Германия се подигра с Естония, отнесе ги с 8:0

Марко Ройс и Серж Гнабри вкараха по два пъти за Бундестима
12 юни 2019 08:35, Красимир Ангелов
26
Германия се подигра с Естония, отнесе ги с 8:0
Снимка: Reuters

Германия постигна трета поредна победа в квалификационна група "С" по пътя към Евро 2020, разбивайки Естония с 8:0 на стадион "Опел Арена" в Майнц.

Световният шампион за 2014 година реши всичко още през първото полувреме, в което се развихри и заби пет попадения. Две от тях бяха дело на Марко Ройс, нацелил и напречната греда. Другите бяха реализирани от Серж Гнабри, Леон Горецка и Илкай Гюндоган от дузпа.

След почивката беше видимо, че домакините няма да се напрягат по същия начин, но това не им попречи да вкарат още три гола. Серж Гнабри опъна мрежата на съперника за втори път, а овациите на феновете обра и влезлият като резерва Тимо Вернер. В 88-ата минута се разписа и Лерой Сане, след като по-рано два негови гола бяха отменени заради засада.

Така Германия събра пълен актив от 9 точки и заема второто място в групата, тъй като без грешка продължава след четири мача и лидерът Северна Ирландия. На трето място с три точки е Холандия, а Естония е на дъното без нито една точка.

В друг интересен мач от снощи Италия постигна драматична победа с 2:1 след обрат срещу Босна и Херцеговина в евроквалификация от Група J. Двата тима спретнаха здрав мач, който се игра в Торино.

Още в 32-ата минута Джеко изненадващо даде аванс на гостите напред в резултата. Все пак обаче малко след почивката Инсиние изравни. Срещата вървеше към реми преди в 86-ата минута Верати да вкара победния гол.

В класирането след този двубой Италия е лидер с 12 точки, а босненците са 5-и с едва 4 пункта.

Всички новини от снощните квалификации за Евро 2020 четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги бие, нас ако ни хванат ще ни бият 20:0.