Ще освободят ли полицаите, обвинени по делото "Чората"?

Днес ВКС гледа искането на Сотир Цацаров
Обновена: 14 юни 2019 09:59 | 14 юни 2019 08:30, Петя Славова
48

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като Върховният касационен съд отказа да пусне петимата полицаи по делото "Чората" на свобода, днес съдът гледа искането на Сотир Цацаров по същество, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Главният прокурор поиска да се спре изпълнението на присъдата на петимата благоевградски полицаи, осъдени на 7 години затвор за смъртта на Ангел Димитров - Чората.

Преди по-малко от седмица десетки граждани, представители на синдикатите в МВР и близки на осъдените полицаи по делото се събраха пред църквата "Света Неделя" в столицата на протест под мотото "Полицаите не са убийци".

Те искат възобновяване на делото "Чората". Събират и подписи, които ще се превърнат по-късно в петиция, а тя ще бъде внесена до президента на България с молба петимата осъдени полицаи да бъдат помилвани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
49
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СА В ЗАТВОРА!
20
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато биха Чората и го убиха на реваха, а сега защо реват????Българския полицай се изживява на съдия-изпълнител. Ако той реши с пилешкия си мозък, че някой е виновен, го бие и убива и си остава безнаказан.....стига толкова своеволия от Българската полиция
19
4
 
44
 
! Отговори
tttttt преди 4 години
полицаите в България редовно си превишават правата, дали от незнание, лоша подготовка или ниска интелигентност, факта си е факт, тези са утрепали човека даже без да разберат , но това не ги оневинява, затвор за такива ***
18
1
 
37
 
! Отговори
То е ясно-- преди 4 години
Че всички полицай и семействата им ще са тези бивши полицай да бъдат освободени ,останалите силови структури и прокуратурата също---ама факта ,че няколко пъти везните се накланят в различни посоки и то като се знае ,че Чората си е бил за затвора--говори много!
17
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Обеси се сам, заради чистата си съвест сигурно.
16
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми тоя съд си смени становището десетина пъти през годините, въртят се съдийките като фурнаджийски лопати, накъдето повее политическия вятър, натам отсъждат. Как да имаш вяра на такъв съд?!Полицаите по делето за Чората ще вкарваме в затвора, граничаря който защити България от турски бракониери ще пращаме на турчoлята да го съдели.... Айде стига все с *** на букаи! Преди години в Бояджик *** си бърсаха *** със флага и там осъдиха полицай, който се намеси и то военен съд!
15
2
 
37
 
! Отговори
Чайка преди 4 години
Днешната не, но вчерашната - мале, мале.А Цацаров, кой ще го разследва?
14
3
 
37
 
! Отговори
Ако има нещо-- преди 4 години
което да мразя са пласьорите на дрога-другото нещо е да си лицето на закона ,а да не го спазваш и другото е че най със ,,развързани ,,ръце да не спазват закона са тези който използват мотива ,че се борят с престъпници--има обаче един тънък момент ,че независимо какво знаят или са чули или са им казали за лицето което ще е техен обект на задържане е ЧЕ ТО Е НЕВИННО--и ТЕ не са хората който могат да кажат какъв е той докато СЪДА не се произнесе....
13
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой обеси професора по патология на катерушката...
12
6
 
34
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
До ггьгьгьгьцМи много народ измря от инфаркти, аневризми и тромби и без полицейска намеса. Някакъв хипопотам, дрогиран, с тежка форма на затлъстяване и патологично разширено сърце пукна....Да е жив и здрав!!!!
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия от ВКС-то с цялата си наглост, безочие и цинизъм си направили страничка със "ЗНАКОВИ ДЕЛА", може да се прочете всеки голям крадец, престъпник и политик защо са го пуснали от затвора и са го оневинили.
10
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ггьгьгьгьцМи те бяха оправдани бе, като невинни. Значи мястото им е на свобода. А колкото до съда - пикам на него и на тия, дето чакат справедливост от него.
9
4
 
36
 
! Отговори
ггьгьгьгьц преди 4 години
До АнонименНа такива хора мястото им е, където реши Българският Съд - дали е справедлив, обективен или подкупен, това вече е друг въпрос! В България няма смъртно наказание и всяко причиняване на смърт, се води тежко престъпление!
8
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Правова държаваТези хора бяха оправдани като невинни на всички инстанции. Туй, че магистратите клекнаха и се надупиха за пореден път пред Европа е друг въпрос.
7
5
 
45
 
! Отговори
ггьгьгьгьц преди 4 години
Хем доказано са пребили човека и просто са го оставили да умре, хем пък невинни?!Дали има българи, които не са попадали на полицейския произвол? Съмнявам се!В "Системата" има много кадърни и класни хора, НО в същата тая "Система" има и страшно много ***, мързеланковци, готованковци и... да, убийци!На мнозина няма да им хареса ИСТИНАТА, но това е действителността!
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Правова държаваНе го мисли Митю Зъркела.... Пък и не е тръгнал да лови наркопласьори все още.
5
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МомоТоя човек с вързаните ръце зад гърба е нагъл пласьор на наркотици, дгориран в несвяст и с тежки малформации на сърцето и органите, оказал е яростна съпротива. С перце ли да го галят тоя толуп?!
4
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма една осъдена едра риба, ама иначе тръгнали да съдят полицаи....Най- гадната и застояла гняз е в родното правосъдие!
3
5
 
44
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Като се правиха на топ барети не реваха, а сега ревът. 300 години затвор да им дадат на кирльовците.
2
6
 
46
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Ок,утре аз, ти или някой друг ще бъде пребит, убит или осакатен от наглите ченгета и те дори няма да си платят за стореното! Хора, вие тотално се побъркахте! Не по 7, по 14 години да лежат! Скапани, корумпирани полицаи...