Трудно лято за хотелиерите: Повечето туристи - в Турция

Трябва да се повиши качеството, признават от бранша
Обновена: 12 юни 2019 08:08 | 12 юни 2019 07:44,
199

КЗП започва проверки по морето от 1 юли. Акция ще започне първо от търговските обекти с проблеми през миналия летен сезон.
Още по темата

От туристическия бранш признават, че ни очаква трудно лято и шансът ни е да задържим летовниците като повишим качеството на туристическия продукт. В една от големи туристически агенции в Бургас казват, че повечето от клиентите им тази година са предпочели Турция, разказва Bulgaria ON AIR.

В хотелски комплекс край Созопол изискванията са по-високи. Според мениджъра на туристическия обект проблемът на българския туризъм не е в храната, която се предлага, а в липсата на качествен персонал.

От Комисията за защита на потребителите очакват българските туристи да бъдат по-активни, защото по-често сигналите за нередности по морето са предимно от чужденци.

И тази година под прицел ще бъдат хотели и ресторанти - дали условията на категоризацията съответстват на звездите, които даденият обект притежава, в ресторантите менютата дали отразяват коректно грамажите, цени на български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля да ходя със семейството ми в Родопите, а след това - Варна, Приморско Поморие.
64
1
 
4
 
! Отговори
търговец преди 4 години
До АнонименПо-добре е едното ти око да изкарат отколкото да загубиш доверието!!!!!
63
4
 
9
 
! Отговори
български синдром преди 4 години
До АнонименБългарина строи като има пари а турчина харем си прави с нови жени!.Кеф!Само строителите не живеят в построеното от тях! Други се настаняват наготово........
62
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-лесно се губи доверие.Може да се работи с години за печеленето на доверие и да се изгуби същото за по-малко от миг.
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГамановХаха, Адмирал - веднъж бях там за малко (командировка) - от една страна стаите ги излизваха всяка сутрин, а от друга страна - келнерите, освен, че не знаеха какво има в менюто, се псуваха на майка пред гостите.И аз няма да повторя.
60
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Морето ни е мутрафонско благодарение на суджуците от 1989г.та до днес.За тва се ориентираме към Турция.
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 58.Пинко, точно обратното ти пиша, илитерат рустикален. В София има много повече от молове, места за които вие с бюджетите "за излизане" не знаете. Отегчаваш се, защото не споменах нищо за чалготеки - за съжаление и това има в София - все някъде трябва да се забавляват, такива като теб. Ти за мен грижа не бери - бюджета си го харча където аз преценя, но с кеф, което налага да се ограничат в дестинациите - ходя там, където такива като теб няма.
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво, какво?Искат да повишават качеството? Че са закъснели - закъснели са, ама гледам, че вече почна да им просветва най-накрая.Или май разбраха две прости истини - българинът плаща много, но не иска да го гледат като темерут и чужденците, за които толкова се бореха, рядко плащат добре.
57
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страхотна новина. Българските така наречени хотелиери, пардон изкуствено създадени милионери с чepвените куфарчета, ще пият една студена вода. И това е само началото.
56
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 58Шопската наглост продължава. Освен минерална вода.. Има ли и Mall :) Пинко Mall има във всеки град вече много отдавна. Ти как да знаеш, като нямаш пари да излезеш от софето. Второ отегчиме само докато ти чета комините и пирамидите....ако си мислиш, че света ще се засили към полето поради изброените неща... Явно си фантазьор от класа. Без бюджетааа сте умрели там.
55
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 49. Личи ти произхода. Няма какво да покажеш, защото когато дойдеш в София, бързаш да "пазариш" в мола. Другият път може да пробваш:1. Някои от десетките музей, галерии и театри.2. Храмовете в София - има много други, освен този, пред който си правите селфита!3. Боянската църква4. Комините на Витоша.5. Лъджата6. Съкровището на Летница7. Кътинските пирамиди8. Еко пътеката в Банкя. 9. Градските градини.10. Гробницата на Хонорий11. Клубът на пътешественика................
54
2
 
27
 
! Отговори
Един там преди 4 години
Тръгнал Бай *** хотели да строи и с туризъм да се занимава..
53
2
 
27
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
"Почивах" всеки сезон в хот."Адмирал" на Златните пясъци 5 звезди. От 3 год.не стъпвам там! Ако имах власт веднага бих му смъкнал 2 звезди,дори бих го затворил...Отидете и вижте защо.
52
1
 
22
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
До АнонименА според теб, какво интересно трябва да има за хора, отишли на почивка? Нали за да почиваш, ти трябва тишина и спокойствие, за да може после да си работоспособен! Нито можете да работите, нито знаете как да почивате! Акъл не искате, само пари, нали?
51
16
 
10
 
! Отговори
До свинче със звънче преди 4 години
Я ми кажи, кой е този хотел и за кой месец става въпрос, защото познавам повечето им хотели и не е точно така. Пет звезди в Турция не означават нищо. Ултра ол инклузив също. Не е това, което си представяте. Хотел в Турция се избира не по звезди, а се пеоверява какъв е чрез хора, които са били. За 500 лева освен ако не е ноември месец въобще не е така, както казваш. А турскоте сервитьори в почти всички хотели се правят на пеиятно разсеяни от българите, защото от тях не получават много бакшиши.
50
1
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Хак им е на всички, които с действия или бездействия, са имали и имат отношение за "осирането" на нашето крайбрежие!
49
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо интересно няма по прехвалените ви гръцки села в северната част на Гърция. Може да се умре от скука. Села с по двеста къщи и двадесетина заведения и улица със сергии. Обикновено меню с десетина ястия. Нищо за разглеждане. Единствено в Кавала има какво да се прави. По островите не е по-различно. Единствено Родос, Корфу, Миконос /където обаче е много скъпо/ и Санторини са интересни. Ама българите ходят на Тасос, заедно със сърбите, където е пълна скръб.
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
(продължение)...стаите в хотела да се чистят редовно в подходящо за теб време, храната в заведенията и хотела да не е приготвяна с остатъците от предишния ден и т.н. и т.н.
47
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искам да ми коментират цени, а искам да ми коментират качеството на почивката във всичките й характеристики, като например: много зеленина в околността, чистотата на пясъка, морето и околността, да няма чалга, да няма друга силна музика, на плажната ивица да има място за всички, а гъстотата да е малка и да не лежим плътно един до друг, същото важи и за басейна на хотела, ако го има, да има къде да застанеш без цигарена воня, персонала в заведенията и хотелите да е усмихнат и отзивчив, стаите
46
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво имала минерални води :) Цяла България е на минерални води смешкоо. Друго какво има? Нищо. Ако заведа турист там, ще се чудя какво да му покажа. Просто поляна насред нищото. Ама да имало минерална вода хахаИма само бюджет там.