Пранди предупреди: Чакат ни трудни мачове във Варна

Целта ми е да върна отбора сред топ силите, заяви италианецът
13 юни 2019 17:45, Красимир Ангелов
1
Пранди предупреди: Чакат ни трудни мачове във Варна

Всички мачове от турнира на Волейболната лига на нациите във Варна ще бъдат трудни, заяви на пресконференция треньорът на националния отбор на България Силвано Пранди преди срещите от надпреварата, които ще се играят от петък до неделя.

България ще играе последователно с Австралия, Япония и Италия, а двубоите са в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Селекционерът допълни, че най-хубавото на трудните мачове е, че дават възможност отборът да израства.

Пранди каза, че мачът на България с Австралия е тест за националите за нататъшното им представяне в турнира. Предстоящите срещи ще са много тежки, каза още специалистът. Той посочи, че за отбора и за него е удоволствие да са пред собствена публика и позната атмосфера.

Преди години, когато си тръгнах от националния отбор, оставих България сред първите пет отбора в света и сега целта ми е да го върна там, коментира още италианският специалист.

Срещите в турнира от Лигата на нациите във Варна стартират утре с двубой между Италия и Япония от 17.00 часа. От 20.40 часа България излиза в първата си среща срещу Австралия. В събота от 17.00 часа играят Италия и Австралия, а от 20.40 момчетата на Силвано Пранди ще играят срещу Япония.

В последния ден от турнира от 17.00 часа Австралия играе с Япония, а от 20.40 часа България се изправя срещу Италия.

Какво казаха треньорите на останалите отбори четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
фен преди 4 години
Държавагта дава народни пари на федерацията по волейбол, а няма да може да ги гледаме в национален ефир тези мачове .