Турция чака руските С-400 в началото на юли

Ердоган ги чака да пристигнат до средата на месеца
16 юни 2019 11:45,
138
Турция чака руските С-400 в началото на юли
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че очаква първите руски зенитно-ракетни системи С-400 да пристигнат в страната му в първата половина на юли, предаде Ройтерс, цитирайки турската частна телевизия НТВ.

Това развитие вероятно ще засили напрежението между Анкара и съюзника й в НАТО - Вашингтон.

Още по темата


"Обсъдихме темата за С-400 с Русия. Действително въпросът с С-400 е уреден. Мисля, че те ще започнат да пристигат в първата половина на юли", каза Ердоган пред репортери в самолета на връщане от посещението си в Таджикистан, предаде БТА.

Турският президент участва във вчерашната среща на върха на Съвещанието по взаимодействие и мерки за доверие в Азия (СВМДА) в таджикистанската столица Душанбе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То няма държава бе кълвач. Сатрапаа се бие с опозицията, Идил си има територия. Тея области няма кой да ги защитава. За това влязаха там, да ги вземат като жени.
54
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите системи С-300 съвместими ли са с новите самолети ф-16 и ф-35? Бързо Пасито и Крадливото Ленче да предложат да ги нарежем на скрап.
53
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че и Израел и Гърция ги чакат да им го на бият..Хахаха, ще чакат разбира се, в ъгъла и ще дърпат сополя
52
4
 
20
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Русия също няма интерес от един напълно доминиращ Иран в региона и затова играе и с Израел... политиката не е за хора с две мозъчни клетки. Ердоган се доказа като голям играч със здрави топки, а САЩ станаха за смях !
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как няма армия пък влиза в чужда държава бе вдлъбнат? Нещо май май двете ти гънки влизат в конфликт на интереси хахаха. И не забравяй да си сложиш плюсче хахахаха
50
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кого изритваш бе САЩ и Англия ли? Хахаха бахтиии селлския шегаджия само единия самолетоносач, ще докарат до Турция и глезенитее на потуркооо, ще станат като кашкавал на слънце :)) Че и Израел и Гърция ги чакат да им го на бият.
49
3
 
13
 
! Отговори
До Привет преди 4 години
Нещо не споменаваш, че САЩ се МОЛЯТ на Ердоган да купи Пейтриът , но той отказва. Я пак прегледай новините от последните месеци :) Не ще и не ще, колкото и да ги молят... офертата не струвала. Относно израелските рейдове над Сирия - Израел и Русия имат споразумение да не си мешат капите там, ненапразно Биби Нетаняху има 17 срещи с Путин само в последните няма и три години. Няма друг чужд политик който е бил толкова често в Москва!
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха, Ердо го мушка квадратоглав на америте, а ламерите в българия реват.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но вече има и други играчи в района, където съюзниците .Да гаванке, отстъпват, с други думи изритват ги от региона. Вече ще гледат отстрани, ще стоят в ъгъла и ще дърпат сополя
46
4
 
15
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Аз пък искам да сме като Швеция и Австрия, тоест ВЪН от НАТО. Вие какво не им харесвате на Швеция и Австрия ? Айде Швейцария не я броим, щото те и в ЕС не са.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавията от оня ден.. Това ли ти е голямата страшна армия на ерфоган? Първа атака срещу тях и напълниха потурите..Гаванке, ти правиш ли разлика между наблюдателен пост и армия? Явно не, какво ли се занимавам да те питам изобщо...
44
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са я взели ако не знаеш казва се Инджерлик. ***. Но вече има и други играчи в района, където съюзниците почна да местят своето оборудване. Турция изтърва контрола, който имаше и за това беснее и залитна към русия. Защотоо не е голям фактор и не зависи от нея нищо. Сега се мъчи да се покаже, колко е голяма и става още по смешна.
43
16
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
На седмицата по три пъти пишете за Турция и руските С 400 , не мога да разбера реклама ли се опитвате да правите на руските тенекии ?! Турция просто беше принудена да купи руските тенекии след като САЩ отказаха да й продадат кочествени ракетни системи ,с които Турция евентуално щеше да избива кюрди в Иран ,Ирак ,Сирия и Турция ! След като САЩ отказаха да продадат ракетни системи на диктатора Ердоган , руснаците се възползваха от случая ! Кво ни занимавате постоянно с С 400 и Турция ?!
42
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДО 4Много се заблуждаваш,числеността на армиите вече няма никаква стойност, технологиите са толкова напреднали,че няма нужда от голяма войска изобщо,може да ти настръхне косата от новите технологии,а се съмнявам дали ще допуснат Турция да има подобни технологии или да ги открадне.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаванке, като не ги е страх от армията, а им трябва геолокацията защо просто не отидат да си я вземат? Айде сега изпоти си полираното мозъченценценце върху това....
40
1
 
7
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 4 години
S-400 koito TURCIYA shte POLUCHI shte budat instalirani v BLIZOST DO Siriyskata GRANITCA! ...Misheni SA evreulyskite f16...f35...koito narushavat siriyskite teritorii!....S-400 e 100% EFIKASEN UBIETZ.....AMERIKA ZNAE KAKVO OZNACHAVA TOVA.....F 35 OTIVAT ZA SKRAB!
39
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момче ти си явно бавноразвиващ. Турция няма никаква армия по простата причина, че в пакта има ядрени сили. Айде осмислиго османе и да продължим военния разговор. Че ми писна от ниско интелигентно писане.Никой не го е страх от Турция.. Трябва им Гео локацията. Израел им резна главитее преди години на един кораб и какво стана? Нищо. Потурата рева квичаа и нищо.
38
3
 
29
 
! Отговори
ДО 4 преди 4 години
До АнонименПИЧ ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ ? ТУРЦИЯ НИ ВКАРА В НАТО А ТИ ЩЕ Я ГОНИШ !!! НИКОЙ НЯМА ДА ИЗГОНИ ТУРЦИЯ ,ЗАЩОТО ИМА ВТОРАТА ПО ВОЕННА МОЩ АРМИЯ В ПАКТА !!! ТУРЦИЯ Е НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА А НЕ КОЛОНИЯ И ЩЕ КУПУВА КАКВОТО И ОТ КЪДЕТО СИ ХАРЕСА !!!!
37
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на мисиите срещу израелски самолети ф35 са изстреляни над 100 ракети земя-въздух. Израелската авиация е останала невредима и в отговор е унищожила сирийските системи (купени от Русия) за противовъздушна отбрана.Норкин показа и снимка на израелски F-35, който прелита над ливанската столица Бейрут.
36
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е вярно това. Израел демонстрира предното лято как влезе в Сирия с ф35 и немохажа да го свалят. На всичко отгоре бяха унищожени 5 ПВО батареи на Сирия. Информирай се преди да лъжеш с фантазиите си. Не става въпроса за системите какви са ами че си съюзник, а отиваш при врага. Ако си *** и не го разбираш.. Проблема е твой.