Трудно лято за хотелиерите: Повечето туристи - в Турция

Трябва да се повиши качеството, признават от бранша
Обновена: 12 юни 2019 08:08 | 12 юни 2019 07:44,
199

КЗП започва проверки по морето от 1 юли. Акция ще започне първо от търговските обекти с проблеми през миналия летен сезон.
Още по темата

От туристическия бранш признават, че ни очаква трудно лято и шансът ни е да задържим летовниците като повишим качеството на туристическия продукт. В една от големи туристически агенции в Бургас казват, че повечето от клиентите им тази година са предпочели Турция, разказва Bulgaria ON AIR.

В хотелски комплекс край Созопол изискванията са по-високи. Според мениджъра на туристическия обект проблемът на българския туризъм не е в храната, която се предлага, а в липсата на качествен персонал.

От Комисията за защита на потребителите очакват българските туристи да бъдат по-активни, защото по-често сигналите за нередности по морето са предимно от чужденци.

И тази година под прицел ще бъдат хотели и ресторанти - дали условията на категоризацията съответстват на звездите, които даденият обект притежава, в ресторантите менютата дали отразяват коректно грамажите, цени на български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
46
 
! Отговори
123 преди 4 години
Нека да фалират гадовете! Български хотел и хотилиер е равносилно на мафия, да фалират!
84
1
 
28
 
! Отговори
Djo преди 4 години
Фалирай, Закривай!!!
83
4
 
46
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Чудя се как въобще някой ходи в нашите хотели.В събота бях на Слънчака в подобен комплекс.Кафето е 3.28 ,въпреки че имаше около 20 туристи при капацитет от 2000.Сред персонала имаше само 3-4 бели.Няма да стъпя повече.В Бодрум и Кушадасъ ултра олинклузив е 60лв на вечер.Храната и обслужването нямат аналог.Басейни ,плажове ,водни пързалки ,аниматори ,алкохол и вечерни атракциони и т.н.-ВСИЧКО Е В ЦЕНАТА!
82
1
 
39
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Аве пич, никой не плюе България, коментираме все неща, които лично сме изпитали. Да изпадаме в патриотичен унес и единствената си почивка да ходим да копаем по бетона ли? То не може човек мнение да изкаже за каквото и да е, щото не било патриотично. Да се кефим на пулевщини, да мааме салветки в чалготеките и да люпим семи на вуйчо ти ваньо, чей мноо патриотично. Качеството на туризма сравняваме. Тук там се отплесваме и за природа и за народопсихология да пишем, къде видя да плюем родината си?
81
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХодиЛ съм в съседите ..В България има също хубави места. Доста хубави при това. Гърция е много сухо и грозно . Турция на места бива , на места селянияя. Както и тука на места си е селяния. Но да плюя България е смешно . Това само злобни бедни души , ще го направят.
80
0
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРЕЙШЪНИ преди 4 години
- така ни наричаха хотелиерите и администраторките през соца без западна валута!!!!
79
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОт личен опит ли знаеш толкова много за дупета? Да не те ощастливил някой турчин, а?!А хотелиерче българско?!
78
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се внимава в Турция.Има много загорели и не подбират кое дупе е мъжко и кое женско.
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
81 за турция става въпрос да не се обърка някой
76
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за 1500 - 2000лв 2ма човека 1 седмица 5 звезден хотел скачаш на самолета и след 2 часа си буквално на плажа и следващите 7 дни те носят на ръцеза 1 седмица ми се оправи храносмилането, изчезнаха тъмните кръгове под очите , почти отказах цигарите ....връщайки се в софия ти присяда от въздуха ОЩЕ НА ЛЕТИЩЕТО
75
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нащо море е само за Суджуци и геьове.
74
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До татаринЗа колкото пари пари - толкова и работа!
73
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямало качествен персонал... Ами, при тези заплати и осигуровки - толкова. Като внесете виетнамци и камбоджанци, да не би дас е повиши качеството на персонала? Нашето море е чалга, мръсотия, безразборнос троителство и тарикатлъци на дребно. Кракът ми няма да стъпи там, докато това продължава!
72
4
 
14
 
! Отговори
татарин преди 4 години
турция е много евтино хотелите всичките 5 звезди цените заради кризата са много низки как може да конкурира бъргарското черноморие със анталия и бодрум
71
3
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Да, и ние с морето на гърците проблем нямахме - всяка сутрин глидахме как навътре в аспровалта се излива нещо кафяво и плува до брега после и въпреки това нищо не ни стана. Предишната година у нас баткото стигна до антибиотик заради ушите, а ние се покъкахме големите. Предполагам, че при нас трябва да се ходи рано, преди да се напои безоточното ни море с гняз. Ноэ аз не за чистотата на природата им говорих, а за демонстрираното презрение към нас. Стига ми тук да ме подритват, че и там
70
9
 
12
 
! Отговори
до Пешо 73 преди 4 години
ми имат се за повече от нас гърците защото са си повече от нас. Толкова неща са дали на света като математици, философи, учени и т.н. не е като на бaй *** странното изобретение "чушкопeк" което никой не ползва
69
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата година бяхме на море 2 пъти в Гърция и един път в България. Не коментирам обслужване и цени но в Гърция нямахме никакви здравословни проблеми, докато в България 7 от 8 човека бяхме с разстройство и повръщане. За съжаление скоро няма да повторя скоро нашето море.
68
10
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Гърците са подли и или чрез глоби за колите, или по друг начин ще успеят да ти демонстрират омразата си към българите и да ти съсипят почивката, докато турците са на светлинни години пред нас в умението с усмивка да продават услуга, да ти погалят душата, дори и когато ти предлагат пълен ***. Неясно поради какви причини им прощаваш и си тръгваш доволен, майстори са в търговията просто. Ние и да се напъваме, най-много само да изпростеем. Гърчолята са ***, която се има за повече от нас.
67
2
 
24
 
! Отговори
1972г преди 4 години
В германско списание немски турист публикува престоя си на морето и проблемите там.Накрая на статията пише, че най-щастливия му ден в живота е НАПУСКАМ БЪЛГАРИЯ...
66
9
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
У нас може да си изкараш перфектно, стига да имаш минимум досег с търговците. Тоест ако нощуваш в апратамент/ къща на познат срещу заплащане за престоя, ако на плажа плащаш само за чадър и пропуснеш нещата за консумиране, ако за храна намериш заведение с руски персонал и се опитваш да избягваш общуването с българи от селата в близост до морето, които са 100% от заетия персонал. Само при тези условия можеш да си починеш, да се порадваш на морето и поне за момент да избягаш от чалгата и свинщината