Трудно лято за хотелиерите: Повечето туристи - в Турция

Трябва да се повиши качеството, признават от бранша
Обновена: 12 юни 2019 08:08 | 12 юни 2019 07:44,
199

КЗП започва проверки по морето от 1 юли. Акция ще започне първо от търговските обекти с проблеми през миналия летен сезон.
Още по темата

От туристическия бранш признават, че ни очаква трудно лято и шансът ни е да задържим летовниците като повишим качеството на туристическия продукт. В една от големи туристически агенции в Бургас казват, че повечето от клиентите им тази година са предпочели Турция, разказва Bulgaria ON AIR.

В хотелски комплекс край Созопол изискванията са по-високи. Според мениджъра на туристическия обект проблемът на българския туризъм не е в храната, която се предлага, а в липсата на качествен персонал.

От Комисията за защита на потребителите очакват българските туристи да бъдат по-активни, защото по-често сигналите за нередности по морето са предимно от чужденци.

И тази година под прицел ще бъдат хотели и ресторанти - дали условията на категоризацията съответстват на звездите, които даденият обект притежава, в ресторантите менютата дали отразяват коректно грамажите, цени на български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
4
 
! Отговори
Шамана преди 4 години
Барманката миксира - мъчи се да "пали огън" с пръчки -побългарен от миксер украинско изпълнение?
144
0
 
9
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Ами ако оставиш туризма в ръцете на физкултурници и секретарки така става.Нашите когато се търсеше страната ни като продукт и продавахме всички легла ,вместо да вдигнат цените и да превличат по платежоспособни обичащи природата ни гости построиха още токлова леглова база и намалиха цените....Ако продаваш 100 легла на цена 60 лв е по- добре от 200 легла на 30 лв.Имаш по малко разход за персонал и подръжка и доволни гости.
143
0
 
14
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 4 години
Не може да бъде. Бетонираха, изкорубиха, сринаха и разораха крайбрежието...., и вместо наплив - спад. Сигурно има някаква грешка.
142
0
 
8
 
! Отговори
Ач преди 4 години
Едно време ходех на нашето море ,като нощувах в близкия курорт (Обзор),а отивах на плаж в някоя местност с дествен плаж-Иракли.Миналата година решихме да отидем само за уикенда защото на Средиземно море щяхме да ходим чак Септмври.Ами бетонирали го още от входа ,огради ,бариери,бетон ,строежи прах викам малко остана до плажа и кво да вида на плажа бетонени бунгала и заведения от типа на Какао бийч.
141
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не персонала, а *** дразни... Доста свят съм обиколил и не бих казал, че другите са с нещо по-добри от България, но ***, *** при нас е неописуема.
140
1
 
8
 
! Отговори
добволен преди 4 години
Скоро бяхме в Созопол и мога да кажа,че където и да вечеряхме персоланът беше на много по-виското ниво от много други държави.Забележката ми е за силната музика цяла нощ!!!
139
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите мутри, не само хотелиерите, така и не се научиха, че за да получиш трябва и да вложиш. И това важи за всеки бизнес! Не само за туризма. Няма как с машини от 1970 да искаш качествена продукция и да обвиняваш работниците си, че не произвеждат нещата като германци, няма как да не си ремонтирал хотела от 10 години, да пробутваш храна тип Балкантурист и наливен алкохол правен в гаража и да очакваш богати туристи.
138
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаааа, продължавайте да застроявате, да пробутвате храна с изтекъл срок на годност на баснословни цени, да заставяте хората да работят без договори и осигуровки за смешни пари 7 дни седмично по мин. 12 часа и после се чудете къде ли изчезнаха туристите. Че да не съм луда да дойда да почивам в панелно гето след като в Гърция, за същите пари, ще получа чист плаж, прекрасно море, красива стая в малък хотел и любезно обслужване.
137
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно защо ли? А да, изгонихте си читавите хора с обидно отношение и ниски заплати и сега чакайте хора от маалите да предоставят качествено обслужване.
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТайсънБългария НЕ е клоака, бе, !
135
2
 
24
 
! Отговори
Ицо преди 4 години
Ами така ще е и все по трудно ще им става....Всички там си мислят че са хванали дядо боже за шлифера,арогантност,надменност,безумни цени на услуги и стоки.Персонала няма смисъл да се коментира.Как да им е лесно ?Все са недоволни все малко пари са изкарали ,все туристите са виновни и т.н.Типично по нашенски.
134
1
 
11
 
! Отговори
СС преди 4 години
Закривай!
133
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Липсва качествен персонал"? Ами ще липсва! Лоша организация! Пълна анархия. Експлоатация като роби! Сина ми замина за Англия. Като общ работник изкарва за седмица колкото в български хотел за месец. Три пъти са дръпнали парите за него по европейски проект. Бяха го оставили и без здравни осигуровки за 12 часови смени. Иначе носят сандали от крокодилска кожа. Карат премиум марки автомобили! По две силиконови държанки! Дубай, Малдивите и т.н. Ние им плащаме и рекламата! И отново реват!
132
0
 
33
 
! Отговори
Попа преди 4 години
Аз отивам в Южна Македония, по българското Черноморие няма да ми стъпи кракът докато не започнат да третират достойно работниците. Не е етично да искат да плащаме като за Турция и Южна Македония а те да не плащат заплати на персонала и да ги съсипват от глоби.
131
0
 
6
 
! Отговори
българан преди 4 години
До ЧужденецМногото Господ го дава а малкото вие го давате! Ние даваме всичко!
130
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НормалноЗлатните пясъци са съчетание на планина,гора и море. Албена е допълнение!
129
0
 
26
 
! Отговори
Нормално преди 4 години
До Нали Русия ви е врагДа не мислиш че руснаците са по-малко взискателни от българите?Средната им класа спря да идва заради бетона и качеството на услугата,а бедната им класа отива на Крим ,един долар е 70 рубли,а беше 18 преди 4 години .Тука идват някои дето са слушали за красотите на едно време от бабите си и се наливат от мъка как така любимата им баба ги излъга.Албена е само курорта който запази природа и ниво на услуги,хрната и персонала са на ниво
128
0
 
35
 
! Отговори
Диспансеризиран преди 4 години
Едно време какво беше в Созопол-романтика,джаз бриз.Сега е некво африканско предградие бъкано с коли и бетон можеш да се пръснеш от жега по улиците на новия град,а стария е една голяма сергия лятото плажа е пълен с торбички.
127
14
 
20
 
! Отговори
Нали Русия ви е враг преди 4 години
подухвайте супата сега - да дойдат западните туристи, нали са ви приятели и съюзници
126
0
 
48
 
! Отговори
Ти да видиш преди 4 години
Нмало квалифициран персонал !?Странно,във Виена шеф гарсона беше българин,във Венеция ни обслужва българин.В Лондон нарецепцията беше българка.Дамм, явно на Слънчака и Обзор нивото е по- високо и не ги наели ,та затова са по широкия Свят....