Кипър бори шума в курортите с туристическа полиция

Има приет закон, който обаче е неприложим поради правни празноти
12 юни 2019 22:30, Елка Василева
6
Кипър бори шума в курортите с туристическа полиция
Снимка: архив, Reuters

Кипър ще създаде туристическа полиция, с чиято помощ да се справи с „шумовото замърсяване“ в курортите си, което съсипва туризма на острова - водещ икономически сектор.

Предложението е на Министерството на туризма и има за цел постоянно решение на проблемите, свързани с безопасността, общественото здраве и качеството на предлагания в Кипър туристически продукт, предаде БНР.

Тазгодишният активен сезон ще е третият, през който няма да действа приетият през 2016 г. закон за шумовото замърсяване от центровете за развлечения в курортите, тъй като поради правни празноти той е неприложим. Това бе заявено по време на дискусията в парламентарна комисия, предизвикана от многобройните оплаквания от кметове на курортите, хотелиери, чуждестранни гости. Подготвен е законопроект с изменения, предлагащ нови решения, но няма готовност той да бъде приет и приложен през това лято.

„Състоянието на беззаконие“ от страна на различните развлекателни центрове съсипва туризма, алармира Янис Карусос, кмет на Агия Напа, най-големия туристически център на югоизточното крайбрежие на острова. Жители на града са готови за протест през парламента.

Миналата година Карусос изпрати предупредително писмо до туроператори, туристически агенции и медии във Великобритания, в което обяви младите любители на алкохолния туризъм и шумните забавления за „персона нон грата“ в курорта.


6
Още от Артф@кти
Къде Мохамед бин Салман държи най-скъпата картина в света?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Optimist преди 1 седмица
До Анонимен

Надявам се, че не го казваш с ирония, защото въпреки треските си за дялане, той беше единственият, който се опита да прави нещо по въпроса.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имахме си, ама вече го нямаме. У Созопол на левия плаж баш на пясъка са се настанили 2 чалготеки, дънят тонколоните до 4 през нощта. Бaxти мaймyнapника!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
У нас си имаме Валери Симеонов, не ни трябва туристическа полиция.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кипър не ги гледайте, те поке имат закони, туризма бумти, фирми офшорки бумтят ... само у нас е дива селяния до шия. 4г живях в Кипър, нямъл съм ефин проблем ... на морето у нас проблем на всяка крачка. Само се моля дано нашите робовладелци по морето всичките да се разорят