Ще освободят ли полицаите, обвинени по делото "Чората"?

Днес ВКС гледа искането на Сотир Цацаров
Обновена: 14 юни 2019 09:59 | 14 юни 2019 08:30, Петя Славова
48

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като Върховният касационен съд отказа да пусне петимата полицаи по делото "Чората" на свобода, днес съдът гледа искането на Сотир Цацаров по същество, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Главният прокурор поиска да се спре изпълнението на присъдата на петимата благоевградски полицаи, осъдени на 7 години затвор за смъртта на Ангел Димитров - Чората.

Преди по-малко от седмица десетки граждани, представители на синдикатите в МВР и близки на осъдените полицаи по делото се събраха пред църквата "Света Неделя" в столицата на протест под мотото "Полицаите не са убийци".

Те искат възобновяване на делото "Чората". Събират и подписи, които ще се превърнат по-късно в петиция, а тя ще бъде внесена до президента на България с молба петимата осъдени полицаи да бъдат помилвани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tova sa ubiizi da lejat v satvora kakto vs ubiizi kakvo kato da polizsii bili sa go ritali sa ho dokato e umral rodninite na 4orata sa dlasali ubistvoto 4res boi bg polizai mnogo bijat ritat psuvat vidahme i ruskite kakvo napraviha jurnalusta dobre 4e ho pusnaha
40
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕфимБате няма "стига!"Не върви Суджука от Банкя да взривява хора с гранатомет, а в същото време да е най- злостният критик на МВР!Като ще си принципен и взискателен - почни от себе си!
39
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтигаДоказан престъпник може да е само човек осъден като такъв от съда.То и Суджука го имат като дърта амфетаджийска мутра ако става въпрос...
38
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПешоНа мен твоят роднина ми е водил лекции по съдебна медицина преди 25-26г,още тогава си беше изкукал? не виждам,кой защо ще го убива или самообесва! Има поне десет по-лесни начина да го изпратят там,където никой не гори от желание да ходи!Все пак лека му пръст на човека и Бог да му прости греховете,ако има такива!
37
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕфимОт де го вадиш това самочувствие пич!Неграмотно,некомпетентно,но за сметка на това-претенциозно!)
36
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПешоЕкспертизата на тоя професор не беше приета от съда, а за другата му емблематична експертиза, по делото за убийствоно на сестрите Белнейски да не говорим, изкара ги жертви на катастрофа, с инсценирано изнасилване....
35
4
 
36
 
! Отговори
Стига преди 4 години
с тоя Чакър бе! Доказан престъпник с тежки криминални престъпления стреля с/у полицаи с автоматично оръжие, след като предварително и минирал подстъпите към бърлогата си...С тортичка ли да го почерпят? Трябваше не гранатомет, а огнепръскачка за такъв!
34
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕфимНеграмотно, но компетентно по правните въпроси, евалла ти бичим баце!
33
2
 
34
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Професорът по патология, както някой по-долу писа, бог да го прости, ни беше роднина. Обесиха го на детска площадка заради експертизата му. Не е едно убийството по този случай в милата ни мишобирирана татковина. Господ да пази Вас и близките Ви никога да нямате какъвто и да е досег с апарата на властимащите. Няма да има кой да Ви оплаче.
32
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суджука като пуца с гранатомета на гюме по дома на Чакъра навремето - да не би да го съдиха, или да лежа?!
31
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Борисов кога???Кога ще го осъдят че гръмна с гранатомета заподозрян???КОГА бе????/
30
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова на петимата подсъдими се дължи компенсация за обстоятелството, че процесът срещу тях е продължил извън разумната си продължителност за подобен вид престъпление, а като компенсаторно средство съдът намира възможността да приеме, че неразумната продължителност на наказателния процес спрямо тях представлява изключително смекчаващо наказателната им отговорност обстоятелство, пишат още върховните съдии.
29
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдийките от ВКС вече окончателно станаха за смях.
28
7
 
43
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Ако са го убили/а те са го убили/ защо да ги пускат ? Да си понесат наказанието !!!
27
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е някаква лудост.Каква свобода за полицаи-убийци???Вие акъл имате ли??
26
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванГарантирам ти,че няма да намериш полицай,който да изпълни подобна поръчка.И незнам,как си я представяш тази работа? Вика те шефа и ти казва" *** и убий еди кого си"?!По филмите едно,а в реалния живот съвсем друго!
25
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванПоръчка не е имало.Изпълнявали са заповед за участие в полицейска операция,по установения ред!Просто Чората не е имал късмет.Кокаинът не прощава !Лошото в случая е това,че никой от ръководството не застана и обикновено никой не застава в подобни случаи зад ченгетата.Пък и една морална или финансова подкрепа не върши,кой знае каква работа.Докато не се вкара в ред законодателството,ще се радваме на глупави и безхаберни полицаи.Успех и много късмет на осъдените!
24
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия във ВКС-то ако си бяха свършили работата отрепките като Чората щяха да са на топло в пандиза.Бутат рушвети в съда, после вземат че гиберясат..... Оня от горе си знае работата.
23
5
 
35
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Да си кажат от къде е дошла поръчката и тогава да им намалят съответно присъдите ... всички знаем, че те са просто екзекуторите, интересно е да се знае откъде е дошла заповедта... че тоя е бил пълна *** е ясно и на децата. Сега поне почнаха да ги самоубиват с по 4 куршума - уж по-хуманно и "професионално".
22
5
 
39
 
! Отговори
Щората преди 4 години
Не можете да съдите полицаи в граждански съдилища, за нещо, което са направили по заповед.