаме много момчета дето пробиват на про-гейминг сцената, и тя е като всеки един спорт. Естествено баланса е важен, но при какво не е така?
9
1
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Лоши са, ако започнеш да се занимаваш само с тях. В днешно време с каквото и да се занимаеш, ако не изкарваш пари, все е лошо.
8
2
 
25
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Игрите които изискват бързи реакции и логична мисъл са в пъти по полезни от дискотеката в петък вечер. Развиват нервната система, времето за реакция е изключително малко. Имаше изследване според което такъв тип "геймъри" взимат в пъти по-бързо и по-правилно решение от средностатистическия човек. Това, че световната здравна асоциация премахна гейовете, трансовете и всичките подобни от списъка с психичните заболявания и добави гейминга е изключително притеснителен факт.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агресията дойде от филмите.Няма филм в който да няма поне няколко убийства.В компютърните игри има убийства ама са със смисъл.Има причина да се случват.Във филмите обикновено някакъв с патлак или картечница убива поне 30-40 човека и след тва задължително прави секс.Е тва бъгва децата и ги прави зли подсъзнателно им се прави линейна връзка между кръв,секс,насилие убийство.В игрите има много убийства но има сюжет и понякога трагичен край за главният герой.
6
3
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 години
С всяко нещо с, което се прекали е опасно. Ако играеш постоянно ще ти навреди със сигурност. Другия проблем е агресията и убийствата, но това го има и по филмите. Децата вече не се трогват от страданията на околните.
5
1
 
22
 
! Отговори
Асоциален? преди 4 години
Пътувам си в рейса в Сф.Оглеждам хората около мен.Няколко баби, няколко изнервени и потни лелчета тук таме чичаци.Така наречените млади или са напомпани бичмета с анцузи и потници с разговори за пребиване на някой или безмилостен секс на неква к-ва обикновено тяхна съученичка.Ми не искам да си говоря с тия бе.Момичетата обикновено са облечени така че да им стърчат гърдите и задните части но за сметка на проститутският си вид на евтини миnетчийки всъщност са адски задръстени.И те не ме кефят.