"Парадът на дъгата": Стотици хиляди на гей парад във Виена

Участниците бяха със сложно декорирани шапки, рокли с пайети, пера
15 юни 2019 22:27,
145
"Парадът на дъгата": Стотици хиляди на гей парад във Виена
Снимка: Reuters

Над 400 000 души се събраха и танцуваха тази година на "Парада на дъгата" във Виена в подкрепа на ЛГБТ общността и израз на протест срещу сексуалната дискриминация, съобщиха организаторите, цитирани от ДПА.

Участниците, със сложно декорирани шапки, рокли с пайети, пера или разголени, развяваха знамена с цветовете на дъгата.

Полицията не направи официална оценка на броя на множеството, сред което бяха австрийската транссексуална поп певица Кончита Вурст, както и водещи политически фигури от средите на социалдемократите, либералите и зелените.

Президентът Александър ван дер Белен и еврокомисарят за правосъдието Вера Йоурова се очаква да изнесат речи при закриването на събитието.

"Парадът на дъгата" тази година е част от ежегоден ЛГБТ фестивал, който всяка година се провежда в различен европейски град.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
16
 
! Отговори
Kiro преди 4 години
Парад на гейовете, парад на веганите, парад на фрутарианците, парад на непушачите, парад на трезвениците....От сто човека 1 е гей, 1 вегетарианец, 10 непушачи, 5 не близват алкохол...Няма закон който ги ощетява или дискриминира.Последните 20 демократични години, тези малцинства опитват с всякакви средства да доказват че останалите сме ненормалните.То не са паради, демонстрации, лобита, НПО-та...Кой е болния, хетеро с деца и семейства или гейовете с осиновени деца?
43
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В началото ги преследваха биеха и интернираха.После ги обявиха за болни и ги пращаха да се лекуват.Дойдоха "демократичните"промени и ние ги оставихме на мира.Никой не ги закачаше за нищо.Но това за тия извратеняци е най-страшно.Да не им обръщаш внимание.Тогава те побесняват.Ако никой не ги закача,не пишат за тях това ги вбесява.ЕС се напълни с извратеняци.В управлението на ЕС е пълно с тях.Премиер се ожени(омъжи). Сега искат децата ни.Искат да управляват живота ни.НЕ.НЕ и НЕ.
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изтърпява се и това. Демокрацията има и минуси, но плюсовете са много повече.
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предполагам, че повечето са чували за австралийския певец Трой Сиван ? Той публично оповестява гей ориентацията си.преди години и така проби в шоу бизнеса и стана милионер . Изруси се, гримира се..... Това е модата, наложена от LGTB. С една дума -за да си успешен и добре платен, стани един от тях - това е посланието. Или участвай на прайдовете им. И доста съблазнеби от парите и славата млади и талантливи хора се продават на онези с дъгата. Но ще платят скъпа цена един ден, защото продават душата си на дявола.....
40
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ли не си разбрал каква мафия са тези икак се подкрепят? Има някои сфери, в коитотрудно ще получиш признание, защото силните позиции са в ръцете на такива-------------------Това е самата истина! Знам за едни хора, които се причислиха към обществото на Lgtb, без да са осъзнати гейове, само защото ТЕ ПЛАЩАТ МНОГО И СА МНОГО ВЛИЯТЕЛНИ. Едно страхотно и много красиво момче от UK певец от Bgt , което на всяка снимка в Инстаграм е с момичета, се обяви за гей, смени прическата си и сега изглежда ужасно, но увеличи феновете си. LGBT са много опасни
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратително!
38
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен до73 преди 4 години
Напълно правилно си разбрал, пред комунистите правеха манифестации с нормални хора. Сега пред "демократите" и американците правят гей паради.
37
4
 
12
 
! Отговори
Чичо Долфи преди 4 години
Розови сапунчета.
36
7
 
22
 
! Отговори
kireza преди 4 години
Във всички свещени писания е написано,че такива подлежат на това,което бог е извършил със Содом и Гомор - да бъдат унищожени.....
35
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбрах ,преди комунистите правеха манефистация ,а сега гей паради .
34
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм сигурен че в Австрия не ги дискриминират. Ама баш там си веят байряците. Щото там хората са толерантни към тях. Що не се вдигнат и да отидат в арабския свят и там да се борят с пайети, голи *** и паради??? Ама не - точно тия многобуквените, са за внасяне на арабски хомофоби от арабските страни. Нали? Абе сбъркани мозъци!!!
33
3
 
9
 
! Отговори
!?! преди 4 години
Парада на днес бг
32
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЪГАТА НЕ Е НА *** АЛТЕРИРАНИТЕ! Дъгата беше, е и ще бъде на децата. Тези нещастни болни постоянно крадат от другите неща, които не са техни. Например опитаха да откраднат от нормалните хора думичката БРАК - съюз между мъж и жена. Хомосексуалните трябва да използват знаме с цветовете на психично болните, понеже *** дисфорията е психично заболяване. И като психично болни наистина заслужават подкрепа. Особено защото състоянието им е трудно лечимо - само най - интелигентните от тях успяват.
31
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
натовски парад!
30
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо това трябва да ни интересува? ЗАЩО?!?!?!?!?!?!
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха, не 400 000, а 400 милиона са се събрали!! Лъжете като дърти ***!!! Добре, *** всички вече ви знаем мурафетите и не се връзваме на глупотрвиците ви!!
28
7
 
24
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Да се пропагандират психо-физиологични отклонения,при това напълно преодолими с известни усилия,ми се вижда прекалено...
27
7
 
3
 
! Отговори
Нацисть преди 4 години
В Австрия невъзможно говорят на мъжествен език немският айнц цвайн драйн а и Гитлер е от там то туй ред дисциплина а не като французите.Ни го вярвам записах синчето в Немската да станйе мъж то туй Ваффйен Ес Ес то туй мъже Хартман Витман все на немски са говорили.
26
4
 
20
 
! Отговори
Преминаващ преди 4 години
В полицията ДЖЕНДЪРмерия, в армията ДЖЕНДЕРали, по улиците *** ! И цялото това пампай с розови очила ! При един евентуален сблъсък с някакъв противник (мигранти или военен такъв) стратегията им ще да е отбрана с гръб към него и задължително с боен вик "Зааа, Палци" ! И това е някогашната Велика "Австро-Унгария" ! То не, че останалия "процъфтял" Запад е нещо по-различно, направо са "Цъфнали" ... От към тила де !
25
8
 
21
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 4 години
До 42От опит мога да кажа, че повечето, които спамите под подобни статии, сте НПО активисти и хомосексуалисти. Обществена тайна е, че неправителните организации са хранилки за гейове и лесбийки. Същото важи и за шоубизнеса, дипломатическите представителства на страните, фризьори, гримьори, балетисти, актьори в театъра, модата и т.н.