Huawei се отдалечава от целта да бъде лидер при телефоните

Компанията продава между 500 000 до 600 000 смартфона на ден
11 юни 2019 12:44, Бойчо Попов
32
Huawei се отдалечава от целта да бъде лидер при телефоните
снимка: Ройтерс

Китайската компания Huawei Technologies Co Ltd ще се нуждае от повече време, за да стане най-големият производител на смартфони в света - цел, която първоначално трябваше да постигне през четвъртото тримесечие на тази година.

„Щяхме да станем най-големият производител през четвъртото тримесечие (тази година), но сега смятаме, че този процес може да отнеме повече време“, казва Шао Ян, главен стратегически директор на Huawei Consumer Business Group, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Понастоящем Huawei продава между 500 000 до 600 000 смартфона на ден, каза той в своя реч по време на технологичното изложение CES Asia в Шанхай. 

Коментарите му се случват в момент, в който Съединените щати поставиха Huawei в черен списък, което му пречи без одобрение от страна на правителството да прави бизнес с американски компании на основание опазване на националната сигурност. Това на свой ред накара някои глобални технологични компании да прекъснат връзките си с най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света.

През януари компанията заяви, че може да стане най-големият по продажби производител на телефони в света през тази година, дори и без американския пазар. Това е вторият по големина доставчик през първото тримесечие, зад Samsung Electronics Co Ltd от Южна Корея, показват данните на изследователска и консултантска фирма Gartner.

Какво е да работиш в Huawei – компанията, в която цял свят е вперил очи

Анализаторите смятат, че последните санкции на САЩ биха могли да са причина за спад на продажбите на смартфони с марката Huawei с до една четвърт през тази година и да доведат на практика до изчезване на мобилните телефони на чуждестранните пазари.

Ако скоро няма решение в търговския спор между САЩ и Китай, за китайския технологичен концерн Huawei ще е истински успех през четвъртото тримесечие да е в ТОП 5 на производителите на смартфони, заяви преди две седмици в ексклузивно интервю за технологичното предаване UpDate на Bloomberg TV Bulgaria Франсиско Джеронимо, асоцииран вицепрезидент „Устройства“ в IDC EMEA.

Той е убеден, че без достъп до услугите на Google и приложенията, без поддръжката на Google на Android на телефоните, е почти невъзможно да се продават смартфони извън Китай, защото извън страната Android е доминиращата операционна система. „Така че е почти невъзможно за някой в тази индустрия да продава устройства без Android. И това е най-голямото предизвикателство за Huawei", пояснява анализаторът. Въпреки това той е на мнение, че в случая става дума за чисто политическа атака и за лост за преговори в рамките на търговското напрежение.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: КитайHuawei
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един такъв съсипан изглежда Хуауей... Едни 500 - 600 хиляди телефона само продава на ден... ;))))) А телефоните, доколкото знам, не са основния му бизнес ;)))
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А подкрепата на санкциите показа кои компании са на хранилка на САЩ и са зависими от американските разузнавателни агенции ."Имал директна изпълнителна заповед от най-висша и станция, да не търгува с чужда компания, която се счита за риска за национална сигурност. Не можеш, да се направиш на залюхан хипстър и да кажеш" и няма", защото рискуваш държавна обвинение в държавна измяна.
24
2
 
6
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Целия проблем май беше че САЩ не могат да слухтят през китайските телефони а и ако интернет мрежите бяха станали с китайски технологии съвсем щяха да се охълцат . Как ще си контролират миньоните ако не могат да ги подслушват . Абсурд . А подкрепата на санкциите показа кои компании са на хранилка на САЩ и са зависими от американските разузнавателни агенции .
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е на технологиите, че отнемат десетилетия, да се разработят, години, да се подобрят и моменти, да се изкопират ...
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в статията не споменаха че Huawei сключи сделка с Русия на най високо ниво цялата мрежа 5G ще бъде създадена от китайците а руснаците ще получат военни контракти
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мечтата на Тръмп да съсипе Huawei се сбъдна
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"САЩ трябва да бъдат съдени на 100 трилиона тона злато за злоупотреба с господстващо положение и монопол!"Ем съди ги уе ...
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"затова Тръмп изнесе урок на целия свят, политиците управляват бизнеса."Бизнеса и политиците са едно. Всякакви отколонения неизбежно водят то упадък и на двете. И не забравяй, че всички тръмповски решения, може да бъдат отменени след година и половина от следващия.
18
4
 
