Без голямо дерби на старта на Първа лига

ЦСКА приема Етър, Левски гостува на Дунав в Русе
Обновена: 12 юни 2019 13:14 | 12 юни 2019 13:13, Красимир Ангелов
4
Без голямо дерби на старта на Първа лига
Снимка: Булфото

Без сериозно дерби ще започне новото първенство на България по футбол. Шампионът Лудогорец ще започне защитата на титлата с домакинство на новака Царско село, отреди тегленият днес жребий за новия сезон 2019/20 в Първа лига.

Първенството ще се открие в уикенда между 12 и 15 юли и ще протече по познатата от последните години формула - 26 кръга редовен сезон, след което отборите се разделят на първа шестица и втора осмица, която от своя страна се дели на две подгрупи от по четири отбора.

След изтеглянето на жребия за евротурнирите ще бъде обявена и точната програма по дни и часове за мачовете В най-интересния мач от първия кръг ЦСКА ще приеме отбора на Етър Велико Търново. Левски открива шампионата с гостуване на Дунав Русе.

Абсюлютният дебютант в българския футболен елит Арда Кърджали ще играе в първия кръг с Ботев Пловдив. Срещата ще се проведе в Пловдив на стадион "Лаута", на който Арда ще играе до покриване на изискванията за Първа лига на съоръжението в Кърджали.

Другите мачове от първия кръг са Черно море - Локомотив Плодвив, Славия - Витоша Бистрица и Ботев Враца - Берое. Като особено интересен се очертава осмият кръг, в който са дербитата на София и Пловдив: ЦСКА - Левски и Локомотив - Ботев.

Преди тегленето на жребия президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и министърът на спорта Красен Кралев представиха и топката, с която ще се играе в шампионата. Тя се нарича Adidas Conext 19 и е вдъхновена от топката Tricolore, с която Франция стигна до световната титла през 1998 година.

Eто пълен жребий за първия кръг за сезон 2019/20 в Първа лига:

ЦСКА - Етър Велико Търново
Черно море - Локомотив Пловдив
Славия - Витоша Бистрица
Ботев Враца - Берое
Лудогорец - Царско село
Арда Кърджали - Ботев Пловдив
Дунав Русе - Левски София

Всичко за новия сезон в Първа лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Един преди 4 години
Кво дерби, кви 5 лева, кви водолази? В България от 20 години няма футбол.
2
1
 
5
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 години
То пък едно дерби...
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако иде рече за родното т.нар. футболно първенство, дербита няма от много време.