Нови протести в Русия за свободата на словото

Едва 1600 души излязоха на улицата
16 юни 2019 18:30, Нели Христова
45
Нови протести в Русия за свободата на словото
Снимка: Reuters

За пореден път в Русия се проведе демонстрация в подкрепа на свободата на медиите, провокирана от ареста на журналиста Иван Голунов. Въпреки че се очакваха над 20 хил. души, се появиха едва 1600, предадоха от БТА.

 Проявата бе посветена на "бъдещето на руското гражданско общество", заяви Владимир Соловьов, председател на Съюза на журналистите в Русия.

Още по темата

Голунов не се присъедини към днешната демонстрация. Не се знае защо в проявата се включиха толкова малко участници. По-рано тази седмица при неразрешена демонстрация в подкрепа на репортера стотици хора бяха арестувани, припомня ДПА.

Голунов бе задържан на 6 юни, обвинен в опит за разпространение на наркотици и поставен под домашен арест, но след комплексни експертизи обвинението бе свалено от журналиста, а той самият освободен. Голунов отричаше обвиненията.

По-рано той разкри връзките с мафията и корупция в структурите на полицията и разузнаването. Журналистът, работещ за сайта "Медуза", от месеци е получавал заплахи.
Журналисти и правозащитници обявиха днешната демонстрация под мотото "Справедливост за всички".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
ЗРЕНИЕ преди 4 години
ОРАНЖЕВИТЕ "РЕВОЛЮЦИИ" СЛЕДВАТ ЕДИН И СЪЩИ СЦЕНАРИИ. ПРОСТО НЕ ВИНАГИ МИНАВА НОМЕРЪТ. КОЕТО НЕ ПРЕЧИ КУКЛОВОДИТЕ НА ЦРУ И НА ХОЛИВУД ДА ОПИТВАТ ПАК.
31
2
 
5
 
! Отговори
Трол преди 4 години
Анонимен, кажи какво да правим. Ти колко пъти ходи на протести срещу тая демокрация, а срещу НАТО, срещу ЕС? Кажи кога ще ни организираш да дойдем :) или просто си излая мъката и си легна доволен, че не ставаме?
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 25 Така ли? Искаш да са "свободни" и станат Американофили като теб ли? Те сами искат да са си господари! А не Америка да ги управлява! Имат и ресурса и куража и самосъзнанието за това! Русия на колене пред САЩ няма да падне! Запомни го!
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Do 28..Защото са овце! На младото поколение.са промити мозъците ! А това започна преди 30 години.Старото поколение се примири сякаш с Американският ботуш стъпил тук преди 30г "Демокрацията" се оказа само опаковка! Диктата над хората си върви с пълна сила!Та си заслужаваме съдбата! Не 100 г..А трябвало да ни асимилират Турците на времето! Просто не ставаме и тва е!
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
у то в европа голяма "свобода"
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде стига глупости ,свобода на словото ...демокрация..... ! Сещам ,че по време на ,,Великата Френска революция в Париж за един ден ,, гилотината ,,Свобода ,, 60 пъти изпълнила присъди ,а гилотината ,,Демокрация,, спечелила със 6 присъди по-вече .
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само 1600 защото на Навални само за толкова му се е откъснало от сърцето. Нали трябва да има парички за черни дни. Затова заделя от "спонсорските" за манифестации ;)))
25
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оказва се че джуджето е много страхливо.Не дава да му се подиграват в мрежата.
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Реплика А някой може каже защо българите се страхуват да протестират и стачкуват ?
23
19
 
3
 
! Отговори
Реплика преди 4 години
Някой русофил може каже защо руснаците се страхуват да протестират и стачкуват ?
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свободо на словото ??? Химера .Демократична демагогия .
21
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците са крепостни.Не са свободни!В Русия няма свобода!!!
20
14
 
0
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
ипсва каквато и да е свобода на словотоОтново *** ви храни с лъжи! Влез в друг форум (дори на тези със вход) и ще видиш как масово пcyват и обиждат властта и Борисов твоите другари.
19
2
 
19
 
! Отговори
cenzura преди 4 години
поне хората протестират, при нас повече от 10 години има непоклатим режим, обслужван от послушните медии, липсва каквато и да е свобода на словото/има я само за 2-3 *** души/денонощно се изявяват по всички канали, пълен застой на мисленето и никакви протести
18
5
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
БЕ НАПРАВО НИ НАДУХТЕ УШИТЕ ДА ПИЩИТЕ ЗА СМЕШНИТЕ ПРОТЕСТИ В РУСИЯ И ХОНГ КОНГВ Хонконг демонстрациите, не са срещу Америка, а срещу закон даващ право на тамошните власти да екстрадират "престъпили" закона хора в Китай.НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ ОБЩЕСТВОТО!!
17
11
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Не се знае защо в проявата се включиха толкова малко участници.Е, как защо? - защото са *** души.В Хонконг как излязоха 1 милион, а Москва е също толкова, но... Ако им наложат "Социален рейтинг" (както се говори) ще излязат също толкова и крепостният селянин, ще стане още по-крепостен.
16
14
 
5
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
За каква свобода да говорим като даже и достъпа до нета е орязан наполовина. Всичко различно от "линията" на ТВ Звезда е цензурирано.:)
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тва за дрогата беше постановка.Разследващ журналист наркодилър и в апартаментът му торби с наркотици...И кво докато си рискува животът за да разкрива истината продава синтетика с торби?Е стига де... Милицията намерили в тях кантар.Е луди са в повечето супермаркети в София продават кантари и кухненски везни.Кво ,тва значи че са наркоразпространители ли?
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЕ НАПРАВО НИ НАДУХТЕ УШИТЕ ДА ПИЩИТЕ ЗА СМЕШНИТЕ ПРОТЕСТИ В РУСИЯ И ХОНГ КОНГ-КИТАЙ,АМА ДУМА НЕ ОБЕЛВАТЕ ЗА МНОГО МИЛИОННИТЕ ПРОТЕСТИ В БРАЗИЛИЯ СРЕЩУ АМЕРИКАНСКОТО -ЕВРЕЙСКО МЕКЕРЕНЦЕ -ПРЕЗИДЕНТА БОЛСОНАРО.ТАМ И СЕГА В МОМЕНТА ИМА МНОГОМИЛИОННИ ПРОТЕСТИ ВЪВ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ НА БРАЗИЛИЯ,КОИТО ПРОТЕСТИ НА МНОГО МЕСТА ПРЕРАСТВАТ НАПРАВО В БУНТОВЕ. ПРОТЕСТНА ВЪЛНА В БРАЗИЛИЯ ЗАПОЧНА ЗАРАДИ ГОТВЕНАТА ПЕНСИОННА РЕФОРМА И ЗАРАДИ ПРОДЪЛЖАВАЩИЯ АРЕСТ НА БИВШИЯ ПРЕЗИДЕНТ-ЛУЛА ДА СИЛВА
13
3
 
16
 
! Отговори
Кимон преди 4 години
При неразрешени протести и нарушаване на реда навсякъде арестуват.За дрога-също.