"Парадът на дъгата": Стотици хиляди на гей парад във Виена

Участниците бяха със сложно декорирани шапки, рокли с пайети, пера
15 юни 2019 22:27,
145
"Парадът на дъгата": Стотици хиляди на гей парад във Виена
Снимка: Reuters

Над 400 000 души се събраха и танцуваха тази година на "Парада на дъгата" във Виена в подкрепа на ЛГБТ общността и израз на протест срещу сексуалната дискриминация, съобщиха организаторите, цитирани от ДПА.

Участниците, със сложно декорирани шапки, рокли с пайети, пера или разголени, развяваха знамена с цветовете на дъгата.

Полицията не направи официална оценка на броя на множеството, сред което бяха австрийската транссексуална поп певица Кончита Вурст, както и водещи политически фигури от средите на социалдемократите, либералите и зелените.

Президентът Александър ван дер Белен и еврокомисарят за правосъдието Вера Йоурова се очаква да изнесат речи при закриването на събитието.

"Парадът на дъгата" тази година е част от ежегоден ЛГБТ фестивал, който всяка година се провежда в различен европейски град.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без майтап напоследък забелязвам огромно увеличение на хомосексуалните! Особено сред по-младите вече има много гейове! *** пропагандата и евроатлантическите ценности дават своите плодове. На запад е още по-страшно 40 % от западняците са имали полово сношение с мъж. Четох статистика. На запад гейовете са много повече. Тази простотия с гейовете дойде от запад у нас. Силно се надявам България да се откъсне от евроатлантическите ценности!
3
7
 
32
 
! Отговори
Хетеро преди 4 години
Тия са за преглед от психиатър, а не да си налагат болната психика над нормалните хора. Ще дойде време "разделно" и за тоя цветния..дък, на хората ще им писне и ще има ексцесии из целия Свят.
2
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сме, силни сме..!
1
10
 
34
 
! Отговори
ПEДEPAСTИЯТA... преди 4 години
ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА. ВЕЧЕ ДОБИ НЕЧУВАНИ РАЗМЕРИ. ОБРАТНИТЕ В ПСИХОДИСПАНСЕРИТЕ И.... ЛОБОТОМИЯ