17
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
И с какво са качествени апле ! Това са най скапаните телефони
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хора си мислят, че бизнеса не е зависим от политиката, ние българите го знаем, но не навсякъде го знаят, и затова Тръмп изнесе урок на целия свят, политиците управляват бизнеса.
16
9
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
Нокиа оборудването няма да вдигне 2 пъти абонаментната такса, ще има увеличение но не повече от 10%. Толкова по отношение на 4G и 5G.Но тука говорим само за телефоните, а статистиката показва че най качествените телефони са apple, след това са huawеi и honor(дъщерната им фирма) вижда се че дори не са най качествените а са на второ и трето място, тенденцията да достигнат първо място се дължеше само на факта, че продават евтино, да и ако политиците не ги бяха спрели щяха да го постигнат.
15
0
 
11
 
! Отговори
До тръмп клекна преди 4 години
Тръмп не клекнал. Цялата идея на тръмп беше да ключи някаква сделка, не се знае каква е. Ако Канада му беше позволила да отвлече дъщерята на собственика, откупа за дъщерята щеше да ни покаже каква сделка иска. Сега обаче нещата малко се завъртяха и няма как да се разберем какво точно иска, най вероятно иска да се създаде задна вратичка на техниката, защото като нямат възможност да шпионират това е проблем за националната сигурно,
14
3
 
7
 
! Отговори
До сат преди 4 години
И това е вариант да плащаш два пъти повече към операторите и те да работят с нокиа, хубаво е че има хора като теб които не се оплакват от сметката си към операторите и са готови да плащат дори по високи сметки, но не всички за готови да плащат астрономически сметки не защото не си прав, а защото са малки доходите.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е първата световна дигитална война, ясно ече рано или късно ще има такава война, но какъв ще изхода на никой не му е ясно, практика има само от дигитални битки но за пръв път война.
12
2
 
14
 
! Отговори
Тръмп клекна преди 4 години
Представител на Тръмп, е казал, че Тръмп може да облекчи санкциите срещу Huawei, за това трябвало китайците да преговарят.
11
6
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Ако американците продължават с изнудваниците и диктуване на уж частни компании като ГугълНе американците, а Тръмп има голяма разлика!
10
6
 
28
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Това само ще накара китайците, а и не само те да се замислят как да станат независими и да развият собствена операционна система. Ще отнеме време, но и това ще стане.
9
5
 
18
 
! Отговори
Грешен изказ преди 4 години
Не се отдалечава, ОТДАЛЕЧАВАТ ГО! Сили нямащи пазарен?!? интерес , а по-скоро рижакавата, политичека власт отдалечават мераците и амбициите на млади компании от ненадеждни страни?!? от пътя им на бурно, лидерско развитие. Пазарните принципи са зачертани и погазени от перчема овладял властта в една държава с прекомерни претенции към свички и всичко. Нещата се изпускат от контрол и от установеното лицемерно благоприличие, налага се световна наглост и безпардонност.
8
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако американците продължават с изнудваниците и диктуване на уж частни компании като Гугъл, с кого могат да търгуват и с кого не, ще постигнат обратен ефект. Сега Китай, а и Европа ще разработят свои операционни системи и ще шунтират чича ти Сам да си продава андроидите само у дома. Кой ще спечели от всичко това е неясно.Малко като с нашите самолетчета модел 1978г - ще купувате само от нас и на двойна цена щото не ни кефите особено.
7
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алчността на американците ще съсипе света.