Българският език - 5-ти по популярност в Даркнет

Фалшива лична карта струва около 100 евро
13 юни 2019 22:10,
14
Българският език - 5-ти по популярност в Даркнет
Снимка: Reuters

Българският език се оказва един от най-популярните езици, които се използват в т.нар. даркнет - скрита част на интеренет пространството, която може да бъде достигната с използването на специални браузъри.

Анализът на тематичния блог Questona разкрива, че на български са около 1,9% от всички проверени страници С това родното слово се нарежда на пето място след руския език с 41%, английския - с 40%, корейския - с 3,7% и френския - с 2%, съобщава 24 часа.

Още по темата

Анализаторите коментират, че макар процентно българският език да е далеч от популярността на английския и руския, наличието му в подобна класация предполага значителна активност на сънародниците ни в дълбокия интернет.

Една от най-популярните стоки, които се търгуват в даркнета, свързани с България, са фалшивите лични карти. Една от коментираните обяви предлага такъв продукт на цена около 100 евро в електронната валута биткойн. Като доказателство продавачът е публикувал снимка на мостра с лицето на холивудския актьор Брат Пит. За да е още по-убедителен, е качил и линк към видео, в което показва в детайли крайния продукт.

Ревютата на купувачите, които оценяват вече закупена от съответния продавач стока, показват, че качеството на фалшивите български документи е изключително високо.

Тъмният интернет обаче се използва и далеч по-шокиращи престъпления. Преди 2 седмици Интерпол съобщи, че е разбила международна мрежа от педофили, сврързани в мрежата. Сървърът, на който са качвани материалите с посегателствата върху деца, се е намирал именно в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
7
 
! Отговори
Народна пословица преди 4 години
Свещен гущер свещени глупости ръси.
10
6
 
7
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Те и путинистите имат масово регистрации в дарка,купуват крадени стоки на половин цена и си обзаведоха апартаментите
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да се бъзикаш с Даркнет, където все пак можеш да бъдеш проследен и идентифициран от опитните компютърджии, след като можеш да се позавъртиш около стокова борса "Илиянци" и, без да питаш, около теб ще започнат да се навъртат екзотични наши сънародници и да те питат дали имаш нужда от нещо, включително и от документи за самоличност.Вероятно ще ти излезе по-евтина новата лична карта, която те ще ти осигурят, стига да искаш!
8
2
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Държавата на мафията с премиер мутра(селска)....
7
2
 
13
 
! Отговори
Маке-ариец преди 4 години
Долна лъжа - Топ 5 на езиците са:1. Европейски Македонски2. Американски Македонски3. Азиатски Македонски4. Австралийски Македонски 5. Африкански МакедонскиОстават само 2 езика - на нашите съседи от Северния и Южния полюс.
6
6
 
10
 
! Отговори
ДипУебЮзър преди 4 години
До Анонимен 5Че то може ли някъде да се върти някаква мръснa работа, алавера-далавера и пр. гадости и да няма българин замесен?! Ти как си я представяш тази работа?! Щеше да е много странно, ако там нямаше българи!Все едно някъде да има камара лаййння и да няма мухи върху нея!
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено че ще е български. Няма да е гръцки или северномакедонски, я! За турски да не говорим. Тия етноси се състоят от хипертъпаци.
4
2
 
17
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Велико нещо е дарк нето - аз навремето от там си купих д категория. Още си джиткам с тира, па от тогава минаха сигурно над 8 години.
3
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една от най-популярните стоки, които се търгуват в даркнета, свързани с България, са фалшивите лични картИ.радев и деса
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ето така се опразват банкови сметки
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една от най-популярните стоки, които се търгуват в даркнета, свързани с България, са фалшивите лични карти.ВМРО??