Първата жертва падна – Huawei няма да представи лаптопа си

Проектът може да бъде напълно изоставен
13 юни 2019 16:52, Нели Христова
69
Първата жертва падна – Huawei няма да представи лаптопа си
Снимки: Reuters

Тази седмица Huawei трябваше да представи новия си лаптоп. Това обаче няма да се случи. Машината бе първата паднала жертва в търговската война между САЩ и Китай.

Потребителският директор на компанията Ю Чъндун заяви, че Huawei “не може да предостави компютъра“, а и не се знае, дали проектът няма да бъда напълно изоставен. 

Още по темата

По думите му, това зависи от времето, в което Huawei е в черния списък на САЩ за компании, които представляват заплаха за националната сигурност.

Китайският технологичен гигант бе обвинен, че е извършил банкова измама, за да избегне санкциите наложени на Китай, както и други нарушения, и възпрепятстването на правосъдието.

В резултат на това, на компаниите, които извършват бизнес в САЩ, е забранено да търгуват с Huawei освен, ако нямат специален лиценз. Китайската компания от своя страна продължава да твърди, че няма нищо нередно и обвиненията са "безпочвени“.

Въпреки че пусна нов смартфон малко след влизането в сила на забраните, Huawei така и не успява да достави компютърни чипове и други компоненти от Intel, Qualcomm и Broadcom в достатъчно големи количества, въпреки че има голям резерв от части, които да спасят положението в случай на подобни кризисни ситуации.

Твърди се, че Huawei няма да получат и лицензионно копие на операционната система Windows 10 от Microsoft.
Въпреки всичко това обаче китайската компания  продължава да настоява за партньорства отвъд океана, като последната й цел е разработването на автономна кола заедно с Audi и Toyota.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
ами мнозинството са Европейски и Американски програмисти, дори и да има Китайски, то те получават заплати за това,само Белите се оказаха такива идеалисти и толкова глупави, че да изработят цяла Операционна Система,безплатно като доброволци и да я пуснат с Отворен Код свободно за Всички.Изобщо е като с Територията на Европа и САЩ - всеки и добре дошъл,а у Китай чакай да ти дадат Виза.Или Всичко на Белите е Общо, всичко на другите си е тяхно. Китаец може си купи Земя в Европа, Европеец в Китай-не!
14
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взеха се много насериозно китайците.В този сектор Щатите са на светлинни години пред всички.
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В дългосрочен план хуавей ще е победител.
12
3
 
10
 
! Отговори
до 11 Българин преди 4 години
от изказването ти просто личи колко не си специалист по процесорни технологии. САЩ не може да бъде настигнат дори целият останал свят да вложи всичко което има в разработването на процесорни технологии. в момента IBM, Интел и АМД на 1 квадратен милиметър, да милиметър разполагат 100 000 000, да 100 милиона полупроводникови транзистора и тотал са около 20 милиарда на чип. Това дори не е върха - Американската Зилинкс - компания дето сигурно не си и чувал са на 50 000 000 000 транзистора на чип!!
11
6
 
13
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Китайският технологичен гигант бе обвинен, че е извършил банкова измама, за да избегне санкциите наложени на Китай, както и други нарушения, и възпрепятстването на правосъдието.Уж беше заплаха за националната сигурност?Пълен фейк е статията - новата ОС на Huawei ce казва Hongmeng и както казва колегата по-долу се тества на над 1млн. устройства. Към същата са проявили интерес китайските гиганти Oppo и Vivo.
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а краде труда на хиляди Западни Програвисти разработили Линукс! .Ти пък откъде си сигурен, че са западни?
9
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
до 6:Искаш да кажеш, че светът е зависим от две американски компании? Истината е, че развитието на процесорите отдавна е забавило ход, което ще позволи на Китай и други държави да настигнат споменатите от теб компании в много скоро време. САЩ имаше огормно преидмство по време на процесорния бум, когато се въвеждаха нови и по-малки чипове.
8
9
 
13
 
! Отговори
до 8 преди 4 години
"збогом скапан андроид" - моля, я пак, защото ОС на Хуавей е частта на Андроид, която е с Отворен Код, безплатна и базирана на Линукс, т.е. Китай отново не прави нищо, а краде труда на хиляди Западни Програвисти разработили Линукс! Майкрософт бяха прави като едно време казваха Линукс е Комунизъм - излъгава стотици хиляди да изработят Отворен Код и безплатно и сега същите гении лапат мохите, а Китай кешира от труда им. Няма по-нечестна система от Кражбите на Комунизмът! Факт!!
7
9
 
8
 
! Отговори
Тъй преди 4 години
И кой ще се купи нещо с китайска ОС.Може би ще върви с приложения и програми на мандарин.Една доста сполучлива в интерес на истината марка отива в историята.
6
11
 
25
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
Процесор - Американски (Интел, АМД); Чипсет - Америкаски (Интел, АМД); Грофичен Процесор - Американски (АМД, нВидиа); Памет - Американска (Майкрон), Корейска (Хайникс, Самсунг), Японска (Тошиба); Твърд Диск - Америкаски (Сийгейт, Уестърн Диджитал), Японски (Тошиба, Хитачи)...За Китай май остава само лепилото и пластмасата, трудно се прави така лаптоп!!
5
16
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Да, само с кражби и неплащане на лицензи не става. Крайно време е да си платят за кражбите на интелектуална собственост!
4
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова за великата технологична мощ на поднебесната империя.
3
22
 
25
 
! Отговори
Ха дано преди 4 години
Ако хуауей поддаде, следват още китайски фирми. Това е война за надмощие, стискам палци на китайците срещу юдеите
2
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клоунът отмени санкциите за две години като видя как се сриват акциите на Гугъл.
1
21
 
43
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
аз подкрепям Huawei!