Нови протести в Русия за свободата на словото

Едва 1600 души излязоха на улицата
16 юни 2019 18:30, Нели Христова
45
Нови протести в Русия за свободата на словото
Снимка: Reuters

За пореден път в Русия се проведе демонстрация в подкрепа на свободата на медиите, провокирана от ареста на журналиста Иван Голунов. Въпреки че се очакваха над 20 хил. души, се появиха едва 1600, предадоха от БТА.

 Проявата бе посветена на "бъдещето на руското гражданско общество", заяви Владимир Соловьов, председател на Съюза на журналистите в Русия.

Още по темата

Голунов не се присъедини към днешната демонстрация. Не се знае защо в проявата се включиха толкова малко участници. По-рано тази седмица при неразрешена демонстрация в подкрепа на репортера стотици хора бяха арестувани, припомня ДПА.

Голунов бе задържан на 6 юни, обвинен в опит за разпространение на наркотици и поставен под домашен арест, но след комплексни експертизи обвинението бе свалено от журналиста, а той самият освободен. Голунов отричаше обвиненията.

По-рано той разкри връзките с мафията и корупция в структурите на полицията и разузнаването. Журналистът, работещ за сайта "Медуза", от месеци е получавал заплахи.
Журналисти и правозащитници обявиха днешната демонстрация под мотото "Справедливост за всички".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
15
 
! Отговори
Това... преди 4 години
...добре. тук Бойко си купи всички и вече ме е страх да пусна телевизора , дори от радиото искача ;( . Ако не е той, то ще е Лудото Василев, който плюе по всичко и всички, също и Сранжата, дето е алергичен към истината. То затова сме след Зимбабве по свобода на словото.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4разбира се че е за друго! На снимката има надпис "Свобода на Кирил Вишински", а този Кирил е журналист на "RT" в Киев и е арестуван от една година и НА НИКОГО от скапаната еуропка не му пука за него, защото трябва да поддържат неофашистите в укропията! А за наркоманчето голунов ВЕДНАГА се загрижиха! Просто защото е в Русия, а не например в саудитското посолство в Истамбул! Друго е да те зако-л-ят "наши хора", може даже и да не си отвориш чо-в-ка-та!!!
10
1
 
18
 
! Отговори
7 преди 4 години
Гледайте бг а не русия
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и у нас няма свобода на словото и е пълно с предатели и манипулатори и върви здрава пропаганда , но никой не протестира особено безплатно. Ако случайно не върви по плана на чорбаджии и началници веднага излизат с пачките и се почва по 40лв на калпак на ден за да седят пред парламента и да развяват плакати дето са напечатани от Цецо.Иначе щом нещо може да изглежда лошо за Русия веднага го публикуват, въпреки че подобни демонстрации в щатите редовно има но на тамошните паралии не им пука
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И амбразура имат и кинти имат безброй, но няма шарани, на който да ги връчат.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Напротив, искат да ни се внуши, че народа го е страх и си седи вкъщи."И как точно го внушават- хвърлят наметало-невидимка върху всички протестиращи, за да изглеждат, че са 1600?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или пък там нямат нямат такава американска амбразура!Или ФАЩ вече няма кинти ,версии много!
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В проявата се включиха толкова малко участници, защото мнозинството от руснаците не са прости и нямат желание да бъдат използвани като матрял за цветна революция.
4
2
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
защото в Русия шороско -краварските номерца не минават!Много просто!
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия има свобода на словото.Тези протестират за нещо друго.
2
17
 
2
 
! Отговори
до номер 1 преди 4 години
Желязна копейкаджииска логика !
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не се знае защо в проявата се включиха толкова малко участници."Защото мнозинството от хората не подкрепят проявата. Толкова е просто.