Трудно лято за хотелиерите: Повечето туристи - в Турция

Трябва да се повиши качеството, признават от бранша
Обновена: 12 юни 2019 08:08 | 12 юни 2019 07:44,
199

КЗП започва проверки по морето от 1 юли. Акция ще започне първо от търговските обекти с проблеми през миналия летен сезон.
Още по темата

От туристическия бранш признават, че ни очаква трудно лято и шансът ни е да задържим летовниците като повишим качеството на туристическия продукт. В една от големи туристически агенции в Бургас казват, че повечето от клиентите им тази година са предпочели Турция, разказва Bulgaria ON AIR.

В хотелски комплекс край Созопол изискванията са по-високи. Според мениджъра на туристическия обект проблемът на българския туризъм не е в храната, която се предлага, а в липсата на качествен персонал.

От Комисията за защита на потребителите очакват българските туристи да бъдат по-активни, защото по-често сигналите за нередности по морето са предимно от чужденци.

И тази година под прицел ще бъдат хотели и ресторанти - дали условията на категоризацията съответстват на звездите, които даденият обект притежава, в ресторантите менютата дали отразяват коректно грамажите, цени на български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не ходел в ЖК Слънчака... Ама наистина ли?
104
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ще ходя на нашето черноморие - то ще е на палатка. Ония експлоататори с бетона не ща ни да ги видя, ни да ги чуя.
103
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хранете българските чалга мутролиери, те имат нужда от нова Ес класа. Хапвайте прокиш манджички с бактерии, буболечки в чаршафите и плащайте надписани сметки!
102
0
 
37
 
! Отговори
това е положението преди 4 години
Помните ли го оня развързан каХут Благо Рагин?: Да не вдига шум ритнатата камериерка, та да не се обидят шведите...Добре че бяха шведите, та жената да получи поне морално удовлетворение - уволниха го та м от работа и цялото му село му обърнало гръб. За такива хотелиери и "браншовици" в туризЪма - такива туристи! Изпаднали чуждестранни пияндета, стиснати и неплатежоспособни чужденци, които идват тук на курорт със социалните си помощи за икономия
101
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БНБ - бойкот на бетона.
100
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бетонче, развалена храна, кисел персонал, кофти туристически продукт - бг идилия.
99
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те ми бетонират морето и планината, после мрънкат защо не им ходя в хотелите - е, няма да стане. Бойкот на бетона.
98
2
 
49
 
! Отговори
... преди 4 години
За съжаление туризъм в БГ, особено по черноморието, но и в зимните ни курорти няма! Аз от 2007 само веднъж за 3 дни съм бил на БГ море! И ми се плачеше! Видях плажа Нестинарка до Царево заобграден от 14-16 етажни хотели! Гората до плажа изсечена а дюните! Еми нямаше дюни там! Остана ми само спомена от когато беше Мичурин и онзи хубав плаж и гора! Еми няма как да има туризъм тука! Просто НЯМА КАК! Въпроса с рестораните и обслужването няма дори да го спомена! Щото там е оле мале леле оле мале ....
97
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
страхотно е на черноморието, мухи лайнарки, бетон, липса на озеленяване, ниски заплати, липса на почивка за персонала... какво очакват?
96
1
 
41
 
! Отговори
това е положението преди 4 години
От едната тераса вкъщи гледам Копитото, а от другата - Стара планина при ясно време. Пред и зад блока - градинки и зеленина.Какво си мислят тия, че ще ме примамят в бетонните си гета с пластмасовите палми и манджа на Ол-инклузив "втора употреба"!От 19 години, на море у комшиите Турция, Гърция, Хърватска. В никакъв случай не е по-скъпо, или не е много по-скъпо.Сори, другари хотелиери - сами си отрязахте клончето. Бетон, гмеж, скъпотия, мутри - надайте се на западни бабички и шавливи рускинчета
95
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 98Ако нашите пишман бизнесмени (най-гнусните от които тясно свързани с русия) имаха малко акъл и не презастрояваха черноморието, не пробваха да ловят маймуни с трици и имаха идея как да предлагат качествен продукт визите за руснаците изобщо нямаше да са проблем.На кривунделите все Брюксел им е виновен.
94
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО РУСКИТЕ *** ОБИЖДАТ ТУК БЪЛГАРИТЕ? КАТО СТЕ СЪРДИТИ, ХОДЕТЕ В ТУРЦИЯ - ТАМ МИ РАЗКАЗАХА ,НЯМА ЖЕНИ ПО УЛИЦИТЕ - АБСОЛЮТЕН ШЕРИАТ, ГОЛЕМ КУРОРТ. АМА ТО ЗА ГЕЙОВЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, НА ВАС МЪЖЕ ВИ ТРЯБВАТ...
93
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПАК РЕВ КАТО ВДОВИЦИ НЯМА КАДРИИИ. АМИ ЗАЩО СИ ИЗГОНИХТЕ КАДРИТЕ БЕ? КЪДЕ СА КАДРИТЕ БЕЕЕЕ??? ЕГОИСТИ - С ПРЪДНЯ БОЯ ТРЪГНАЛИ ДА ПРАВЯТ!
92
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато имаме управляващи под чехъл на Запада нещата не само в туризма са плачевни. Западът слугува на Турция и тя премахна визите за руски туристи. Наще управници слушат Брюксел и визи за руснаци не падат и за това и руски туристи са малко. Сърбайте си попарата като пратихте 17 некадърници в Брюксел , а не хора на Сидеров , които щяха да премахнат тези визи.
91
3
 
18
 
! Отговори
До Дельо преди 4 години
Деле батьовото от 1997 година пея песен че това чудо дето се нацвъка по морето няма кой да го напълни,и още никой не ще да подготвя бармани,сервитьори и най-вече спасители.А те не се раждат такива.
90
3
 
5
 
! Отговори
Бай 100ян преди 4 години
В турция е за хората с косми по мишниците, на слънчака момчетата с плочките а на малдивите по пътничките!
89
2
 
33
 
! Отговори
---------- преди 4 години
Започнете да плащате високи заплати на персонала и те ще започнат да работят както трябва. БГ работодателя иска хората да се осакатят от работа за нищожни заплати.
88
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българският туристически продукт е ***. Лошо обслужване, отвратителна храна, ниска хигиена, нулева култура. Бойкот на българския туризъм. Бойкот на бетона.
87
3
 
29
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 4 години
Миналото лято(Септември) ходих до Златни пясъци! Е по мъртъв курорт не бях виждал, тук-таме отворено заведение, половината им магазини, хлопнали кепенци а нямаше 5:00, една мин. вода няма къде да намериш! За уличните портретисти, пък да не говоря... Николинче, що е такъв туризма бе душо?
86
1
 
45
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Носталгията на всеки "българин в чужбина" се изпарява след прекарване на отпуска в хотел дори в Синеморец, където стените са тънки, чуваш псувните на българските бащи до главата си, а в ресторантчетата забравят да ти донесат поръчката и си тръгваш гладен... Или ти сервират в Поморие пържен дроб с лук, който те отравя. Но притежателят на заведението не ти връща парите, камо ли да се погрижи за теб или да се извини...