Тръмп сrещу медиите: Обвини NY Times в предателство

Според него, журналистите са врагове на народа
16 юни 2019 18:00, Нели Христова
38
Тръмп сrещу медиите: Обвини NY Times в предателство
Снимка: Reuters

Според публикация на в. New York Times, САЩ предприемат все повече информационни атаки срещу електропроводните мрежи на Русия. Тази информация обаче не се понрави на президента Доналд Тръмп, който обвини медията във "виртуално предателство".

"New York Times току-що пусна материал, в който казват, че САЩ съществено засилват кибератаките си срещу Русия. Това е акт на виртуално предателство", написа Тръмп в Туитър. "ПРИ ТОВА Е ЛЪЖА!" - заяви той, като нарече нюйоркския всекидневник "корумпиран" и повтори обвиненията си, че журналистите са "врагове на народа".

Вчера вестникът съобщи, че американското правителство е активизирало информационните си атаки срещу електропроводните мрежи и други обекти в Русия, за да изпрати предупреждение на Москва, заподозряна, че прави същото в САЩ, и за да подготви евентуална кибернетична атака при мащабен конфликт между двете страни.

Според американски представители, цитирани в изданието, Тръмп не бил подробно информиран за тези операции. Пентагонът и тайните служби се колебаели дали да осведомяват президента за текущите операции срещу Москва "от страх как ще реагира той и с оглед възможността той да ги отмени или да ги обсъди с чуждестранни представители, ккато през 2017 г., когато той спомена за една деликатна операция пред руския външен министър", обяснява New York Times.


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Кибератаки срещу електропроводни мрежи. Който малко забира от компютри освен да се посмее малко, друго не може. Разбира се, че е пълна глупост. Най-много сметките за ток да хакнат.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи спред неназованите източници, Пентагона не са осведомили Тръмп ама Ню Йорк Таймз са осведомили:):):) Статия за малумници. Разбира се че е фейк нюз с политечески цели! Тръмп е прав да ги нарича предатели на народа. Дори да е вярно че САЩ са направили това или Тръмп да е знаел за това или не, не е работа на НЙТ да разгласяват секретна информация срещу САЩ . Някой трябва да влезе зад решетките при всички случаи!
25
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност NYT съобщава че е завършена тайна операция по внедряване на зловреден код в електрозахранващата, газовата и водоснабдителната мрежа на Русия но той не е задейсгтван. Това е направено заради повторната намеса на Русия на частичните избори за Конгрес и Сенат през 2018г въпреки разследванията и многобройните предупреждения към Москва. Взето е решение от типа като нещеш мира ето ти секира.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27

Понеже си лаик не знаеш че миналата година Конгреса прие специален закон поради поредицата от предателства на Тръмп на руските служби според който се дава право за тайни операции без да се уведомява президента. Това обяснява защо Тръмп е обхванат от такъв бяс, защото вече никой му няма доверие в САЩ.
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само *** може да мисли че пентагона ще предприеме атака срещу русия без знанието и парафа на президента си. простотията на журналята няма граници
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След Тръмп ще е не само разцепена ( от задника), ами и обрязана.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" ВЕЛИКА СТРАНА, ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ! БИЙ КОМУНИСТИТЕ АМЕРИКА! БИЙ, БИЙ, БИЙ! "

Хамерика никога няма да е в състояние да
победи комунизма. Ще стане обратното.
Хамерика е една разцепена страна.
20
1
 
0
 
! Отговори
преди 1 година
Абе рави Тръмп на шефа ти Нетаняху му арестуваха крадливата държанка нали и ти си му в харема да не си следващия я недей строй стената с Мексико че утре ще ти се наложи да бягаш от страната к полицията ще те чака и няма да има от къде я се поучи от Янукович доктор Менгеле и сие други крадливи тоталитарни паткани като теб.Сега какво ли ще стане ако лъсне истината че кибератаките и тероризма го поръчвате ти основно и дружката ти Путин и сте в комбина срещу европейските страни тирански картел.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп е терорист, скоро
ще му разкажат играта.
18
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЕВРЕЙСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ТРЪМП СМЕНИ ЦВЕТА НА ТУПЕТО!
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е че Тръмп е абсолютно прав, днес медиите пишат основно за това което им платят да пишат, то не са кампании, то не е черен ПР, то не е злонамерено изкривяване на истината с цел промиване на мозъци, създаване на напрежение и т.н. Много са малко истинските журналисти които отразяват и търсят истината.
16
6
 
9
 
! Отговори
Този идиот преди 1 година
нанистина има нужда от лоботомия. Спешно!!!!
15
1
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 1 година
Че то и у нас са врагове на народа само, че не са предатели, а слуги на властимащите.
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като това е национално предателство означава че информацията е вярна, но национална тайна.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
7, видимо рептилският държавен елит си разиграва коня както намери за добре и въобще не зачита бай Дончо, а президентът обвинява в предателство журналистите, за да скрие, че е пионка в играта на елитите. Журналистите не са смели. Те срещу заплащане обслужват интересите на пиндостанските рептилски елити.
12
7
 
5
 
! Отговори
Хм! преди 1 година
Абе кви кибератаки срещу руски далекопроводи бе?! Там Началникът се обажда на Ваня по телефон с ръчка и му казва да дръпне тоя или оня шалтер, и готово. Кибератаки - *** му! Там саботаж се прави с кашон водка.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"New York Times току-що пусна материал, в който казват, че САЩ съществено засилват кибератаките си срещу Русия. Това е акт на виртуално предателство", написа Тръмп в Туитър. "ПРИ ТОВА Е ЛЪЖА!"

Е нали за предателство се счита когато издаваш тайна? Как тогава ще е едновременно и лъжа и предателство?
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай Тръмп е казал истината за медиите.
Дори "дамите" заработващи на Околовръстното заслужават повече уважение от медиите!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9

притесняват се да не докладва на своите избиратели! все пак дължи на тях своето избиране!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп не бил информиран за тези атаки срещу електропроводните мрежи на Русия.
Пентагонът и тайните служби се колебаели дали да осведомяват президента за
текущите операции срещу Москва. Видимо рептилският държавен елит си разиграва
коня както намери за добре и въобще не зачита бай Дончо.