Кипър бори шума в курортите с туристическа полиция

Има приет закон, който обаче е неприложим поради правни празноти
12 юни 2019 22:30, Елка Василева
6
Кипър бори шума в курортите с туристическа полиция
Снимка: архив, Reuters

Кипър ще създаде туристическа полиция, с чиято помощ да се справи с „шумовото замърсяване“ в курортите си, което съсипва туризма на острова - водещ икономически сектор.

Предложението е на Министерството на туризма и има за цел постоянно решение на проблемите, свързани с безопасността, общественото здраве и качеството на предлагания в Кипър туристически продукт, предаде БНР.

Тазгодишният активен сезон ще е третият, през който няма да действа приетият през 2016 г. закон за шумовото замърсяване от центровете за развлечения в курортите, тъй като поради правни празноти той е неприложим. Това бе заявено по време на дискусията в парламентарна комисия, предизвикана от многобройните оплаквания от кметове на курортите, хотелиери, чуждестранни гости. Подготвен е законопроект с изменения, предлагащ нови решения, но няма готовност той да бъде приет и приложен през това лято.

„Състоянието на беззаконие“ от страна на различните развлекателни центрове съсипва туризма, алармира Янис Карусос, кмет на Агия Напа, най-големия туристически център на югоизточното крайбрежие на острова. Жители на града са готови за протест през парламента.

Миналата година Карусос изпрати предупредително писмо до туроператори, туристически агенции и медии във Великобритания, в което обяви младите любители на алкохолния туризъм и шумните забавления за „персона нон грата“ в курорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.