Как проблеми с очите могат да се отразят на кръста?

Човешката стойка отразява всички процеси в тялото
13 юни 2019 12:29, Габриела Джекова
4

3302 гледания   |  Още видео

Проблеми с очите могат да се отразят негативно на кръста, обясни постурологът Спартак Янакиев. Той допълни, че науката за правилната стойка на човек е сравнително нова - на 50 години, но вече е доста развита в страни като Франция, Италия, САЩ.

Янакиев, който по професия е стоматолог, подчерта, че човешката стойка отразява всички процеси в тялото. Причината е, че тя зависи от много рецептори, които се намират из цялото тяло.

"Ако имаме някакви заболявания, те ще дадат отражение на нашата стойка. Тя зависи от различни рецептори в тялото. Стойката, която ежедневно поддържаме, се отразява на много неща, между които паметта, когнитивните способности на човек. Възможно е проблеми с очите да се отразят на кръста или долната челюст. Проблемите със стъпалата пък могат да се отразят на колената и дори на вътрешните органи", обясни Янакиев.

Чрез подходящи упражнения обаче всеки може да научи тялото си да функционира правилно и да изправи стойката си, заяви той и беше категоричен, че обездвижването е пагубно за всеки човек.

"Движението е в основата на живота. Обездвижването е пагубно. Постурологията е сравнително млада наука - с 50 годишна история. У нас едва от година има движение на постурологията, след като бе основана родната асоциация", каза той пред Bulgaria ON AIR.


4
Още от НОТИФИКАЦИИ
Баби в Южна Корея тръгват на училище в първи клас
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Кокошаслепота преди 1 седмица
Като не виждаш къде ходиш, нищо чудно да се утрепеш. Има толкова дупки, шахти, колчета и перки по улиците.
2
1
 
2
 
! Отговори
150 преди 1 седмица
колко по голям диоптер толко по редко става самолета
1
1
 
8
 
! Отговори
Спартакус преди 1 седмица
Принципно ако недовиждаш и се наведеш прекалено........може и да ти пострада кръстчето и това под него.